Σάββας Καλεντερίδης: Για να είναι ιστορική ημέρα η 19η Ιανουαρίου 2022

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ”ΑΝ η Ελλάδα είχε επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ και ΑΝ είχε οριοθετήσει την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα με την Κυπριακή Δημοκρατία,(την χωρισμένη στα δυο από το 1974) η Τουρκία δεν θα είχε γεωγραφικό και πολιτικό ”χώρο” να αναπτύξει το δόγμα της ”Γαλάζιας Πατρίδας” ,γράφει ο κ. αρθρογράφος.
    ΑΛΛΑ πρωτον με τα ΑΝ δεν γράφεται η Ιστορία και δεύτερον από το 1995 -μετά την κύρωση της Συμφωνίας για το Δίκαιο της Θάλασσας από την Ελληνική Βουλή- η Τουρκική Εθνοσυνέλευση αποφάσισε το cazus beli και φυσικώτατα η Τουρκία θα μας είχε κηρύξει πόλεμο ,μόλις επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12ναυτρικά μίλια.
    ΚΑΙ αλήθεια πότε θα επεκτείναμε τα χωρικά μας ύδατα;;
    Αμέσως μετά τα Ίμια , την υπόθεση Οτσαλάν ,την Μαδρίτη και το Ελσίνκι , στα δημοψηφίσματα για το Σχέδιο ΑΝΑΝ, στην οικονομική κρίση της 10ετίας 2009-2019 με την πολιτική αστάθεια και9 με συμμαχικές κυβερνήσεις;;;.
    ΕΝ ΤΕΛΕΙ τα αυγά δεν τα αλωνίζουν.

  2. 100% σωστό το άρθρο τού Σάββα Καλεντερίδη. Από την μια ένα κράτος (Τουρκία), που δρα βάσει σχεδίου, από την άλλη ένα άλλο (ονόματα δεν λέμε), που πάει σαν καράβι χωρίς πυξίδα. Το πρώτο χρησιμοποιεί όλα τα θεμιτά και κυρίως αθέμιτα μέσα, το άλλο βάζει την ουρά συνεχώς στα σκέλια, μη τολμώντας να διεκδικήσει τα δικαιά του, διότι φοβάται το casus belli (νομίζω ότι στα σεβιλλιάνικα γράφεται cazus beli, αλλά δεν παίρνω όρκο), που είναι το μοναδικό που υπάρχει στον κόσμο και ασφαλώς παράνομο. Αρκείται το δεύτερο κράτος να επαναλαμβάνει εδώ και 25 χρόνια δίκην παπαγάλου, ότι η επέκταση των χωρικών του υδάτων στα 12 νμ είναι αναφαίρετο δικαίωμά του, που θα το ασκήσει όταν το κρίνει σκόπιμο, δηλαδή… ποτέ!

    Χωρίς πυξίδα και προπαντός χωρίς ψυχικό σθένος, προτιμώντας την υποχώρηση σε όλα τα επίπεδα, τα Rafale και οι Belharra είναι λεφτά πεταμένα και Κύριος οίδε πόσα θα έβαλαν κάποιοι στην τσέπη. Η δε γαλλική προστασία, την οποία, αν είχαμε την ελαχίστη αξιοπρέπεια, δεν θα έπρεπε να επικαλούμαστε καθόλου, είναι μία σαπουνόφουσκα. Είδαμε και την αντίδραση των Γάλλων στις τουρκικές προκλήσεις, όταν έδιωξαν την Total, μπλόκαραν την γαλλική κορβέτα στην Λιβύη και προσφάτως που έδιωξαν το «Nautical Geo».

    Σωστά όλα, Σάββα. Στην Τουρκία δεν υπάρχουν ΕΛΙΑΜΕΠηδες να μιλάνε για μαξιμαλισμούς, ως παρ’ ημίν, και για διαλόγους με τον κλέφτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα