Στράτος Σιμιτζής:Καρυοφίλι το θρυλικό τουφέκι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στράτου Σιμιτζή*

Ως γνωστό το χρόνο αυτό εορτάζουμε και τιμούμε την επέτειο των διακοσίων χρονών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μάλιστα, ένας τηλεοπτικός οργανισμός καθιέρωσε διάφορες εκδηλώσεις για το ιστορικό γεγονός.

Το άρθρο αυτό είναι σχετικό με την Εθνική Παλιγγενεσία μια και αναφέρεται στο καρυοφίλι, το θρυλικό τουφέκι εκείνης της περιόδου.

Για την ονομασία του τουφεκιού υπάρχουν δύο και τρεις εκδοχές. Μια απ’ αυτές είναι ότι προέρχεται από το σχήμα της κάννης, που αρχικά έμοιαζε με καρυόφυλλο. Όμως η πραγματική ονομασία καρυοφίλι προέρχεται από την παράφραση του ονόματος του κατασκευαστή “Carlo e Figlii” της. Κάρλο και υιοί απ’ όπου προέκυψε η συνήθης ονομασία καρυοφίλι.

Είναι ευνόητο πως το τουφέκι αυτό χρησιμοποιήθηκε ευρέως από πολλούς στρατούς της εποχής δεδομένου ότι η κατασκευάστρια εταιρεία είχε ευρύ κύκλο πελατών.

Κάρλο και υιοί λοιπόν ή καρυοφίλι.

*Ο Στράτος Σιμιτζής είναι Δημοσιογράφος και Συγγραφέας. Από τα βιβλιοπωλεία διατίθεται η νέα συλλογή διηγημάτων του με τίτλο: “Η αρχόντισσα του κάμπου”. Εκδόσεις “Μέθεξις”.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα