ΣΕ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ενώ το πρόβλημα του Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης είναι η νομοθετική ρύθμιση της τεκνοθεσίας των ομοφυλόφιλων, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαδικασία αποδόμησης.
Άλλα 17 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσαν παραίτηση ενώ υπάρχει καθολική, σχεδόν, άρνηση συμμετοχής στην αποστολή της Φρεγάτας Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ωραία τα λόγια τα μεγάλα. Ωραία και η αναπαραγωγή τους απο τα ΜΜΕ. Με αυτό το ριμάδι το κράτος και την υπόστασή του θα ασχοληθεί κανείς;
Ή ο κορβανάς είναι μεγάλος και έπεσαν όλοι με τα μούτρα;
Το πρόβλημα δεν είναι-ΜΟΝΟ- οικονομικό.
Το ερώτημα είναι με αυτά τα πλοία ποιος θα δεχθεί να πάει σε εμπόλεμη περιοχή; Και γιατί;
Έχετε αντιληφθεί τις αποδομητικές διαστάσεις στις Ε.Δ;
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την (πιθανή) ακαταλληλότητα των φρεγατών μας για μια τέτοια αποστολή, φανερώνει η σπουδή για πρόχειρες παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής στον ηλεκτρονικό τους εξοπλισμό.
    https://www.enikos.gr/politics/apokleistikes-fotografies-me-systima-anti-drone-i-fregata-ydra-stin-erythra-thalassa/2094140/
    https://www.zougla.gr/greece/me-systima-ilektronikou-polemou-kai-anti-drone-i-fregata-ydra-stin-erythra-thalassa/

    Η παλαιότητα του στόλου φρεγατών μας τεκμαίρεται από το ότι η κλάση “Ύδρα”/ΜΕΚΟ (4 πλοία) είναι τα νεώτερα μέλη του, με χρονολογίες εντάξεως 1992, 1997, 1998 και 1999! Με εξαίρεση την ενσωμάτωση αντιαεροπορικών βλημάτων ESSM (αντί των αρχικών NSSM), προς τα τέλη της δεκαετίας του 2000, δεν έχουν υποστεί τον παραμικρό εκσυγχρονισμό έως τώρα!!!

    Η κατάσταση με την ιεράρχηση προτεραιοτήτων από την κυβέρνηση, θυμίζει το αισώπειο “τῶν οἰκιῶν ὑμῶν ἐμπιπραμένων αὐτοὶ ᾄδετε”…

  2. Γιατί να συμπεράνουμε τελικώς ότι υπάρχουν αποδομητικές τάσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις , που πρόσφατα απέκτησαν αξία φυσική ηγεσία -εκείνος ο Α/ΓΕΕΘΑ με δύο γιους (νομίζω και με γαμπρό) Αξιωματικούς συγκλονίζει κάθε πατριώτη-επειδή έχουμε παραιτήσεις νέων ”ενστόλων” που που δεν αντέχουν ”την καλογερική” στρατιωτική ζωή παρ’ότι την επέλεξαν και διαγωνίσθηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις;;;.
    Αν μάλιστα οι παραιτηθέντες είδαν χθες και το ντοκυμανταίρ για τις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) ,θα δικαιολογήσουν πλήρως τις παραιτήσεις τους .
    Αν εν τω μεταξύ μας έδιναν οι Συνδικαλιστικοί Φορείς των ”ενστόλων” -γιατί αυτοί ”βγάζουν προς τα έξω” τέτοια στοιχεία -τις αιτίες παραιτήσεως τους στις γραπτές παραιτήσεις των παραιτηθέντων ,καθώς και τους βαθμούς τους και τις ηλικίες τους ”θα μας φώτιζαν ” περισσότερο όχι για την ”αποδόμηση” των Ενόπλων Δυνάμεων ,αλλά για το ”μέταλλο” των υποψηφίων αξιωματικών και υπαξιωματικών, οι οποίοι επειδή στις Παραγωγικές Στρατιωτικές Σχολές (το ΠΑΣΟΚ επί Τσοχατζοπούλου τις έκανε Α.Σ.Ε.Ι , με Πρυτανείες, Κοσμήτορες κλπ, για τους ”πολίτες με στολή ”,που δεν θέλουν να χάσουν κανένα δικαίωμα τους ), ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ΖΩΗ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ .
    Υ.Γ Αδέρφια πόσα Ελληνόπουλα αποφεύγουν την στράτευση εδώ και σαράντα τόσα χρόνια και τώρα και την διαρκείας των εννέα μηνών ;;;.
    Μήπως αποδομήθηκε η κοινωνία μας και όλες οι Κρατικές Υπηρεσίες μας είναι ο καθρέπτης της;;;.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ;;;

  3. Το φινλανδικό μοντέλο και η θητεία “ευκαιρία” θα σώσουν τις ένοπλες δυνάμεις ! Από φωτοβολίδες και βεγγαλικά δεν υστερούμε, αλλά από σοβαρές προτάσεις προϊόντα ανάλυσης στοιχείων και δεδομένων χρειάζεται πολύ δουλειά.

  4. Διαφωνω καθετα με τις παραιτησεις.Δηλαδη αν υπαρξει αναγκη θα πρεπει να διαφυγουν οσοι φοβουνται στο εξωτερικο.
    Θα πρεπει ομως να τονισω οτι χωρις τον απαραιτητο εξοπλισμο δεν πας ΠΟΤΕ σε τετοιου ειδους επιχειρησεις.Και εμεις διστυχως για αλλους λογους δεν τον εχουμε ακομη.
    Δεν ειναι αποστολη ρουτινας που εχεις να αντιμετωπισεις ανοργανωτους πειρατες με ΑΚ 47 αντε και κανενα RPG
    Την εζησα την κατασταση πριν μερικες μερες οπου αν δεν υπηρχε το us navy με την αντιπυραυλικη ομπρελα τωρα δεν θα εγραφα εδω.11 drones με εκρηκτικα και 3 Βαλιστικοι εσκασαν μεχρι και 300 μετρα απο το πλοιο αναχαιτιζομενοι.Μπορει η Φρεγατα μας να το υποστιριξει αυτο.Γιατι αν οχι που μαλλον ετσι ειναι, θα καταληξει στοχος και θα μιλαμε για τραγωδια.Αυτα ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα