Σουηδία: Έκαψαν το Κοράνι έξω από την τουρκική πρεσβεία – «Να μην έχει απαιτήσεις ο Ερντογάν»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μπαχτσελί: Είναι σκάνδαλο και βαρβαρότητα το κάψιμο του Κορανίου

Ο Δανό-Σουηδός πολιτικός Rasmus Paludan, το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο διαδηλώσεων έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη έκαψε αντίτυπο από το Κοράνι.

Υπερασπιζόμενος την κίνησή του είπε πως προχώρησε σε αυτήν την πράξη -την οποία ειρήσθω εν παρόδω έχει επαναλάβει στο παρελθόν στο Μάλμε και αλλού για το μεταναστευτικό- για να αποκτήσει η Σουηδία ελευθερία του λόγου.

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως ελπίζει ότι οι σουηδικές αρχές δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η προαναφερθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με το κάψιμο του Κορανίου.

Το σουηδικό δίκτυο Samnytt πήρε συνέντευξη από τον Paludan νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Ο πολιτικός δήλωσε ότι θέλει να σηματοδοτήσει την ελευθερία της έκφρασης κατά της Τουρκίας. Αυτό αφότου η Τουρκία καταδίκασε το περιστατικό όπου το κουρδικό δίκτυο Ροζάβα είχε κρεμάσει μια κούκλα-ομοίωμα του Ερντογάν έξω από το Δημαρχείο της Στοκχόλμης.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν πρέπει να το πληρώσουμε με την κατάργηση στην ελευθερία της έκφρασης. Αυτό το τίμημα είναι πολύ υψηλό. Ο Ερντογάν φαίνεται να πιστεύει ότι μπορεί να έχει κάθε είδους παράλογες απαιτήσεις από τη Σουηδία για να αλλάξει τη μορφή διακυβέρνησής της», είπε ο Paludan στον Samnytt.

Στο βίντεο (περίπου στο σημείο που συμπληρώνεται μια ώρα) καταγράφεται ο πολιτικός να βάζει φωτιά στο ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων στη σημερινή εκδήλωση.

Μπαχτσελί: Είναι σκάνδαλο και βαρβαρότητα το κάψιμο του Κορανίου

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί , σύμμαχος του Ερντογάν, αντέδρασε στο κάψιμο του Κορανίου.

Ο Μπαχτσελί μίλησε για «προδοτικές προκλήσεις εγχώριας και ξένης προέλευσης» και για «μια άθλια συνωμοσία και σκληρή ενέργεια κατά του Κορανίου που προκάλεσε την οργή στον τουρκο-ισλαμικό κόσμο και το τέλος της υπομονής μας».

«Η άδεια της σουηδικής διοίκησης σε έναν εκφυλισμένο Δανό πολιτικό να κάψει το Κοράνι μπροστά από την Τουρκική Πρεσβεία στη Στοκχόλμη δεν είναι μόνο σκάνδαλο, αλλά και σαφής επίδειξη και ενσάρκωση βαρβαρότητας και βανδαλισμού» πρόσθεσε.

Επίσης ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος AK του Ερντογάν και εκπρόσωπός του, Ομέρ Τσελίκ, επίσης αντέδρασε ενοχλημένος: «Το να επιτρέπεται η καύση του Κορανίου αποτελεί απειλή για όλες τις θρησκείες και την ελευθερία των πεποιθήσεων. Η Σουηδία έχει ενθαρρύνει την απειλή των πιο σημαντικών αξιών της ανθρωπότητας».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/souidia-ekapsan-to-korani-ekso-apo-tin-tourkiki-presveia-na-min-exei-apaitiseis-o-erntogan-vinteo/

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Να μην έχει απαιτήσεις ο Ερντογάν”

    Μήπως ο Σουηδος @ νόητος θα ήθελε τον Ερντογαν να σκύβει το κεφάλι και να λέει yes men; Έλεος…

  2. Η Σουηδία πρέπει να κοιτάξει ν’ απαλλαγεί απ’ όλο αυτό το ισλαμικό σκυλολόι που την έχει καταπνίξει, αντί να καίει τεφτέρια. Δυστυχώς, αυτά παθαίνει κανείς όταν προσφέρεται να βοηθήσει στο μεταναστευτικό. Οι Σουηδοί είναι αφελείς και καλόπιστοι και νόμιζαν ότι θα είχαν να κάνουν με ανθρώπους. Έβαλαν φίδια στον κόρφο των και τώρα την πληρώνουν πολύ ακριβά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα