Στράτος Σιμιτζής: “Hello Dolly”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στράτου Σιμιτζή*

Πανδαισία μελωδίας και χορού

Η ενότητα της Cosmote TV, που απασχολείται με τον διεθνή κινηματογράφο, παρουσίασε προημερών το μνημειώδες μιούζικαλ, Hello Dolly από τα μακροβιότερα Μπρόντγουεϊ.

Η σκηνογραφία, η ενδυματολογία, η ζωντάνια των χρωμάτων ήταν μοναδικά.

Όμως εκείνο που έκανε τη μεγάλη διαφορά ήταν οι μελωδίες και τα εκπληκτικά χορευτικά τς ταινίας, με προεξάρχοντα εκείνο το απίστευτο χορευτικό της Barbra Streisand και των σερβιτόρων στο πολυτελές κέντρο Harmonius Gardens. Είναι πάνω από κάθε περιγραφή.

Η σκηνοθετική διεύθυνση και οι χορογραφίες ήταν του σπουδαίου χορευτή και χορογράφου Gene Kelly, που αποτελούσε την εποχή εκείνη το αντίπαλου δέος του Fred Astaire.

Εκπρόσωπος του δυναμικού χορού και τολμηρών χορευτικών πρώτος – Τραγουδώντας στην βροχή- εκπρόσωπος της φινέτσας της χάριτος και της χορευτικής λεπτότητας ο δεύτερος, για τον οποίο ο σπουδαίος λυρικός χορευτής Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ είχε πει “ή ποιότητα και η φινέτσα του χορού του, και κάνει να τον φθονούμε”. Ήταν πράγματι θεϊκός ο Fred Astaire.

Απίστευτη είναι και η σκηνή της πολύχρωμης παρέλασης στην 5η Λεωφόρου, όπου συμμετέχει ένα απίθανα μεγάλο πλήθος καλλιτεχνών που εκτελούν χορευτικά και νούμερα κινήσεων ακριβείας.

Όπως προείπαμε μια ανεπανάληπτη πανδαισία μελωδίας και χορού που φτιάχνουν την διάθεση, το κέφι και την ψυχολογία του θεατή.

Ένας ζωτικός δείκτης μονίμως “άφαντος”

Το κοινό που τόσο άμεσα ενδιαφέρεται για την πορεία του Covid19 και τους κρίσιμους επιμέρους δείκτες, που αναφέρονται σ’ αυτόν ουδέποτε μέχρι σήμερα ενημερώθηκε γι’ αυτούς που νόσησαν που ανήκουν σε ηλικιακή ζωή, ώστε να εντοπιστεί η πηγή και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Αυτό λες και το κρατούν μυστικό και απόρρητο, που δεν θα έπρεπε σε ζητήματα πανδημίας και γενικά υγείας.

Γιατί δεν εμφανίζουν οι αρμόδιοι, αυτό τον κρίσιμο δείκτη; Γιατί το αποκρύπτουν;

Προχθές είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων. Είκοσι χιλιάδες και πλέον.

Σε ποια ηλικιακή κατηγορία ανήκουν αυτά ή το πλείστον αυτών; Επαναλαμβάνουμε, γιατί δεν εμφανίζουν αυτό το κρίσιμο στατιστικό στοιχείο; Υπάρχει λόγος;

Ίσως, γι’ αυτό λαμβάνονται μέτρα υπέρ αδίκων, εδώ έπρεπε μόνον υπέρ δικαίων. Ή ακόμη, “φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι”.

Και, όπως είπε κάποτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν, αναφερόμενος στην ελευθερία του Τύπου “άφησε το λαό να γνωρίζει και ο κόσμος θα είναι ασφαλής”.

Τουτ’ αυτό, φυσικά, ισχύει και για τους λοιμωξιολόγους και τους επιδημιολόγους, μια και πρόκειται για ενημέρωση του κοινού.

*Ο Στράτος Σιμιτζής είναι Δημοσιογράφος και Συγγραφέας. Από τα βιβλιοπωλεία διατίθεται η νέα συλλογή διηγημάτων του με τίτλο: “Η αρχόντισσα του κάμπου”. Εκδόσεις “Μέθεξις”.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εκτιμώ ,αγαπητέ κ.Σιμιτζή , πως δεν εμφανίζουν -και καλώς- τον δείκτη της νοσηρότητος κατά ηλικίες για ”να μη στοχοποιούν και δείχνουν τον ηλικιακό ρατσισμό τους ”- έτσι το λένε τώρα οι νεοέλληνες (κυρίως οι μυγιάγγιχτοι ”δημοκράτες ”)- ,αλλά και γιατί αυτό το κράτος-με όσους υπαλλήλους και αν διαθέτει- δεν μπορεί να επιβληθεί χρόνια τώρα ,ούτε έξω από τα σπίτια μας(τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα, οι δρόμοι κλείνουν και με συγκέντρωση δέκα ατόμων και τα λοιπά και τα λοιπά …..-να είστε καλά .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα