ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ.- ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Την επομένη της τραγωδίας στον Πειραιά έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
-Η ελληνική κοινωνία έδειξε ευαίσθητα αντανακλαστικά. Η τραγωδία αποκαλύφθηκε με τα βίντεο που τράβηξαν οι επιβάτες με τα κινητά τους.
-Ένα μέρος της κοινωνίας έδειξε κτηνωδία. Σε αυτό συγκαταλέγονται το πλήρωμα που δεν αντέδρασε και οι πολίτες στο πλοίο που σιώπησαν ή σχολίασαν αρνητικά προς τον δολοφονηθέντα το γεγονός.
-Τεράστιες είναι οι ευθύνες του λιμενικού. Απαιτούμε σήμερα απαντήσεις στο γιατί δεν υπήρχε λιμενικός στην θέση του κατά τον απόπλου του πλοίου. Αν υπήρχε τότε απαιτούμε απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν επενέβη και γιατί επέτρεψε τον απόπλου χωρίς να έχει κλείσει η μπουκαπόρτα. Είναι προσβλητικό για το λιμενικό να έχει δολοφονηθεί επιβάτης στην περιοχή ευθύνης του και να το πληροφορείται απο τους πολίτες.
-Αναμένουμε, επίσης, την παραίτηση του Υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη. Το να μην έχει ευαισθησία σε ένα ανθρώπινο δράμα είναι δική του υπόθεση. Εμείς, απλώς, τον κατατάσσομαι, όπως και τους ομοίους του, στην κατηγορία των μη πολιτισμένων ζώων. Το να προσπαθεί να εξισορροπήσει θύμα και θύτες αποκαλύπτει εξάρτηση. Και ένας εξαρτημένος υπουργός δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο του.
-Χαρακτηριστικό της κρατικής αναλγησίας είναι πως αν δεν αντιδρούσαν οι επιβάτες και αν δεν αποκαλυπτόταν η τραγωδία με τα βίντεο που τράβηξαν, το γεγονός θα είχε συγκαλυφθεί. Στην προσπάθεια συγκάλυψης συνέβαλαν, αρχικά, και τα ΜΜΕ μιλώντας για αποτυχημένη προσπάθεια επιβάτη να ανέβει στο πλοίο εξ αιτίας της οποίας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Το ελαφρυντικό στα ΜΜΕ, τα οποία στην πορεία άλλαξαν ρότα, ίσως είναι η ελλιπής αρχική ενημέρωσή τους. Πάντως, αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα να είστε σίγουροι πως το τραγικό συμβάν θα συγκαλυπτόταν.
-Ο Μητσοτάκης αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να διαχειρστεί τις δύσκολες υποθέσεις που του παρουσιάζονται. Δεν πιστεύω πως όλα τα κάνει σκοπίμως. Είναι ανίκανος αυτός και η κυβέρνησή του να τις διαχειριστούν..
-Η τραγωδία της χώρας συνίσταται στο ότι η αντιπολίτευση είναι χειρότερη. Η αντιπολίτευση αποτελείται απο μικρά πολιτικά καταστήματα προς ευπορισμόν των στελεχών τους. Καμιά σχέση με πολιτικά κόμματα με διαλεκτική σχέση με την κοινωνία. Το ίδιο είναι και η κυβέρνηση. Πολιτικό μαγαζί. Το πολιτικό σύστημα έχει ξεφύγει προ πολλού απο το να είναι δημοκρατία.
-Η μόνη λύση σε μια τέτοια τραγική κατάσταση η οποία θα επιδεινωθεί με τις λεγόμενες εθνικές υποθέσεις, είναι η λαϊκή αντίδραση.
-Υποδείξτε ένα αξιόπιστο σχήμα διακυβέρνησης για να το υποστηρίξουμε με επιμονή απο τις στήλες αυτές. Η κυρία, χωρίς καμιά πολιτική σκέψη ή πολιτικό λόγο, που το μυαλό της θα είναι στο επόμενο μοντελάκι, ενσωματωμένη, ήδη, στο σύστημα ή η παιδική χαρά του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν εναλλακτική λύση.
spot_img

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντάξει δεν απορρίπτουμε μια ολόκληρη κυβέρνηση ενός κόμματος ,που πρωτοστατεί στην πολιτική μας ζωή από το 1974 για δηλώσεις ενός υπουργού -”που δεν του κόβει”-( τον οποίον αν διαπιστωθεί ότι έχει εξάρτηση με την Εταιρεία του πλοίου σίγουρα θα τον ”παραιτήσουν” ), όταν μάλιστα δεν έχουμε δημοκρατική εναλλαγή από κόμματα της Β’ Εθνικής (λόγω του ποσοστού τους κάτω του 20%), που μετεκλογικώς οι αρχηγοί τους ”παίζουν τζίζ” ενδοκομματικώς και μεταξύ τους .
    ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ,ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕ Η ”ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ”ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΝ ” ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ .
    ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΕΘΕΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , ΑΛΛΑ ΟΙ ”ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ” ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΕΦΟΣΟΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ”ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ” ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ”ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΝΙΕΣ ΤΟΥΣ .

  2. Να αγιάσει το στόμα σας κύριε Σαββίδη. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Βαρβιτσιώτης έχει ” ένδοξη ιστορία”: Όταν πρωτοεπιβλήθηκε ο ΕΝΦΙΑ από τον άλλο “αστέρα” Βενιζέλο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ τότε, ρωτήθηκε στην τηλεόραση ο Βαρβιτσιώτης τί γίνεται σε περίπτωση που κάποιος έχει μέν μεγάλο σπίτι λόγω κληρονομίας αλλά έχει μείνει άνεργος ή με πολύ μειωμένες αποδοχές, ( θυμάστε τί γινότανε την περίοδο 2011-2012), και δέν μπορεί να πληρώσει το φόρο. Η απάντησή του, ( είναι καταγεγραμμένη σε βίντεο), ΙΣΤΟΡΙΚΗ: “Να πουλήσει το σπίτι του” είπε ο ανεκδιήγητος για να πληρώσει το φόρο….

    • Ωσαύτως σε βίντεο υπάρχει καταγεγραμμένη η άποψή του ότι “είναι αναφαίρετο δικαίωμα οιουδήποτε να καίει την Ελληνική Σημαία”. Ο τότε πρωθυπουργός (Καραμανλής ο βραχύς), αν είχε ίχνος πατριωτισμού, θα έπρεπε να τον είχε ξαποστείλει. Δεν βαριέσαι, “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”. Και οι δύο “γόνοι” και μάλιστα οι Βαρβιτσιώτηδες μετέχουν στην πολιτική από το 1830, ήτοι είναι η παλαιότερη οικογένεια επαγγελματιών πολιτικών στην Ελλάδα. Τι περιμένεις να κάμει ο έτερος γόνος, ο Κούλης, να τον ξαποστείλει; Ούτε τα κότσια, ούτε την ικανότητα έχει.

      Συμφωνώ πλήρως με το άρθρο.

  3. Να τονίσω ότι ένα βασικό στοιχείο της γονιμότητας ενός πολιτικούς διαλόγου είναι το μέτρο.
    Δυστυχώς το άρθρο περιέχει, ανάμεσα σε σωστές επισημάνσεις και αυθαίρετες αναγωγές, με τις τελευταίες να επιδέχονται σαφέστατα πολύ πιο εύκολα αμφισβήτηση.

    • Ως γενική αρχή, έχετε δίκαιο. Όταν, όμως, μια κοινωνία καταρρέει και ένα κράτος βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, για να ακουσθείς χρειάζεται το ανάλογο ύφος. Στις περιπτώσεις αυτές μας ενδιαφέρουν, κυρίως, όσοι υφίστανται της συνέπειες της σήψης.

      • Δεν συμφωνώ με την εκτίμηση ότι η κοινωνία καταρρέει, ούτε με εκείνη ότι το κράτος βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης και είναι πάρα πολύ εύκολο να ανατρέψω καί τους δυο ισχυρισμούς.
        Θεωρώ ότι η κριτική στις επιδόσεις της κυβέρνησης με το ύφος αυτό, εάν λάβουμε υπόψη την συντριπτική επικράτηση της παρούσας κυβέρνησης στις δυο τελευταίες εκλογές (με τρία δεξιά κόμματα δεξιά της), κινδυνεύει είτε να πέσει στο κενό, είτε να διχάσει και να κινήσει αντιδραστικά αντανακλαστικά, είτε τέλος να προσφέρει μια εύκολη δικαιολογία για όσους δεν ασχολούνται με την πολιτική.

        • Οι αντανακλαστικές κινήσεις δεν μας ενδιαφέρουν. Αν η κοινωνία θέλει να βιώσει την κατάσταση που διέρχεται είναι δικαίωμά της. Εμείς σχολιαστές είμαστε. Δεν είμαστε πολιτικοί για να διαχειριστούμε την κοινωνία. Της λέμε την αλήθεια όπως την αντιλαμβανόμαστε. Εννοείται πως οι εκτιμήσεις μας είναι εντελώς διαφορετικές. Η κοινωνία δείχνει εδω και καιρό σημάδια παρακμής τα οποία συμπυκνώθηκαν στην περίπτωση του δολοφονημένου Αντώνη στο πλοίο στον Πειραιά.

          • τοποθετείς τον εαυτό σου απέναντι στην κοινωνία και θεωρείς ότι εσύ έχεις δίκιο και όχι οι άλλοι. Πρέπει να είσαι αριστερός.

            Υ.Γ. Ο πρώτος πληθυντικός φυσικά και δεν μπορεί να αντικαταστήσει επιχειρήματα ούτε να ανατρέψει τέτοια.

  4. Τα πιο λογικά κόμματα στη Βουλή είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Υπεύθυνα για τη χρεοκοπία και όλα τα δεινά; Αναντίρρητα. Για δείτε όμως και τα υπόλοιπα.

    Ίσως η Νίκη ν’ αποτελούσε εναλλακτική… δε τους γνωρίζω καθόλου.

    Να παραιτηθεί ο Βαρβιτσιώτης ούτε υπάρχει περίπτωση, ούτε θα γινόταν και αποδεκτή. Οπότε πάμε για το επόμενο τραγικό περιστατικό, μια και τους Κροάτες τους ξεχάσαμε ήδη.

    • Εγώ λέω να περιμένουμε, γιατί και τους γαμπρούς στο τέλος τους ξυρίζουν. ΑΛΛΑ ,
      ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΝ ”ΣΥΜΠΑΘΟΥΝ” ,ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ”ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ” ΓΟΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ”ΚΟΛΛΗΤΟΙ”;;;.
      ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ;;;.
      Υ.Γ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΜΕ ”ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ” , ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ”ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ” ΚΑΙ ΤΟΤΕ ”ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ”, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΥΤΕ Η Ε.Ε. -ΝΟΜΙΖΩ- ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ .
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΓΗ.

  5. Δημοκρατία εἶναι ἕνα σύστημα μέ τόν λαό καί τό πολιτικό προσωπικό. Πόσο πολιτικό προσωπικό ἀποτελεῖται ἀπό τούς πιό ἄξιους τῆς κοινωνίας μας; Οἱ γόνοι ἱκανών πολιτικῶν δέν εἶναι ἀπαραίτητα ἱκανοί στήν πολιτική σάν τούς γονεῖς τους, ἀλλά καί ὁ κάθε πολιτικός δέν εἶναι εἰδικός σέ κάθε ὑπουργεῖο. ῾Η ἐμπειρία ὡς ῾Υπουργοῦ πού ἀποκτᾶται στήν θέση αὐτή, διοικητική δηλαδή ἱκανότητα, δέν σημαίνει καί γνώση τοῦ κάθε ἀντικειμένου καλύτερη ἀπό εἰδικούς ἐπ´ αὐτοῦ. Πόση ναυτοσύνη δηλαδή ἔχει ὁ συγκεκριμένος ῾Υπουργός, περισσότερη ἀπό κάποιον ἄλλο; Ἔχουν δοκιμασθεῖ καί μή ἔμπειροι πολιτικοί σέ ῾Υπουργεῖα, μέ ὄχι θετικά ἀποτελέσματα, γιατί πρέπει νά εἶναι ἱκανή καί ἔμπειρη καί ὅλη ἡ ἱεραρχία πού ἀποτελεῖται πρῶτα ἀπό τούς ἐργαζόμενους. Οἱ ἔμπειροι ὑπάλληλοι προσφέρουν τήν ἀνεκτίμητη ἐμπειρία τους. ᾿Αλλά πρέπει καί νά μήν κυριαρχεῖ ἡ κομματική ἐξάρτηση.

    • “Η ἐμπειρία ὡς ῾Υπουργοῦ πού ἀποκτᾶται στήν θέση αὐτή, διοικητική δηλαδή ἱκανότητα, δέν σημαίνει καί γνώση τοῦ κάθε ἀντικειμένου καλύτερη ἀπό εἰδικούς ἐπ´ αὐτοῦ.”

      αυτό είναι σαφές και για αυτό και είμαι φανατικά αντίθετος με την πεποίθηση ότι οι πολιτικοί οφείλουν να είναι τεχνοκράτες.
      Η πολιτική είναι πριν τις εκλογές η τέχνη του ευκταίου και μετά τις εκλογές η τέχνη του εφικτού, έχει δηλαδή να κάμει άμεσα με την επικοινωνιακή διαχείριση του θυμικού των πολιτών. Αυτό (δεν μπορεί να μήν) το γνωρίζει κάποιος σαν τον Βαρβιτσιώτη. Το επικοινωνιακό του ατόπημα οφείλει να έχει συνέπειες ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.

  6. Όταν θεωρούμε ότι αρκεί πως περιγράφοντας ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ θα έχουμε επιτυχίες χωρίς την προσπάθεια όλων των λειτουργών του Κράτους και ότι οι πολυάριθμοι -αναξιολόγητοι όμως- ”ειδικοί” και έμπειροι θα αναλαμβάνουν αυτομάτως τις Υπηρεσίες του Κράτους , αμφιβάλλω αν γνωρίζουμε πως λειτουργεί το Μεταπολιτευτικό μας κράτος ,με την παντοκρατορία της ΠΑΣΚΕ των δημοσίων υπαλλήλων ,-που ακόμη κερδίζει τις συνδικαλιστικές εκλογές και αγωνίζεται για καλύτερους μισθούς ,λιγότερη εργασία ,αμετάθετο και Α-ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ-
    ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΣΑΚΟΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ , ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ”ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΊΟΥ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣιΑΣ , ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΝΥ ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟΙ -ΠΑΧΥΛΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ – ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ;;;.
    Καταργήσαμε την ευθύνη των προϊσταμένων και απαιτούμε για το παραμικρό την πολιτική ευθύνη .Αυτό δεν συνέβαινε προ Χριστού-ΠΑΣΟΚ – και ούτε συμβαίνει σε ευνομούμενο κράτος με υπαλληλική ιεραρχία, είτε μας αρέσει ,είτε δεν μας αρέσει .

    • @Σ.Α.Ν.,

      να προσθέσω ότι τα “πρέπει” για να μην είναι αυθαίρετα αλλά να προσφέρονται για την διεξαγωγή πολιτικού διαλόγου, οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη των την λεπτή αλλά σημαντική διαφορά ανάμεσα στο “θέλω” και στο “διεκδικώ”.

      Ενώ το “θέλω” δεν περιέχει μια οντολογική αιτιολόγηση με την έννοια ενός δικαιωματικού ηθικού υπόβαθρου (ο καθένας μπορεί να θέλει ο,τιδήποτε), το “διεκδικώ” έχει άμεση σχέση με το είναι (δεν μπορείς να διεκδικείς κάτι το οποίο δεν αξίζεις να το έχεις, για παράδειγμα δεν έχει σημασία ποιές ομάδες θέλουν το πρωτάθλημα, αλλά ποιές το διεκδικούν).

      • Σωστά ,αλλά ποιος θα ορίσει ότι κάποιος δεν δικαιούται να διεκδικεί γιατί δεν το αξίζει ,αφού όλοι οι Έλληνες αξίζουν να γίνουν πρωθυπουργοί και το Σύνταγμα προστατεύει και τις μειοψηφίες , λόγο στον οποίον στηρίζονται και είκοσι -κατά μέσο όρο-που καταλαμβάνουν ακίνητα(και σχολεία κάθε βαθμίδος) και διακόπτουν τις συγκοινωνίες, ασχέτως αν αναστατώνουν την κοινωνική , οικονομική και προσωπική ζωή της πλειοψηφίας (ξέρουμε πόσοι δεν μπορούν να επισκεφτούν γιατρούς ή άλλους επαγγελματίες για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους και πόσα καύσιμα ”καίγονται” από τις συνεχείς διακοπές των συγκοινωνιών ;;;.
        ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΛΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ”ΓΙΑ ΤΟΥ ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ” ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΦΑΣΝΕΣΤΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ”ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ” ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα