ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΩΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο Ερντογάν δεν δίνει σημασία στις προειδοποιήσεις ΗΠΑ και Ρωσίας να μην εισβάλλει στη Συρία και μια νέα στρατιωτική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.
Αξίζει να συγκρατήσουμε τα εξής:
1.-Το πρώτο και πιο σημαντικό απο αυτήν την εξέλιξη θα είναι οι δυνάμεις των Κούρδων που φυλάνε στις φυλακές περίπου 12 χιλιάδες τζιχαντιστές θα χρειασθεί να πολεμήσουν κατά των Τούρκων, οπότε, οι Τζιχαντιστές θα διαφύγουν απο τις φυλακές.
2.-Η Τουρκία διατηρεί επαφές με τους τζιχαντιστές και η απόδρασή τους θα την χαροποιήσει.
3.-Οι Αμερικανοί διατηρούν στη Συρία δύναμη 900 περίπου ατόμων η οποία, επι του πεδίου, δεν μπορεί να προσφέρει, σχεδόν, τίποτε. Άλλωστε, οι Αμερικανοί στον πόλεμο κατά του ISIS είχαν περιριοριστεί στα απολύτως αναγκαία, αφήνοντας μπροστά τις κουρδοαραβικές δυνάμεις του SDF τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές! Θεωρεί, δηλαδή, τρομοκράτες τις δυνάμεις που πολέμησαν τον ISIS και όχι τον ISIS με τον οποίο συνεργάζεται.
4.-Με ένα παρακλητικό στυλ οι Αμερικανοί ζήτησαν απο την Τουρκία να μην εισβάλλει στην Συρία υποσχόμενοι ότι θα πείσουν αυτοί τους Κούρδους να υποχωρήσουν 30 χιλιόμετρα απο τα τουρκοσυριακά σύνορα που είναι η απαίτηση της Άγκυρας. Δεν είναι σίγουρο πως οι Κούρδοι θα αποδεχθούν μια τέτοια αμερικανική πρόταση.
5.-Οι Κούρδοι στις περιοχές που ελέγχουν στη Βόρειο Συρία έχουν δημιουργήσει πετυχημένους θεσμούς δημοκρατικής αυτοδιοίκησης. Αυτούς θέλει- μεταξύ άλλων- να καταστρέψει ο Ενρτογάν.
6.-Οι Ρώσοι, επίσης, κρατούν παθητική στάση, δήθεν συνιστώντας στον Ερντογάν να μην εισβάλλει. Οι Ρώσοι ζητούν απο τους Κούρδους να παραδώσουν τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται στον Άσαντ. Οι Ρώσοι επιδιώκουν μια συροτουρκική συνεργασία η οποία, πιστεύουν, πως θα τους εξυπηρετήσει. Ο πολιτικός αμοραλισμός και των Ρώσων και των Αμερικανών είναι ίδιος.
7.-Οι Τούρκοι επιδιώκουν να ελέγξουν τα πετρέλαια της Συρίας και του Ιράκ τα οποία ελέγχουν τώρα οι Κούρδοι. Καθώς και τον βορρά κυρίως της Συρίας, επιδίωξη που είχαν και οι Κούρδοι πριν τις τρείς τουρκικές εισβολές που δημιούργσαν θύλακες ελεγχόμενους απο την Άγκυρα.
8.-Σε συνεργασία, επίσης, με τους Ρώσους οι Τούρκοι επιδιώκουν να εκδιώξουν απο την περιοχή και τους 900 Αμερικανούς.
9.-Οι Κούρδοι ήταν οι μόνοι σύμμαχοι των Αμερικανών στην περιοχή τους οποίους, τώρα, η Ουάσιγκτον εγκαταλείπει.
10.-Οποιαδήποτε εμπιστοσύνη στους Αμερικανούς, ακόμη και με παραχωρήσεις τύπου Σούδας και Αλεξανδρούπολης, θα ήταν αφέλεια. Οι Αμερικανοί δεν θα κουνήσουν το δακτυλάκι τους σε περίπτωση ελληνοτουρκικής διαμάχης.
Ας το συνειδητοποιήσουν αυτό καλά στην Αθήνα για να μην έχουν ψευδαισθήσεις.
Π.ΣΑΒ
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο 10.-

    Για να πικάρουν την Τουρκία οι ΗΠΑ, είχαν καλέσει τον Μητσοτάκη να μιλήσει στο Κογκρέσο, με “εντολή” να χειροκροτηθεί θερμά. Κι ενώ οι Τούρκοι έδειξαν τάχα ενοχλημένοι, οι ημέτεροι κυβερνώντες πήραν το show στα σοβαρά και είδαν, κατά πώς ήθελαν, να αλλάζει στάση η Αμερική και να βαφτίζει ευνοουμένη της σύμμαχο την Ελλάδα.

    Πάντα, δυστυχώς, η Ελλάδα εναπόθετε τα θάρρη της στον ξένο παράγοντα, αρνουμένη να βασισθεί στις δικές της δυνάμεις. Ασφαλώς χρειάζονται οι συμμαχίες, αλλά πρωτίστως η πίστη στον εαυτό μας. Αυτή η τελευταία λείπει, γι αυτό ζούμε καθημερινά με τον φόβο των Τούρκων. Δεν διδαχθήκαμε τίποτε από την Ιστορία μας, γι αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να την ξαναζήσομε. Ασφαλώς δεν πρόκειται να κουνήσουν το δακτυλάκι τους οι Αμερικανοί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής διαμάχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα