Μερικές επισημάνσεις τακτικής.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


ΔΥΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
α.- Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να έρθει σε σύγκρουση με την Τουρκία. Αυτό όποιος δεν αντέχει να το ακούει ας καθίσει σπίτι και ας βλέπει ευχάριστες τηλεοπτικές σειρές.
β.-Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης αλλά ισχυρές ένοπλες δυνάμεις αυξάνουν την πιθανότητα επιτυχίας.
Η ΤΑΚΤΙΚΗ
1.-Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Έβρο. Κακώς η κυβέρνηση εκνευρίστηκε με όσους της πρότειναν βίαιη εκδίωξη των Τούρκων (δεν μπαίνω στη συζήτηση αν εγκαταστάθηκαν ή όχι, δεν έχω ιδίαν αντίληψη.Ως παράδειγμα αναφέρομαι). Στο ερώτημα γιατί κακώς, η απάντηση είναι πως σίγουρα θα έγιναν διπλωματικές διαβουλεύσεις. Η κυβέρνηση θα ζητούσε αποχώρηση ων Τούρκων. Θα μπορούσε να επικαλεστεί και την πίεση της κοινής γνώμης για να εκδηλώσει την αποφασιστικότητά της και προς διεθνή κέντρα και προς την Τουρκία. Του είδους: “και να θέλω να μην κάνω τίποτε δεν μπορώ γιατί έχω μια εξαγριωμένη κοινή γνώμη. Θα κλιμακώσω στρατιωτικά”. Ελπίζω να έγινε αντιληπτό.
2.-Η κυβέρνηση να κάνει σαφές urbi et orbi και να ετοιμάσει την κοινή γνώμη (εικονικά (να φαίνεται) αλλά πραγματικά), για μια μακροχρόνια αντιπαράθεση με την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο. Να καταστήσει σαφές πως η απώλεια σπιθαμής εδάφους, θαλάσσιας ή εναέριας κυριαρχίας θα ανοίξει το ασκό του αιόλου όχι για θερμό επεισόδιο. Η περιοχή θα καταστεί ασταθής μέχρι την αποκατάσταση του status quo ante.
Αν επιδειχθεί αποφασιστικότητα και προετοιμασία προς αυτήν την κατεύθυνση, θα ληφθεί υπόψη απο όπου δει.
Οι Τούρκοι αν δεν διασφαλίσουν όρους επιτυχίας δύσκολα μπαίνουν σε περιπέτειες.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και τώρα οι Τούρκοι -με αυτήν την Ελλάδα ,που δεν είναι ίδια με την περσινή του κ.Τσίπρα -με τον οποίον μίλησε ο κ.Ερντογάν τετ-α-τετ επί 2,5 ώρες-δύσκολα θα μπει σε περιπέτειες ,γιατί φοβάται και την Ρωσική ”αρκούδα” και την Αμερικανική ”τίγρη”, που το Κογκρέσο της είναι έτοιμο ”να την φάει”.
    Έχει και την επιβεβαιωμένη φτώχεια της και τον ”κρυφό” κορωνοιό αλλά ξεκίνησε με ένα επιθετικό κ. Ερντογάν ,που δύσκολα θα κάνει πίσω και θα σιωπήσει.
    Η διαφορά με την Ελλάδα μας είναι ότι στην Τουρκία κανένα κόμμα ”δεν μας θέλει στο χωριό της”,ενώ εμείς έχουμε και τους ειρηνόφιλους αριστεροκομμουνιστές και προοδευτικούς ”Χαγηστές” και όχι μοναχοφάηδες, που σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν ”Ελληναράδικη” αντιμετώπιση ,αλλά χωρίς τέτοια δεν ”πουλάμε νταηλίκι”.
    ΚΑΙ εν τέλει ΠΑΝΤΑ μετά από κάθε πολεμική εμπλοκή έχουμε και πολιτικές Ανακατατάξεις και νέες κυβερνήσεις .
    Μήπως κάτι τέτοια θέλουν μερικοί και μερικές σε Τουρκία και Ελλάδα;;;.
    Γιατί να μη ”παίζει” και αυτό;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα