ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.-ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Φωτογραφία: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Για ορισμένους κοινωνικούς αναλυτές έχει εκμαυλίσει το σύνολο του δημόσιου βίου με τις πολιτικές του επιλογές.
Το να μην αναφέρουν λέξη απο την κατάθεση της κ. Μαρίας Καρυστιανού στη Βουλή, μητέρας θύματος στη δολοφονία των Τεμπών, είναι κάτι που μας έχει συνηθίσει η υποδουλωμένη στον Μαμωνά ελληνική “δημοσιογραφία”. Η λίστα Πέτσα είναι υπαρκτή. Και δεν ντρέπονται να τους υπαγορεύουν τι να γράψουν ή να πουν επι πληρωμή.
Ο Μητσοτάκης εκμαύλισε τα πάντα. Ως εκμαυλιστής κάθε πτυχής της ζωής μας θα μείνει στην ιστορία.
Το να βγαίνουν, άθλιοι “δημοσιογραφίσκοι” και να υποδεικνύουν στην κ. Καρυστιανού να μην πολιτευτεί με κάποιο κόμμα, υπονοώντας πως γι αυτό έκανε τις καταγγελίες στη Βουλή, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και είναι ΑΛΗΤΕΊΑ. Δεν είναι δημοσιογραφία. Η αλητεία δεν έχει σχέση με την δημοσιογραφία.
Για τους αφελείς, ακόμη, και τους παλαιομοδίτες η δημοσιογραφία είναι ένα κοινωνικό λειτούργημα.
Για τους πιο πραγματιστές, είναι ένα επάγγελμα. Αλλά πρέπει να ασκείται με αξιοπρέπεια. Όταν ξεφεύγει απο στοιχειώδεις κανόνες ανθρωπισμού περνά στην σφαίρα της αλητείας.
Αν θέλουν να διατηρήσουν κάποιον σεβασμό τα δημοσιογραφικά όργανα ας αφήσουν τις υποκριτικές εκκλήσεις για τήρηση της δεοντολογίας. Η αλητεία δεν αντιμετωπίζεται με εκκλήσεις.
ΥΓ1: Η κ. Καρυστιανού είναι επιτυχημένη παιδίατρος . Το ιατρείο της βρίσκεται 50 βήματα απο το σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει ανάγκη της πολιτικής έκθεσης, όπως υπονοούν τα αθηναϊκά λαμόγια.
Αυτό το ευτελές αθηναϊκό μόρφωμα ξευτέλησε τα πάντα στην Ελλάδα.
Ακόμη και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν άντεξε, φαίνεται, τον οχετό τους. Και τα παράτησε. Για μια θέση υψηλή, βεβαίως αλλά εκτός κοινοβουλίου.
Περιμένουμε και άλλοι- αν υπάρχουν- να δείξουν τα όρια της αντοχής τους. Η πολιτική στην Ελλάδα κατάντησε ασχολία μαφιόζων, μωροφιλόδοξων η συμπλεγματικών τύπων.
ΥΓ2: Ορισμός της αλητείας: Αλητεία είναι κάθε τι που προσβάλλει βάναυσα την ανθρώπινη υπόσταση.
spot_img

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και όταν τα ΜΜΕ γράψουν, βγαίνουν οι πικρόχολοι κομματάνθρωποι, για να ειρωνευτούν, να αποδώσουν υστερόβουλες σκέψεις στην χαροκαμένη αυτή γυναίκα, δείχνοντας πόσο σέβονται τον πόνο των άλλων. Αυτή είναι η νοοτροπία των κομματόσκυλων, που τα έχουν όλα ευτελίσει.

  2. Εύγε κ. Σαββίδη για τη τοποθέτησή σας. Το απόσπασμα της κατάθεσης της κας Καρυστιανού που είδα, είναι κατά τη γνώμη μου, το πληρέστερο τεκμηριωμένο κατηγορητήριο για το υποτελές
    ολιγαρχικό σύστημα που κυβερνάει διαχρονικά τη χώρα μας που έχει ακουστεί στη βουλή των Ελλήνων.
    Προτείνω κ. Σαββίδη, να αναρτήσετε «καρφιτσωμένο» το βίντεο στη σελίδα των «Ανιχνεύσεων».
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  3. Έγραψα και να ξαναγράφω -όχι ως κομματάνθρωπος, που ουδέποτε υπήρξα γατί ουδέποτε ”κρεμάστηκα’ από κόμμα και ουδέποτε είδα καλό από κόμμα-ότι η αισθητική μου είναι άλλη γιαυτήν την παρουσία στη Βουλή της κυρίας Καρυστιανού -η οποία ως μορφωμένη παιδίατρος – δεν είχε ανάγκη προβολής και ούτε να ”εργαλειοποιηθεί” κυρίως από τον Κασσελάκειο Σύριζα ,τον οποίον έπρεπε να ψέξει -έστω εκ των υστέρων- για τις ανακοινώσεις και δηλώσεις των στελεχών του. Την σιωπή των βουλευτών της συμπολιτεύσεως γιατί δεν εκτιμήσαμε;;;.
    Δεν πήγε να ”ταπώσει” κανένα ,πήγε για να εισφέρει στην αλήθεια για το δυστύχημα ,που δεν θα γινόταν αν ”πατούσαν τα κατάλληλα κουμπιά” οι σταθμάρχες , όπως ο προηγούμενοι ,που ήταν προσεκτικότεροι και δεν είχαν ατυχήματα .
    Τι καλά θα ήταν αν κατέληγε -σεβόμενη το τεκμήριο της αθωώτητας- ότι ”την πάσα ελπίδα της αποθέτει στην αρμοδία Ελληνική Δικαιοσύνη, χωρίς υπονοούμενα ;;;.
    Τι να πούμε για τους 103 που χάθηκαν στο Μάτι πριν έξη χρόνια , οι συγγενείς των οποίων ”δεν διαλόστειλαν” πρωθυπουργό ,υπουργούς και άλλους αρμοδίους .
    ΥΓ. Ξέρετε σε πόσα ιατρικά λάθη με θανατηφόρα αποτελέσματα αθωώνονται οι θεράποντες γιατροί και ούτε καν παραπέμπονται σε δίκη οι Διοικητές των Νοσοκομείων και Κλινικών και άλλοι γραφειοκράτες και αν παραπέμπονται δεν τιμωρούνται;;;.
    ‘ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ -ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ .
    ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΞΕΞΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΜΕ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ-ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΌ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ .
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΝΑ ΜΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ.
    Τέλος επαναλαμβάνω ότι προσεύχομαι -ως χριστιανός- και για την απολεσθείσα και για για την πενθούσα.

    • Είσαι υβριστής. (Το Ύβρις με την αρχαία σημασία του). Σε αφήνω να εκτίθεσαι. Κακώς σου απαντώ αλλά με αγανάκτησες.

      • Το δέχομαι ,αλλά δεν το αισθάνομαι . Ίσως ρεαλιστής λόγω γνώσεων και εμπειριών σε ανάλογες περιπτώσεις και γιατί δεν ήθελα ,ούτε θέλω τους βορειοελλαδίτες τόσο λυρικούς. Και φυσικά δεν διεκδικώ το αλάθητο. Καληνύχτα.

      • Kυρία Αγάπη-ελληνιστί-(θα έπρεπε να είστε και ευγενής ως αγάπη).
        Την λογική σας επικαλούμαι γιατί τα συναισθήματα μας εκθέτουν όλους και είναι ευμετάβολα . Την κυβέρνηση σπανίως την αναφέρω και τα ίδια θα έγραφα και αν είχαμε άλλη κυβέρνηση. Οι θεσμοί και οι Αρχές σε μια Δημοκρατία δεν αλλάζουν .
        ”Το εν θυμώ μη λέγε ,μη πράττε” , το μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις ” και το ”δίκαζε μεν αλλά μη θυμούμενος (εν θυμώ) , δεν ελέχθησαν τυχαία και αυτά είναι τα βάθρα στα οποία στηρίχθηκε το απόλυτο -ισχύει σε όλες τις χώρες- ανθρώπινο δικαίωμα της προστασίας του τεκμηρίου της αθωότητας .
        ΤΩΡΑ ποιος είναι φανατικο-λυσσασμένος υποστηρικτής της αντικυβέρνησης και του αμοραλισμού της ,ας το συμπεράνουν οι φίλοι αναγνώστες.
        ΥΓ,. Είστε στην αφετηρία της αυτοδικίας , που καταργήθηκε από όλα -και σε όλα- τα συντεταγμένα κράτη.
        Χαίρομαι που με διαβάζετε .

        • εχεις εκτεθει ηδη με τις μπουρδες που εγραψες περι εργαλειοποιησης…
          δεν χτυπησε την δικη σου πορτα το κακο αρα μπορεις να συνεχιζεις να γραφεις αμπελοφιλοσοφιες…για πολιτικος παντως εισαι οκ

          • Ευχαριστώ που γλύτωσα το ουστ και πιστεύω πως αν είχα γίνει πολιτικός θα με ψηφίζατε και εσείς ,γιατί βαρεθήκαμε πολλοί τα ψέματα πολλών πολιτικών .
            Την δε ”εργαλειοποίηση ” δεν την ακούσατε από το ίδιο βράδυ ,εκτός αν εγκρίνετε κάθε εργαλειοποίηση , γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ;;;.
            Για τα υπόλοιπα σας θυμίζω και την αρχαία ρήση ”κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον” και τη δική μου πίστη ”εάν τε ζώμεν ,εάν τε θνήσκωμεν του Θεού εσμέν ” . Καληνύχτα σας .

    • Επί της ουσίας που κάνει λάθος η Κυρία Καρυστιανού κύριε ΣΑΜ; Εάν έχετε να προσθέσετε και κάτι ακόμα για άλλες κυβερνήσεις μετά χαράς. Βρήκατε να πείτε για τα λεγόμενα στελεχών του Συριζα δεν είπατε τίποτα όμως για τις πράξεις κυβερνητικών στελεχών. . Ο συμψηφισμός με το Μάτι γίνεται εκ του πονηρού, όπως οι οπαδοί των ομάδων. Δύσκολα θα μας πείσετε ότι δεν είστε μέλος συγκεκριμένου κόμματος. Αλλά και έτσι να είναι, δεν θέλετε έναν ασφαλή σιδηρόδρομο στη χώρα μας Εάν αλλάξει ο σταθμάρχης θα τον έχουμε; Μάλλον όχι

      • Το να είσαι μέλος κόμματος ,Συλλόγου και Θρησκείας ακόμη (πόσοι τώρα δεν θα ακούσουν την φωνή της Εκκλησίας για τον γάμο των ομοφύλων), δεν πάει να πει ότι ξεχνάς ότι είσαι άνθρωπος , με γνώσεις και εμπειρίες , κοινή λογική και συνεπεία αυτών απόψεις που δεν δοξολογούν ό,τι ακούν και διαβάζουν και ούτε χαϊδεύουν αυτιά -κατά το κοινώς λεγόμενο- .
        Η δική πορεία το επιβεβαιώνει-να ρωτήσετε αν αμφιβάλλετε.
        Τίποτε δεν συμψηφίζω ,γιατί αποδεικνύεται ότι πάντα ο τελευταίος στον χειρισμό καταστάσεων ή μηχανημάτων άνθρωπος -ενήργησα περίπου χίλιες ανακρίσεις για πάσης φύσεως τροχαία δυστυχήματα -ευθύνονταν γιαυτά ή ήταν άτυχος και καμιά φορά ήταν όργανο κι υπάκουσε σε εντολές άλλων ,τους οποίους για χίλιες αιτίες δεν αποκάλυπτε .ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ .
        Ταξιδεύω συχνά με τον σιδηρόδρομο και δεν θέλω να ”αυτοκτονήσω” ,αλλά το ατύχημα κανένας δεν μπορεί να το αποκλείσει. Και περπατώντας μπορεί να πατήσεις μια μπανάνα ή να πέσεις σε μια λακκούβα πεζοδρομίου .
        Να είστε καλά.

  4. Πρέπει να φτιαχτεί ένας φορέας (ΜΚΟ, ανεξάρτητη αρχή ή κάτι παρεμφερές), που να ασχολείται με την παροχή αρωγής στους πολίτες σε περιπτώσεις μειζόνων καταστροφών, αρωγής νομικής, παροχής εμπειρογνωσίας, να επεμβαίνει με νομικά μέσα άμεσα στους τόπους της καταστροφής, ώστε να παρεμποδίζονται παράτυπες παρεμβάσεις και, επίσης, να μπορεί να επιδιώκει την εκδίκαση των εν λόγω υποθέσεων, εφόσον η κοινή γνώμη κρίνει ότι δεν αποδίδεται η δέουσα δικαιοσύνη, στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Έτσι, θα αξιοποιηθούν οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βελτίωση της δικαιοσύνης και της διοίκησης στην Ελλάδα, από έξω προς τα μέσα. Ο φορέας αυτός θα χρηματοδοτείται από μικρές αλλά μαζικές δωρεές ή ακόμη και μια συνδρομή από τον λαό, πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί εφόσον κερδηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου μετά από την αίσια διεκπεραίωση μιας σημαντικής υπόθεσης.

    • Αυτό που πρέπει να ανατραπεί (διότι να τον καταργήσουν από μόνοι τους αποκλείεται), είναι αυτή η γελοιότητα που ονομάζεται “νόμος περί ευθύνης υπουργών”. Έχω ακούσει ότι είναι χουντικός νόμος, αλλά κατά τον Βενιζέλο αυτό δεν ισχύει, διότι υφίσταται στην Ελλάδα από το 1844! Δεν είμαι νομικός, δεν γνωρίζω απ’ αυτά, αλλά ότι κι αν ισχύει – το να αποφασίζουν οι ίδιοι αν πρέπει να διωχθεί κάποιος του συναφιού τους, αποτελεί ΑΛΗΤΕΙΑ.

      Αυτό για μένα είναι ΑΛΗΤΕΙΑ και όχι η λίστα Πέτσα. Άλλη συζήτηση βέβαια. Ούτε μ’ ενδιαφέρει αν υπάρχει σε αντίστοιχη μορφή και σε άλλες χώρες, όπως ισχυρίζεται ο Βενιζέλος.

      Αντί λοιπόν να κάτσει στο σκαμνί ο Καραμανλής από μια αμερόληπτη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη, κατέβηκε ξανά στις εκλογές και επανεξελέγη πανηγυρικά! Αυτό διότι ο Μητσοτάκης απλά το έπαιξε Πόντιος Πιλάτος. Δεν τόλμησε να τον αφήσει εκτός ψηφοδελτίων (διότι προδήλως δεν ήθελε να συγκρουσθεί με το καραμανλικό μπλοκ) και πέταξε το μπαλάκι στους ψηφοφόρους. Γνωστοί και εξαιρετέοι οι Σερραίοι, θα τον ψήφιζαν ακόμα και τον έπιαναν με μισό κιλό κόκα. Αυτοί είναι που λέει κι ο Κουτσούμπας.

      Μπορεί να ψήφισα Μητσοτάκη, αλλά τα σύκα-σύκα.

      • Μόνο ως αντικαραμαμανλικό Νεοδημοκράτη -την Νέα Δημοκρατία την ίδρυσαν (και ”έδωσαν ψωμί κα στους σημερινούς) και την λάμπρυναν οι Καραμανλήδες- κατανοώ το σχόλιό σας.
        Αλλά για να συντομεύσω την απάντησή μου ,ρωτήστε όσους φίλους νομικούς έχετε -που σέβονται την επιστήμη τους-να σας πουν με ποιο νόμο ο οποιοσδήποτε Εισαγγελέας θα συνελάμβανε τον υπουργό Κων/νο Καραμανλή του Αχιλλέως και με ποιες κατηγορίες θα τον ”κάθιζε στο σκαμνί” και γιατί θα τον κατεδίκαζε για το δυστύχημα των Τεμπών , το οποίο έγινε γιατί ένας ή δύο σταθμάρχες δεν γνώριζαν ή αδιαφόρησαν να ενεργήσουν όπως επιβαλλόταν και έκαναν οι προκάτοχοι τους – την ίδια ή άλλες ημέρες που συναντιόνταν δύο τρένα στην Λάρισα-;;;.
        Θα σας απαντήσουν υποχρεωτικά με το λατινικό -που ισχύει έκτοτε παγκοσμίως- nullum crimen , nulla poena sine lege” , που θα πει” κανένα αδίκημα ,καμιά ποινή χωρίς (προηγούμενο ) νόμο” .
        Υ.Γ . ΕΡΩΤΗΣΗ για όλους .
        Πήγαν ποτέ κατηγορούμενοι υπουργοί -οποιασδήποτε κυβερνήσεως -ή άλλοι γραφειοκράτες ή κυρίως οι εκπαιδευτές των οδηγών αυτοκινήτων ,γιατί δεν εκπαίδευσαν ή έδωσαν διπλώματα στους οδηγούς που σκοτώνονται καθημερινώς μαζί με άτυχους συνεπιβάτες τους σε τροχαία δυστυχήματα;;;.
        ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΙΛΟΙ ΠΟΝΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ”ΚΟΡΩΝΕΣ” ΤΗΣ ΕΝΔΕΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ , ΠΟΥ ΠΑΡ’ΟΤΙ ΈΧΑΣΕ ΤΕΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ”ΜΑΧΕΣ’ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ -ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ”ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ”.
        Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και ζητώ συγγνώμη από όσους ”δεν με αντέχουν”, αλλά με διαβάζουν .

        • Για την οικονομία της συζήτησης, ας πούμε ότι εγώ είμαι αντι-καραμανλικός. Έχω τους λόγους μου, όμως. Μήπως θυμάσαι πόσο ήταν το ποσοστό του ελλείμματος στη χώρα επί Καραμανλή;

          Εγώ αρχηγέ δεν είμαι νομικός, το δήλωσα. Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ. Οπότε αυτά τα λατινικά που μου πέταξες, μου φαίνονται κινέζικα. Δεν είπα όμως να τον συλλάβουν, ούτε να τον καταδικάσουν. Μίλησα για ανεξάρτητη δικαστική αρχή, με την οποία θα μπορεί ένας ανακριτής να καλεί υπουργούς για κατάθεση και αν υπάρχουν ευθύνες, να διώκονται όπως όλοι οι “κοινοί” πολίτες. Αυτό δεν υπάρχει στο Ελλαδιστάν, από τη στιγμή που έχουμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Τι δεν καταλαβαίνεις;

          Όπως λοιπόν ήταν ένοχοι 100% οι συριζαίοι για το Μάτι, αντίστοιχα ήταν και ο Καραμανλής για τα Τέμπη. Είναι υπουργός 4 χρόνια και έσκασε η στραβή στην βάρδιά του, όπως έλεγε και η Δούρου.

          Να σε πληροφορήσω, ότι αυτό που ακούς σαν ανύπακτο σύστημα τηλεδιοίκησης (μέχρι και η φράση αυτή καθαυτή είναι γελοία), είναι software, GPS πάνω στα τρένα και ένα control room όπου έχεις σε real-time όλη την κίνηση. Σε ένα τέτοιο σύστημα, προδήλως το να το γυρίσεις σε manual χειρισμό, επιτρέπεται MONO μέσα από μια σειρά διαδικασιών λόγω έκτακτης βλάβης/δυσλειτουργίας του συστήματος. Το παιδικό σύστημα που είχαν στη Λάρισα, το παρέκαμψε για πλάκα ο ανεκδιήγητος αγράμματος σταθμάρχης, όταν οι άλλοι εμπειρότεροι την είχαν κοπανίσει.

          Ένα τέτοιο σύστημα, δεν το φτιάχνεις from scratch. Το αγοράζεις και το παραμετροποιείς. Τι έκανε λοιπόν το άτομο με το βαρύ σαν αμαρτία όνομα, 4 χρόνια; Αλλά όσα και να σου πω, δεν έχει νόημα μια και έχεις βγάλει τα συμπεράσματά σου.

          Καλό Σαββατόβραδο.

          • Δεν γράψατε να μπορεί να καλεί ο ανακριτής -και τώρα μπορεί και θα καλέσει και τον Καραμανλή ως μάρτυρα -,αλλά ”να μπορεί να καθίσει στο σκαμνί” τον Καραμανλή , γιαυτό και η ”συμβουλή” μου προς εσάς να ζητήσετε την γνώμη νομικών-σίγουρα έχετε γνωστούς και φίλους- γιατί από την αρχή δεν τον κάθισαν στο σκαμνί -για να μη μπορεί να δώσει υποψηφιότητα-οι ας μην αμφιβάλλουμε ανεξάρτητοι ,αλλά και πολιτικοποιημένοι -όπως αποδεικνύεται από ανακοινώσεις τους- δικαστές.
            Σίγουρα καταλαβαίνετε και εσείς ότι προσβάλλετε τους Σερραίους (αρκετούς και συναδέλφους σας εν επιστήμαις) , επειδή τον ανέδειξαν και πρώτο βουλευτή τους .
            Στη Δημοκρατία ο λαός είναι κυρίαρχος και όταν κάνει λάθη , όπως το 2009 που ψήφισε κατά 43% τον κύριο ”Λεφτά υπάρχουν ”, ο οποίος στη συνέχεια δεν μας ”στρίμωξε αμέσως” ,αλλά χωρίς ένα mea culpa μας ανακοίνωσε την πτώχευση μας στις 23 Απριλίου 2010 και έκτοτε εξαφανίστηκε.
            ΤΕΛΟΣ αισθάνομαι δικαιωμένος -όπως λένε- γιατί και εσείς καταλήξατε ότι για το δυστύχημα φταίει ο ανεκδιήγητος αγράμματος σταθμάρχης, όταν οι άλλοι εμπειρότεροι την είχαν κοπανήσει.
            Λέτε να έγιναν όλα αυτά με εντολή του υπουργού Καραμανλή ;;;.
            Ανταποδίδω την ευχή σας , με εκτίμηση .

          • Τρείς ήταν οι αρχές του Κλεισθένειου πολιτεύματος της Αθηναϊκής Δημοκρατίας:
            Ισηγορία, Iσονομία, Ισοκρατία
            Άν διαβάσετε το σύνταγμα της χώρας μας θα δείτε ότι αυτό παραβιάζει και
            τις τρείς αρχές παραπάνω. (Επομένως το πολίτευμά μας δέν είναι δημοκρατικό αλλά Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Ολιγαρχία).

            Σύμφωνα με το υφιστάμενο σύνταγμα:
            Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη των Βουλευτών.
            Άρθρο 61 Παράγραφος 2.
            Άρθρο 62 Παράγραφος 1.
            http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-64/
            Μόνο η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξη μελών της κυβέρνησης ή όσων στο
            παρελθόν διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης.
            Άρθρο 86 Παράγραφος 1.
            http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-88/

  5. Έτσι ακριβώς όπως τα λέει η κ. Καρυστιανού. Υποκλινόμαστε στον πόνο της και στον άρτια δομημένο και τεκμηριωμένο λόγο της. “Οποία κατάντια” όντως. Και για την ελληνική δημοσιογραφία φυσικά.

  6. Βρῆκα μία φράση τοῦ Χένρι Μίλερ πού ἐκφράζει νομίζω αὐτό πού θέλω νά πῶ.
    «Δεν πιστεύω στις λέξεις, και ας είναι συνταιριασμένες από τον πιο επιδέξιο άνθρωπο. Πιστεύω στην γλώσσα, που είναι κάτι πέρα από τις λέξεις, κάτι που οι λέξεις δίνουν μόνο την απατηλή εικόνα της. Οι λέξεις δεν υπάρχουν χωριστά, παρά μονάχα στις διάνοιες των λογίων, των γλωσσολόγων, των φιλολόγων κλπ. Οι λέξεις χωρισμένες από την γλώσσα είναι νεκρά πράγματα και δεν προσφέρουν κανένα μυστικό.»
    Κάπως ἔτσι διαβάζουν τήν ῾Ελληνική ἱστορία, σάν λέξεις ἀποκομμένες, χωρίς συνοχή μεταξύ τους, χωρίς χρόνο, χωρίς αἰτία, χωρίς νά γνωρίζουν αὐτήν τή γλώσσα. Εἶναι σάν νά σοῦ δίνουν μερικά τσαμπιά σταφύλια καί τά φανταστεῖς χωρίς τήν κληματαριά ἤ τά βάλεις σέ ὅποιο σημεῖο κρίνεις σκόπιμο. Ποῦ εἶναι οἱ χυμοί πού ἔδωσαν αὐτούς τούς καρπούς, ποῦ εἶναι ὁ κόπος, τό νοιάξιμο, ἡ φροντίδα, ποῦ εἶναι ἡ σειρά;
    Μιά ἀνάγνωση εὐκαιριακή, ὁρμώμενη ἀπό θυμούς ἐνίοτε, ἀντιδράσεις σπουδασμένες σέ ὅποιον προβάλει ἄλλη σκέψη, σκοπιμότητα. Ἕνα μπούλινγκ στόν πολιτικό βίο, στήν κοινωνική ζωή, στά οἰκογενειακά περιβάλλοντα, δέν μιλᾶμε βέβαια γιά δημοκρατία, γιά ἰσότητα, γιά ἐλευθερία.
    Τό εἶπε γλαφυρά ὁ Καπουτζίδης ««Προσπαθούμε να σας το πούμε, να σας το ψελλίσουμε, ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι, δυστυχώς, χαμηλό. Γιατί αν κάποιος το πει πιο δυνατά, την επόμενη μέρα θα ενωθούν όλες οι εφημερίδες και σε κοπανάνε.»
    Καί δέν εἶναι μόνο ἡ δημοσιογραφία. Εἶναι ὅλη ἡ ἀνάγνωση πού ἐπιχειρεῖται σέ ὁλόκληρη τήν ἱστορία τῆς ῾Ελλάδος, ἡ ἀποδόμησή της, ἡ ἀπαξίωσή της.
    ᾿Αλλά καί ἡ ἀπαξίωση στήν ἔννοια τῆς πνευματικότητας, ἡ ἀντιμετώπισή τῆς ᾿Ορθοδοξίας ὡς ὀπισθοδρομικῆς. Πῶς νά κατανοηθεῖ τό νόημα πού βλέπει ὁ Κόντογλου ὅτι ὑπῆρχε στήν Κωνσταντινούπολη, πού δέν εἶναι οὔτε Βηθλεέμ οὔτε Γολγοθάς.
    https://ardin-rixi.gr/archives/235260

    Τό βαθύτατο νόημα πού διατρέχει ὅλες τίς σελίδες τῆς ἱστορίας μας. Μέ τούς ἀγῶνες γιά ἐλευθερία, γιά ἰσότητα, γιά ἱερότητα, γιά ὀμορφιά, γιά ὅλους.

    Ποῦ εἶναι σήμερα ὅλοι, τί ἐκφράζουν; Ποῦ εἶναι ἡ Καραμανλική πτέρυγα, ποῦ μιλάει ὁ Τσίπρας, ποῦ εἶναι οἱ κεντρῶοι, ποῦ εἶναι οἱ ἀριστεροί; Εἶναι πλειοψηφικό τό τμῆμα πού κυβερνάει; Καί οὔτε καί σέ αὐτό πιστεύουν ὅλοι τά ἴδια.

    • Η όποια ενσυναίσθηση- για να χρησιμοποιήσουμε και την σε όλους γνωστή πια λέξη για την Ελληνορθοδοξία- δεν έχει πολιτικές πτέρυγες στα κόμματα και την Βουλή ούτε ”κολλημένους” με κόμματα και Συλλογικότητες πολίτες ,γιαυτό και περιμένουμε -έστω αδίκως- να έχουμε την αντίδραση όλων των Ελλήνων και ορθοδόξων χριστιανών τουλάχιστον. Οι καθολικοί ”μας προσπέρασαν” .
      Υ.Γ Τι αναφέρατε τον κ. Τσίπρα και τους ταχαριστερούς Πασόκους κι Συριζαίους -οι Κεντρώοι του κ. Λεβέντη δεν μπήκαν στη Βουλή (οι άλλοι είναι στα χαρτιά)- αφού όλοι τους από το 1982 ανυπομονούν να ψηφίσουν -και ψηφίζουν- με δυο χέρια τέτοια νομοσχέδια.
      Οι κομμουνιστές τώρα ”κοντράρουν ” περιέργως .
      Ελπίζουμε όχι ψηφοθηρία.
      Είναι πάντως λυπηρό και παρακμιακό να περιμένουμε την αρνητική στάση μόνο των Δεξιών.
      ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ -ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ.

        • Φυσικά σε όλους όσους θέλουν να ζήσουν σε μια Ελλάδα με ελληνορθόδοξο πνεύμα και με οικογένειες με πατέρα και μητέρα ,την οποίαν ύμνησαν ποιητές από την αρχαιότητα και ζωγράφησαν και ”αγαλμάτισαν ” υπέροχοι καλλιτέχνες.
          Δεν πιστεύω να δούμε και καλλιτεχνικές δημιουργίες για μάνες ομόφυλων ανδρών;;;.

          • Δέν ´ ύμνησαν ποιητές από την αρχαιότητα ´ τήν ´Ελλάδα με το ελληνορθόδοξο πνεύμα ´, αὐτό προέκυψε μετά. ᾿Εμβαθύνετε στόν Χριστιανισμό, ἀφορᾶ ἐλευθερία, ἰσότητα, ἀγάπη, Ἀνάσταση.
            ῾Η γυναίκα τίκτει.
            Μπορεῖ νά νομοθετήσουν καί γάμους μεταξύ γαϊδάρων, αὐτό σημαίνει ὅτι ὁ Θεός δέν νομοθέτησε γιά τά συμπαθῆ τετράποδα πῶς θά γεννᾶνε καί πότε καί ἄν;

            Λοιπόν «ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ».

            Συμβουλευθείτε τόν λόγο τοῦ Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικῆς Νικολάου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα