Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 του Παντελή Σαββίδη
Οι Ανιχνεύσεις συμμετείχαν στην χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν του Παπαθεμελή και παρουσίασης του βιβλίου της κ. Δελιβάνη: “Για την Ελλάδα που ματώνει”.
Γιατί συμμετείχαν;
1.-Ως προς την τιμή στον Παπαθεμελή, οι Ανιχνεύσεις πιστεύουν πως πρόκειται για ένα είδος πολιτικού που εκλείπει. Ο Παπαθεμελής εξέφρασε με τον εναργέστερο τρόπο την εθνική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας μετά τη μεταπολίτευση, έδωσε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, βοήθησε την πόλη που τον τιμούσε και τους πολίτες της όταν τον χρειάζονταν και μπορούσε να το κάνει.
Και όλα αυτά με τρόπο έντιμο και καθαρό. Αυτό το είδος πολιτικού εκλείπει. Δεν υπάρχει σήμερα, ούτε ένας πολιτικός, της νεότερης γενιάς, που να μπορεί να επικαλεστεί ότι έκανε κάτι για την πόλη ή συνέβαλε στην πολιτική και εθνική συνοχή της κοινωνίας. Γενικόλογες κουβέντες και ρουσφετάκια στον στενό κύκλο των υποστηρικτών τους.
Η προϊούσα παρακμή της πόλης (Θεσσαλονίκης) έχει να κάνει και με το γεγονός της πολιτικής ανυπαρξίας των βουλευτών της αλλά, το τελευταίο διάστημα, με το ανεξήγητο μίσος κατά της πόλης απο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Είναι απορίας άξιον και θέμα διερεύνησης συμπλεγμάτων που μπορούν να οδηγήσουν έναν πρωθυπουργό να μισεί την δεύτερη πόλη της χώρας του. Διότι πρόκειται περί μίσους.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης είχε να κάνει με την αποτύπωση της μοναδικής αντίθετης, απο την κυρίαρχη, πολιτικής άποψης.
Το πάνελ (Κοττάκης, Νατσιός, Χαρβαλιάς) είτε σε δημοσιογραφικό είτε σε πολιτικό επίπεδο προσπαθεί να εκφράσει εδώ και καιρό μια διαφορετική πολιτική απο την κυρίαρχη.
Σε τι συνίσταται η κυρίαρχη; Στην αποδόμηση κάθε έννοιας εθνικού στοιχείου, απο την συνείδηση ως την γλώσσα και την παράδοση.
Η άλλη άποψη επιχειρεί, χωρίς να έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ενιαία, την διατήρηση και των εθνικών χαρακτηριστικών και του εθνικού κράτους και των παραδοσικαών στοιχείων που τα δομούν.
Αυτές είναι δύο πολιτικές απόψεις που καταγράφονται διεθνώς. Όχι, μόνο, στην Ελλάδα.
Η πρώτη, η αποδομητική, ενώ είναι μειοψηφική στην κοινωνία είναι πλειοψηφική στην πολιτική.
Η δεύτερη είναι πλειοψηφική στην κοινωνία, μειοψηφική στην πολιτική έκφραση.
Σε διεθνές επίπεδο η αποδομητική εκφράζεται απο όλα τα γνωστά κυρίαρχα κόμματα. Η άλλη, η εθνική, στην Ελλάδα εκφράζεται απο μικρές πολιτικές ομάδες. Στην Γερμανία απο κόμματα που χαρακτηρίζονται ακροδεξιά και στις ΗΠΑ απο τον Τράμπ.
Τα χαρακτηριστικά της δεύτερης, δεν είναι ακροδεξιά. Δεν μπορεί να θεωρείται ακροδεξιός ο άνθρωπος που θέλει να διατηρήσει μια ταυτότητα ή θεωρεί πως η ταυτότητα του προσδίδει αξία, αξιοπρέπεια και νόημα στη ζωή του.
Είναι ατύχημα που η άποψη αυτή εκφράζεται απο τον Τράμπ ή κόμματα με ακροδεξιά χαρακτηριστικά. Θα βρεί, όμως, αξιοπρεπέστερη έκφραση. Γιατί; Το εξηγώ παρακάτω.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ;
Το ζητούμενο είναι ότι τα διεθνή κέντρα που διαμορφώνουν τις εξελίξεις έχουν αποφασίσει πως πάμε σε ένα νέο ανθρωπολογικό είδος. Ο άνθρωπος με τα χαρακτηριστικά που τον γνωρίζαμε μεταβάλλεται. Ένα νέο ανθρώπινο είδος αναδύεται με πιο ουδέτερα χαρακτηριστικά που να προσομοιάζουν της μηχανής. Οι τελευταίες κυβερνητικές προσπάθειες με τα φύλα εκεί καττείνουν.
Στις μηχανές, απο την άλλη, δίνουν μια μορφή με, κατά το δυνατόν, βιολογικά χαρακτηριστικά.
Αυτή η σύγκλιση ανθρώπου μηχανής που θα θέσει και το θέμα του ποιος απο τα δύο είδη θα κυριαρχήσει, είναι ο στόχος των διεθνών κέντρων στα κελεύσματα των οποίων υπακούουν οι διεθνείς ηγεσίες.
Αυτό το νέο ανθρωπολογικό είδος δεν μπορεί να επιτευχθεί με εθνική ή ίσως, και οποιαδήποτε άλλη συνείδηση.
Απαιτεί ουδετεροποίηση του ανθρώπου.
Στη διαμάχη, λοιπόν, ανθρώπου μηχανής η αποδομητική άποψη βοηθά την κυριαρχία της μηχανής. Η άλλη, την, κατά το δυνατόν, παρουσία του ανθρώπου με τα χαρακτηριστικά που γνωρίζαμε.
Το πάνελ, χθες, υποστήριζε την δεύτερη άποψη. Την ανθρωπιστική. Όπως και οι Ανιχνεύσεις.
Δεν πρόκειται, δηλαδή, για άποψη που εχθρεύεται λαούς απο άλλες φυλές. Αλλά για άποψη που θέλει στην σύγκλιση ανθρώπου μηχανής τον λόγο να τον έχει ο άνθρωπος.
Είναι ο νέος ανθρωπισμός.
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι απορίας άξιο και κρίμα -αλλά επιβεβαιώνει την δύναμη της Κίρκης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ,που κατάφερε τον υπέροχο άνθρωπο και πολιτικό κ. Στέλιο Παπαθεμελή, -που ήταν και είναι γνωστός κυρίως για τους πολύ στενούς δεσμούς του με την Εκκλησία- να προσχωρήσει μετά το 1977 στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και να το υπηρετήσει ως Υφυπουργός Παιδείας -μιας Παιδείας που διαλύθηκε μετά το 1982- και ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως από το 1993-1995 ,κατά το οποίο λοιδορήθηκε από τον συνάδελφό του του Ευάγγελο Γιαννόπουλο και τους ανθρώπους της νύχτας των Αθηνών κυρίως και δέχθηκε τον θανατηφόρο για την αστυνομική πειθαρχία συνδικαλισμό των ενεργεία αστυνομικών.
    ΤΩΡΑ με τέτοιες εξελίξεις και ανατροπές στην κοινωνικοπολιτική ζωή της Ελλάδος δικαιολογούνται να απορούν στο ”πάνελ” -και αλλού- γιατί καταγράφεται η σημερινή καθίζηση και απουσία των εθνικοθρησκευτικών ανησυχιών στον εκμαυλισμένο κατά την Μεταπολίτευση λαό ;;;.
    Μας βολεύει να κλαίμε στα χαλάσματα σαν τις κουκουβάγιες ,αλλά ”κολλημένοι” στα κόμματα δεν συζητούμε σοβαρά ποιοι δημιούργησαν τα χαλάσματα.
    Δεν είναι ντροπή να περιμένουμε όλοι από την Ιεραρχία της Ελλάδος να μας θυμίσει σήμερα ότι ανατρέπονται εθνικά, ηθικά και χριστιανικά χαρακτηριστικά του 35 αιώνων Ελληνισμού με την νομοθέτηση του γάμου των ομοφύλων και να ”μουτζώνουμε” μόνο τους βουλευτές ενός κόμματος και ΟΧΙ όλους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν αυτόν τον νόμο με τα δυο τους χέρια;;; .
    ΠΟΣΕΣ ΕΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙ 20 ΑΙΩΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Υ.Γ Μας άγγιξε η ρήση του Αναστασίου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας ” το παρά φύσιν δεν γίνεται κατά φύσιν με νομικές διατάξεις;;;”.
    ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΧΥΛΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΜΕ Η ΜΗΧΑΝΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ .
    ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ,ΟΣΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ.

    • “Μας βολεύει να κλαίμε στα χαλάσματα σαν τις κουκουβάγιες ,αλλά »κολλημένοι» στα κόμματα δεν συζητούμε σοβαρά ποιοι δημιούργησαν τα χαλάσματα”

      Το πρόβλημά σου εσένα δεν είναι ποτέ τα ίδια τα χαλάσματα, αλλά το ποιος τα έκαμε. Και μετά μιλάς για κολλημένος (γιατί βάζεις εισαγωγικά; ) στα κόμματα. Τώρα στα γεράματα, μάθε γέρο γράμματα. Κάποιοι σαν κι εσένα, που βάζουν το κόμμα υπεράνω όλων, κατέστρεψαν την Πατρίδα μας.

      • Σας απαντώ -παρτ’ότι ”κόψατε” στον καινούργιο χρόνο τις εναντίον μου βρισιές -αλλά δεν ξεχάσατε τον ηλικιακό ρατσισμό ( η α-νοησία με όλα τα συμπαρομαρτούντα επικρατεί σε όλες τις ηλικίες και στη δική σας περισσότερο) και σας προκαλώ να αναφέρετε περιπτώσεις που η Παράταξη που υποστηρίζω δημιούργησε χαλάσματα στην εθνική ,κοινωνική και θρησκευτική ζωή των Ελλήνων στην Μεταπολίτευση .
        Με βλέπετε ”κολλημένο” σαυτην εδώ και ένα μήνα για το θέμα του γάμου των ομοφύλων , τον οποίο εσείς -ως ”πούρος” αριστεροσοσιαλιστής (ξεχνάτε το Ελλάς, Ελλήνων ,Χριστιανών του Γιώργη Παπαδόπουλου, που πρόσφατα μας το ξαναθυμήσατε) τον υποστηρίζατε επανειλημμένα σε σχόλιά σας .
        Στην απάντησή σας περιμένω να ξεκινήσετε με ένα” ΟΧΙ δεν τον υποστηρίζω ” .
        Υ.Γ Υποχρεωτικά ανέφερα -αν σας πείραξε -τους Ανδρέα Παπανδρέου και Βαγγέλη Γιαννόπουλο.
        Εσείς μπορεί αλλά και εγώ και όλοι οι νομικοί δεν δέχονται την ανύπαρκτη και άγνωστη νομικώς συλλογική ευθύνη , όπως όλοι οι Έλληνες δεν δέχονται -εξαιρούνται αρκετοί ,δεν τους κατονομάζω-τις ανύπαρκτες ιστορικώς και γλωσσικώς Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα που παραχώρησαν-χωρίς μάλιστα να το ζητούν-στους Αλβανοσλάβους των Σκοπίων οι κ.κ. Τσίπρας ,Καμμένος και Κοτζιάς , που μας δημιούργησαν όχι απλώς χαλάσματα αλλά γκρέμισαν ολόκληρο το Ελληνικό οικοδόμημα των 2500 ετών .
        ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ;;;.
        Βασανίστε λίγο το μυαλό σας και θα συμφωνήσουμε, αλλά δεν θέλω να μονοπωλήσουμε την συζήτηση.
        Γράψτε κάτι και εσείς για τον κ. Παπαθεμελή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα