Η ιστοσελίδα antinews η οποία θεωρείται ότι εκφράζει σε κάποιο βαθμό τις απόψεις της  «Σαμαρικής  πτέρυγας της ΝΔ», δημοσιεύει άρθρο για τον Επίτιμο Α/ΓΕΑ Χρήστο Βαίτση, στο οποίο θέτει κάποια ερωτήματα.

Το άρθρο αναφέρει:

Χτες, ανήμερα του χολυγουντιανού σόου της κυβέρνησης για την παραλαβή των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών, Rafale, για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αυτό το σημαντικό γεγονός εκλήθη να σχολιάσει και να αναλύσει στην ΕΡΤ ο άλλοτε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Χρήστος Βαΐτσης.

Ο πτέραρχος και επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ, όπως είχε γίνει γνωστό από τη Νέα Δημοκρατία τον Απρίλιο του 2018, όταν, μετά την αποστρατεία του, το 2017, πήρε το «χρίσμα» ως σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, επικεφαλής τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεργαζόταν στο μεταξύ ως σύμβουλος με την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ.

Το Κατάρ φημίζεται για τις στενές σχέσεις του με την Άγκυρα. Μάλιστα, μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις να αποκτήσει η Ελλάδα γαλλικά, Rafale, έγινε γνωστό ότι το Κατάρ θα διαθέσει δικά του Rafale, προκειμένου να εκπαιδευτούν Τούρκοι πιλότοι στους τρόπους αντιμετώπισης του μαχητικού αυτού του τύπου.

Μια ιδιαίτερα σημαντική διευκόλυνση μεταξύ «συμμάχων». Αυτά, βέβαια, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Γιατί στο παρασκήνιο, είναι άγνωστο τι είδους deal έχουν κλείσει Άγκυρα και Ντόχα.

Ως εκ τούτου, η εμφάνιση του Χρήστου Βαΐτση στην ΕΡΤ, την ημέρα μάλιστα που η Ελλάδα παραλάμβανε τα πρώτα Rafale, δεν μπορεί παρά να προκαλέσει έκπληξη. Πολύ περισσότερο, εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το εάν εξακολουθεί ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ να είναι σύμβουλος της ΠΑ του Κατάρ, και, βέβαια, εάν συνεχίζει να παρέχει τις συμβουλές του στον σημερινό πρωθυπουργό.

Διότι, θα ήταν ακραία ειρωνεία για την Ελλάδα κυρίως, αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία έκανε τόσο μεγάλο επικοινωνιακό ντόρο για την άφιξη των γαλλικών μαχητικών, την ίδια ημέρα που φτάνουν τα πρώτα Rafale, να παρουσιάζεται στη δημόσια τηλεόραση ένα πρώην στέλεχος των ελληνικών ΕΔ από το γραφείο του ή το σπίτι του στο Κατάρ.

Κάτι, πάντως, που ουδείς θέλει να πιστέψει. Από τη μεριά μας, ως Antinews, ελπίζουμε, βέβαια, να μην συνέβη κάτι τέτοιο, όπως επίσης να μην έχει πλέον ο Χ.Βαΐτσης κάποια σχέση με το κράτος του Κόλπου – σύμμαχο της Τουρκίας. Μένει, βέβαια, να διευκρινιστούν όλα αυτά και να δοθούν απαντήσεις.

Το 2017, ο Χ.Βαΐτσης ολοκλήρωσε τη σταδιοδρομία του στην ελληνική ΠΑ με το βαθμό του πτεράρχου. Προηγουμένως, έφτασε στην κορυφή της ιεραρχίας ως αρχηγός του ΓΕΑ, από το 2015 έως το 2017.

Το 2018, η ανάδειξή του σε σύμβουλο του Κ.Μητσοτάκη είχε προκαλέσει έκπληξη, δεδομένου ότι, όπως σημείωνε η εφημερίδα, Καθημερινή, «την παρούσα περίοδο συνεργάζεται, ως σύμβουλος, με την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ».

Μερίδα Μέσων Ενημέρωσης, τότε, τον έφεραν, μάλιστα, να έχει μετακομίσει στο Κατάρ. Έκτοτε, είναι αδιευκρίνιστο εάν έχει κάποια σχέση «συνεργασίας» με το κράτος του Κόλπου.

Να σημειωθεί, όπως έγινε προ μηνός γνωστό, ότι τον Μάρτιο του 2021, Τουρκία και Κατάρ υπέγραψαν στρατιωτική συμφωνία, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την «προσωρινή» αποστολή στην Τουρκία έως και 36 καταριανών μαχητικών, Rafale, καθώς και προσωπικού που μπορεί να φτάσει τα 250 άτομα.

Κάτι που ερμηνεύθηκε από τα αρμόδια για στρατιωτικά θέματα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού ως έκφραση της ανησυχίας της Άγκυρας για την απόκτηση Rafale από την Ελλάδα.

https://www.militaire.gr/ta-erotimata-toy-antinews-gia-ton-epitimo-a-gea-chr-vaitsi/