ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΞ: Είναι ενδοτικοί, υποχωρητικοί και άσχετοι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ πρώην Υπουργού Εξωτερικών.

15.5.2020

Η γραμμή υποχώρησης και ενδοτισμού εκφράζεται τώρα και στα οργανωτικά του Υπουργείου Εξωτερικών. Θέλει μεγάλη «επιπολαιότητα» και έλλειψη αντίληψης να υποστηρίζει Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ένα σχέδιο οργανισμού με το οποίο καταργείται η διεύθυνση Κύπρου (η σημερινή Α2) και η Κύπρος εντάσσεται στις χώρες της Μέσης Ανατολής! Πρόκειται για μια νέα πολιτική γεωγραφία της ΝΔ! Αναρωτιέται κανείς εάν ενοχλούνται κάποιοι στη ΝΔ που η Μεγαλόνησος είναι κράτος-μέλος της ΕΕ γεγονός που δυσκολεύει την πολιτική του κατευνασμού της Τουρκίας. Το λέω, διότι θυμίζουν σε πολλά την πολιτική κάποιων της δεξιάς στη δεκαετία του ’50 που θεωρούσαν την Κύπρο βάρος.
Φοβάμαι, ότι κάποιοι στη Β. Σοφίας δεν έχουν καταλάβει τη σημασία του ελληνισμού για την Ελλάδα και την εξωτερική της πολιτική. Μετά την πρόβλεψη κατάργησης της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού, θέλουν να υποβαθμίσουν τη σημασία του Κυπριακού προβλήματος και του κυπριακού ελληνισμού. Έχουν αποδιοργανώσει το Υπουργείο. Κυνήγησαν άξιους διπλωμάτες. Διέλυσαν απαραίτητες επιτροπές. Δεν λειτουργούν σημαντικοί θεσμοί εξωτερικής πολιτικής.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Εξωτερικών δείχνουν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της Τουρκίας. Ούτε τις κατανοούν, ούτε έχουν στρατηγική αντιμετώπισής της. Το μόνο που επιδιώκουν να κάνουν είναι να καταργήσουν την ειδικευμένη διεύθυνση των ελληνοτουρκικών και να θέσουν τα ζητήματα που έχουμε με τη γείτονα σε κοινή μοίρα με την Υεμένη, το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ. Φαίνεται να ονειρεύονται ότι με την οργανωτική διάλυση της Α4 διεύθυνσης (ελληνοτουρκικά) θα εξαλειφθούν και τα προβλήματα με την Τουρκία. Πρόκειται για τον συνήθη στρουθοκαμηλισμό της ΝΔ στα εξωτερικά ζητήματα και όχι για εξωτερική πολιτική.
Η ΝΔ υποστήριξε ότι με το σχέδιο οργανισμού/διάλυσης του Υπουργείου, κάνει ένα μεγάλο βήμα στο μέλλον. Στα μέτρα υλοποίησης του μεγάλου βήματος στο κενό είναι η κατάργηση των διευθύνσεων ΗΠΑ και Κίνας, η κατάργηση των γλωσσών του ΟΗΕ στο ίδιο το Υπουργείο. Η τελευταία είναι μια επιλογή που ξεπερνά ακόμα και τα «λατινικά» της υπουργού παιδείας. Μιλάμε για μια πολιτική που έχει στοιχεία σκοταδισμού και άγνοιας των αλλαγών του 21ου αιώνα και των εθνικών μας προβλημάτων. Μια ενδοτική πολιτική που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της χώρας.

ΥΓ1 Που είναι όλοι αυτοί οι επαγγελματίες της δεξιάς εθνικοφροσύνης; Σε πιο συρτάρι εξαφάνισαν «τον πατριωτισμό» τους;

ΥΓ2 Η δήλωση του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει πυξίδα και προσανατολισμό στην εξωτερική πολιτική δείχνει να μην κατανοεί την πραγματικότητα. Είναι καιρός να συμβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση στο αντιπάλεμα της ενδοτικότητας στην εξωτερική πολιτική και της διάλυσης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Απο τη σελίδα του κ. Κοτζιά στο facebook.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το σημαντικότερο στην συγχώνευση των διευθύνσεων αυτών τουτέστιν Τουρκίας ,Κύπρου και Αραβικών χωρών που ήσαν χωριστές είναι ότι δίνει την εντύπωση ότι η Τουρκία έχει πλέον επιρροή στις χώρες αυτές και αναδεικνύει τον πρωταρχικό της ρόλο στην Μέση Ανατολή.
    Επίσης , αντί να δημιουργηθεί Διεύθυνση που να ασχολείται με τα Αεροναυτιλιακά θέματα ( παραβιάσεις κλπ εναερίου και θαλασσίου χώρου από την Τουρκία που σήμερα είναι τμήμα μίας διεύθυνσης και μάλιστα υποβαθμισμένο)με μεικτό προσωπικό του Υπ.Εξωτερικών και Άμυνας , συστήνεται θέση Αμυντικού Συμβούλου με πολλά κενά στην ρύθμιση της λειτουργίας του αλλά και επικάλυψη από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού
    Πολύ μεγάλη προχειρότης όπως αυτή υπήρξε και στο σχέδιο του οργανισμού που είχε προτείνει ο αρθρογράφος του άρθρου.

  2. Από ένα τέως ΥΠΕΞ, τον κ.Κοτζιά ,που απέδειξε με την Συμφωνία των Πρεσπών ότι είναι η επιτομή της ενδοτικότητος ,αφού υπέγραψε μια Συμφωνία -καθ΄’υπαγόρευση κατά τον συνάδελφό του τεως ΥΠΕΘΑ κ.Καμμένο , με τον οποίον έχουν και δικαστικές εκκρεμότητες- και την οποίαν Συμφωνία δεν υπέγραφαν διαδοχικές κυβερνήσεις από το 1991 -στις οποίες μάλιστα διετέλεσε και σύμβουλος του Έλληνος ΥΠΕΞ κ. Γ.Α.Παπανδρέου- είναι έκπληξη να καταλογίζει ενδοτικότητα στην σημερινή κυβέρνηση ,επειδή αλλάζει τον Οργανόγραμμα του Υπουργείου Εξωτερικών και σίγουρα ”ξεβολεύει”πολλούς παλαιούς και πρόσφατους συνεργάτες των ”Δημοκρατικών” δυνάμεων .
    Θα είχε ενδιαφέρον να μας ανακοινωθεί το Οργανόγραμμα του ΥΠΕΞ στην 10ετία του 1970,όταν πάλευε” από το 1974 το Κυπριακό και στην 10τία του 1980 και αργότερα ,για να δούμε και το επαρκές ,η ανεπαρκές αριθμητικώς προσωπικό του -γιατί μάλλον γιαυτό και η έντονη διαμαρτυρία του κ.Κοτζιά ,-που προσκαλεί σε αγώνα και τις Δεξιές εθνικόφρονες δυνάμεις -λέγε με Ελληνική Λύση , Χρυσή Αυγή κλπ., που τον ”καταχέριαζαν”και με ύβρεις για την επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών ,που θα τον συνοδεύει ισοβίως .
    Σημασία έχει ότι κανένα κόμμα δεν εξέφρασε τις δικές του ενστάσεις μετά την ενημέρωσή τους γιαυτό το Οργανόγραμμα από τον κ.Δένδια.
    Πως εξηγείται αυτό;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα