Η προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης διαμαρτύρεται για τις ελληνικές έρευνες.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Χθες, Τετάρτη, το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας στην Προσωρινή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ανακοίνωσε την επίσημη διαμαρτυρία του για την υπογραφή της Ελλάδας συμβάσεων με ορισμένες διεθνείς εταιρείες για εξερεύνηση και αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια αμφισβητούμενη περιοχή με τη Λιβύη στη Μεσόγειο Θάλασσα. Νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης).
Ανέφερε την εγκυρότητα των αναφορών σχετικά και ότι το πλοίο «Sanco Swift», που ειδικεύεται στην έρευνα και την τοπογραφία, πραγματοποίησε αυτές τις εργασίες στην επίμαχη περιοχή, σύμφωνα με δήλωση στη σελίδα του στο Facebook.
Η Ελλάδα εκμεταλλεύεται την κρίση στη Λιβύη και το υπουργείο είπε ότι η Ελλάδα εργάζεται σκληρά «για να εκμεταλλευτεί τη λιβυκή κρίση και να μας επιβάλει ένα τετελεσμένο στη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων Λιβύης-Ελλάδας».
Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα θαλάσσια μας σύνορα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στις θαλάσσιες περιοχές μας με όλα τα διαθέσιμα νομικά και διπλωματικά μέσα. https://alwasat-ly.translate.goog/news/libya/381162?_x_tr_sl=ar&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc

Απάντηση Εκπροσώπου Υπουργείου Εξωτερικών, σε ερώτηση δημοσιογράφου για σημερινή ανακοίνωση Λιβυκού  ΥΠΕΞ (07.12.2022)

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για σημερινή ανακοίνωση του λιβυκού  Υπουργείου Εξωτερικών, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου επεσήμανε τα ακόλουθα :

«Σε αντίθεση με όσους  συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα «μνημόνια» που αγνοούν και καταστρατηγούν βασικούς κανόνες του  Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας,  η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Κάτι το οποίο  άλλωστε έχει πράξει και στις οριοθετήσεις ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία.

Υποχρέωση της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης είναι να οδηγήσει, άμεσα,  τη χώρα σε εκλογές.

Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε σε πνεύμα ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού και πάντα στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας με μια εκλεγμένη  κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία θα έχει τη νομιμοποίηση και την αρμοδιότητα να συνάπτει έγκυρες Διεθνείς Συμφωνίες, σύμφωνα και με τον Οδικό Χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) του 2020».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα