ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ: Σώστε τα παιδιά από την πορνογραφία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Οι Δικηγόροι για τα Παιδιά προειδοποιούν για άλλη μια φορά την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού για την ανεπαρκή προστασία των ανηλίκων από την πρόσβαση στην πορνογραφία

Οι Δικηγόροι για τα παιδιά με την  Ευαγγελική Προτεσταντική Επιτροπή για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια  (CPDH) και  τη Συμμαχία VITA  έστειλαν,  στις 15 Δεκεμβρίου, λεπτομερή έκθεση στην  Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού  για να καταγγείλουν  τις αποτυχίες του γαλλικού κράτους στην προστασία των ανηλίκων από την πρόσβαση στην πορνογραφία.

Τονίζοντας τα πολύ ανησυχητικά στοιχεία που περιέχονται στην πρόσφατη  έκθεση της Γερουσίας, οι τρεις ενώσεις επεσήμαναν  τις βλαβερές συνέπειες της πρώιμης έκθεσης σε πορνογραφία, τη σχέση μεταξύ αυτής και της σεξουαλικής βίας που διαπράττεται εναντίον ανηλίκων ή μεταξύ ανηλίκων καθώς και με την πορνεία ανηλίκων.

Υπενθύμισαν ότι η  Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού απαιτεί από τα κράτη να προστατεύουν τα παιδιά από την πρόσβαση σε πορνογραφικό και ακατάλληλο για την ηλικία περιεχόμενο.

Κατήγγειλαν τη μεγάλη αντίφαση μεταξύ, αφενός,  της πολιτικής βούλησης που επιδεικνύεται για την καταπολέμηση της πρόσβασης ανηλίκων στην πορνογραφία  και κατά της βίας κατά ανηλίκων και, αφετέρου, της πραγματικότητας της αποτελεσματικής χαλαρότητας απέναντι στα διεθνή λόμπι πορνογραφίας.

Οι Δικηγόροι για τα παιδιά, η Προτεσταντική Ευαγγελική Επιτροπή για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και η Συμμαχία VITA  ζήτησαν τελικά από την Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία θα συνεδριάσει στη Γενεύη στις αρχές Φεβρουαρίου 2023, να συστήσει στη Γαλλία   :

  • Να εκπονήσει μελέτες για τις συνέπειες της θέασης πορνογραφικού υλικού στην κοινωνία και πιο πολύ στα παιδιά, και ιδίως με την άσκηση σεξουαλικής βίας σε ανηλίκους ή μεταξύ ανηλίκων.
  • Να εφαρμόσει τη νομοθεσία που απαγορεύει την πρόσβαση  ανηλίκων στην πορνογραφία  και να επιβάλλει τεχνικές λύσεις σε πορνογραφικούς ιστότοπους, ώστε αυτή η απαγόρευση να είναι αποτελεσματική και να μην μπορεί να παρακαμφθεί εύκολα από ανηλίκους.
  • Να επιτρέψει στην Aρχή Τηλεοακουστικής και Ψηφιακής Επικοινωνίας να επιβάλλει κυρώσεις και πρόστιμα απευθείας σε  πορνογραφικούς ιστότοπους και να επεκτείνει τις επίσημες ειδοποιήσεις της σε κοινωνικά δίκτυα και παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου.
  • Να απαιτήσει από πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο και κοινωνικά δίκτυα που είναι εγκατεστημένα στη Γαλλία και στο εξωτερικό, υποχρέωση αποτελεσμάτων  και όχι μόνο μέσων για την εξασφάλιση αποτελεσματικού ελέγχου του περιεχομένου τους.

Να εκπαιδεύσει τους γονείς και τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους της πορνογραφίας  μέσω σχολικών προγραμμάτων και εκστρατειών επικοινωνίας.

Πηγή:https://www.agoravox.fr/tribune-libre/article/pornographie-juristes-pour-l-245638

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα