Μάρτιος 18, 2024. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Ευρασιατικού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Δρ. Εράι Γκιούτσλουερ έκανε σημαντικές δηλώσεις στην εφημερίδα Star για την ιστορική πτήση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους KAAN 5ης γενιάς.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα θα έχει 40 F-35 το 2030 και η Τουρκία θα έχει 400 Kaan στο απόθεμά της το 2028, ο Γκιούτσλουερ δήλωσε:

«Κοιτάξτε, η Τουρκία θα αλλάξει τις στρατηγικές ισορροπίες στη γεωπολιτική της περιοχής».

Το τουρκικό εθνικό μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς Kaan, το οποίο λειτουργεί από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία υπό τον συντονισμό της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών , πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση στις 21 Φεβρουαρίου.

Αυτή την επιτυχημένη διαδικασία του Kaan εξήγησε ο Πρόεδρος του Ευρασιατικού Κέντρου – Εμπειρογνώμονας για την Τρομοκρατία και την Ασφάλεια στην Τουρκία.

40 στην Ελλάδα, 400 στην Τουρκία!

Τόνισε ότι 24 αεροσκάφη Kaan θα παραδοθούν στην πολεμική αεροπορία το 2028.

«Δύο μοίρες θα παραδοθούν στην αεροπορία το 2027-2028. Πότε λοιπόν θα παραδοθούν τα F-35 στην Ελλάδα; Το 2030. Αυτή την ικανότητα την αποκτάμε ήδη πριν από την Ελλάδα. Πόσα F-35 θα δοθούν στην Ελλάδα συνολικά; 40 κομμάτια. Πόσα αεροσκάφη Kaan θα έχουμε; 400 κομμάτια.

Η Τουρκία περνάει στην αεροπορική ανωτερότητα!

Πώς μπορούμε λοιπόν να βγάλουμε ένα στρατηγικό συμπέρασμα από εδώ; Κοιτάξτε, η Τουρκία θα αλλάξει τις στρατηγικές ισορροπίες στη γεωπολιτική της περιοχής.

Η αεροπορική υπεροχή περνά σε εμάς. Η αεροπορική υπεροχή μας, περνά στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την άμεση γεωπολιτική μας ενδοχώρα και τα Βαλκάνια (εκτός από τη Ρωσία).

Για παράδειγμα, βλέπετε, η Αμερική έρχεται και χτυπά μέρη στο Ιράκ, το Ισραήλ έρχεται και χτυπά το αεροδρόμιο της Δαμασκού, δίνει όπλα και πυρομαχικά στην τρομοκρατική οργάνωση, δηλαδή παρέχει αεροπορική υποστήριξη με μικρό αριθμό στρατιωτών στο πεδίο, και η παρουσία των ιμπεριαλιστών πρακτικά αυξάνεται.

«Συγγνώμη, κανείς δεν θα μπορεί να μπει εδώ αφού θα έχουμε αεροπορική υπεροχή», είπε.

Άρα δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε. «Κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια αντίληψη εναντίον της Τουρκίας με βάση αυτό», είπε.

Η Τουρκία με το Kaan εντάσσεται στους παγκόσμιους γίγαντες…

Με το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος Kaan, η Τουρκία θα είναι μια από τις 5 χώρες που μπορούν να παράγουν αεροσκάφη σε αυτό το επίπεδο (5ης Γενιάς).

Το αεροσκάφος Kaan θα μπορεί να συνεργάζεται με πλατφόρμες όπως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, εναέρια ειδοποίηση και έλεγχος, και άλλα στοιχεία που σχεδιάζονται να ενταχθούν.

Το Kaan, το οποίο θα μπορεί να εκτελεί μάχες αέρος-αέρος με όπλα νέας γενιάς και χτυπήματα ακριβείας από εσωτερικές θέσεις όπλων με υπερηχητική ταχύτητα, θα παρέχει αυξημένη ισχύ μάχης με τεχνητή νοημοσύνη και υποστήριξη νευρωνικών δικτύων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Kaan, τα κορυφαία κέντρα δοκιμών στον κόσμο, όπως το Lightning Test Facility, το Radar Cross-Sectional Area Test Facility και το Wind Tunnel Facility, μεταφέρονται στη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την αύξηση των δυνατοτήτων επεξεργασίας των δεδομένων δοκιμών, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Star

The Hellenic Information Team