Ισραήλ: Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας απαγορεύει τις παλαιστινιακές σημαίες σε δημόσιους χώρους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σπύρος Σιδέρης

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου κατηγόρησε νωρίτερα τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές για υποκίνηση, θέτοντας θέμα με την ανάρτηση παλαιστινιακών σημαιών.

Ο ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ διέταξε την Κυριακή (8/1) την αστυνομία να αφαιρέσει κάθε παλαιστινιακή σημαία που κυματίζει σε δημόσιους χώρους.

«Είναι αδιανόητο οι παραβάτες του νόμου να ανεμίζουν σημαίες τρομοκρατίας, να υποκινούν και να ενθαρρύνουν την τρομοκρατία», δήλωσε ο Μπεν-Γκβιρ αργά το βράδυ της Κυριακής.

«Έδωσα οδηγίες για την απομάκρυνση των σημαιών, που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, από το δημόσιο χώρο και για να σταματήσει η υποκίνηση κατά του κράτους του Ισραήλ.»

«Η ελευθερία της έκφρασης δεν επεκτείνεται στην ταύτιση με έναν τρομοκράτη και εκείνους που θέλουν να βλάψουν τους στρατιώτες των IDF», είπε.

Διέταξε τον αστυνομικό διευθυντή Κόμπι Σαμπτάι να δώσει εντολή στους αστυνομικούς του να αφαιρέσουν τις σημαίες, εξηγώντας ότι η έπαρσή τους δείχνει υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η εντολή προχώρησε περισσότερο από το αίτημα που είχε θέσει το κόμμα Otzma Yehudit στη συμφωνία συνασπισμού του, το οποίο ζητούσε την απαγόρευση των παλαιστινιακών σημαιών σε δημόσιους οργανισμούς ή σε οργανισμούς που λαμβάνουν υποστήριξη από το κράτος.

Εξέδωσε τη διαταγή μετά την ύψωση παλαιστινιακών σημαιών κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας στο Τελ Αβίβ το βράδυ του Σαββάτου.

Οι δηλώσεις Νετανιάχου

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγόρησε τους διαδηλωτές για υποκίνηση, αφήνοντας αιχμές για την έπαρση παλαιστινιακών σημαιών, πλακάτ που συνέκριναν τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιαρίβ Λεβίν με ναζιστή και μία που έγραφε: «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη από τη σιωνιστική αποικιοκρατία».

«Πρόκειται για άγρια υποκίνηση που πέρασε χωρίς καταδίκη από την αντιπολίτευση ή τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Νετανιάχου.

«Απαιτώ από όλους να το σταματήσουν αυτό αμέσως», είπε.

Η αστυνομία είχε εργαστεί για την απομάκρυνση των παλαιστινιακών σημαιών από δημόσιους χώρους υπό την προηγούμενη κυβέρνηση με επικεφαλής πρώτα τον πρώην πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και στη συνέχεια τον διάδοχό του Γιαΐρ Λαπίντ.

Μεταξύ των πιο προβεβλημένων περιπτώσεων κατά τις οποίες η αστυνομία αφαίρεσε παλαιστινιακές σημαίες από το δημόσιο χώρο ήταν η κηδεία της δολοφονημένης ανταποκρίτριας του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Ακλέχ τον περασμένο Μάιο.

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/179741/israil-o-ypourgos-ethnikis-asfaleias-apagoreyei-tis-palaistiniakes-simaies-se-dimosious-xorous

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα