Κλιμακώνει τον εκβιασμό προς το ΝΑΤΟ ο Ερντογάν: Ακύρωσε τριμερή συνάντηση με Σουηδία – Φινλανδία* Παγώνουν όλα ως τις εκλογές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Τουρκία ακύρωσε επ’ αόριστον μια τριμερή τεχνική συνάντηση «μηχανισμού» με τη Σουηδία και τη Φινλανδία που είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο, κλιμακώνοντας έτσι τον εκβιασμό προς τo NATO, στον απόηχο μιας διαδήλωσης το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Στοκχόλμη, η οποία κατέληξε σε κάψιμο του Κορανιού από έναν ακροδεξιό.

Την είδηση της ακύρωσης μετέδωσε ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός TRT και αναμεταδίδει το Reuters.

Η συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο αναβλήθηκε μετά από αίτημα της Άγκυρας, ανέφερε το TRT επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές. Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν είχε νωρίτερα αυτόν το μήνα δηλώσει ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση θα παρευρίσκετο και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τη Δευτέρα, ο ισλαμιστής πρόεδρος της γείτονος είχε δηλώσει ότι η Σουηδία δεν πρέπει να περιμένει την υποστήριξη της Τουρκίας για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ μετά από μια διαμαρτυρία κοντά στην τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένης της καύσης ενός αντιγράφου του Κορανίου.

Σήμερα Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Pekka Haavisto σε συνέντευξη Τύπου  είπε ότι η Τουρκία είναι απίθανο να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει τις αιτήσεις για το ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας μέχρι μετά τις τουρκικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον Μάιο.

Με πληροφορίες από Reuters

https://hellasjournal.com/2023/01/termatizi-ton-ekviasmo-sto-nato-o-erntogan-akirose-trimeri-sinantisi-me-souidia-finlandia-pagonoun-ola-os-tis-ekloges/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα