Βαδίζουμε πράγματι προς τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Πούτιν κέρδισε την Νόβα Ρωσία (Νέα Ρωσία) και την Κριμαία και στα μάτια των Ρώσων εκπλήρωσε την Ρωσική “Μεγάλη Ιδέα”.
    .
    Ο Μπάιντεν μέσω του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία , έκλεισε την γεωοικονομικη οδό (ΝELB) της Κίνας προς την Ευρώπη (που προεκτείνονταν μέσω του Μεσαιού Διαδρομου Μπακού – Τυφλοδας- Κάρς στην επικρατεία της Ουκρανίας κι από εκεί στην Πολωνική Λοντζ, στο Αμβούργο και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας και κατέληγε στο Ρότερνταμ)

    Ο Πούτιν ξεγλυστρισε από τις Γερμανικές δαγκάνες που αγόραζαν
    σχεδόν μονοπωλιακά και παμφθηνα το φυσικό του αέριο και τώρα στράφηκε στις αγορές της Ευρασιας . Μπορεί τώρα να το πουλά στις ίδιες τιμές αλλά δεν είναι εξαρτημένος από έναν και σε κάθε περίπτωση μπορεί στο μέλλον να βρει τα περιθώρια να τις αυξήσει.

    Οι διασύνδεση του Ρωσικού αερίου μέσω Nordstream 1&2 αποκόπηκε οριστικά κι η Γερμανία πλέον αγοράζει το φυσικό αέριο του κυρίου Μπάιντεν στο 8πλασιο της τιμής που το αγόραζε από τον Πούτιν, έχοντας υποδεχθεί στα εδάφη της τον αμερικανικό στρατό που τα έχει πλημμυρίσει.
    Επιπλέον ο κύριος Μπάιντεν προσδοκά βάσιμα ότι τα περίπου 7τρις εθνικό χρέος του, θα τα αφαιμάξεις από την Ευρώπη.

    Ο Πούτιν έκανε κι ένα πρόσθετο δωράκι . Έφτασε ένας βρυχηθμός του για να στείλει την Φιλανδία κυρίως αλλά και την Σουηδία πακέτο στο ΝΑΤΟ και να διασφαλιστεί ο έλεγχος από τον κύριο Μπάιντεν του τμήματος που τους αντιστοιχεί στους Αρκτικους φυσικούς πόρους . Υποθέτω πως η μοιρασιά της Αρκτικής κυμαίνεται πλέον στα μισα- μισά, win-win, kazan-kazan..
    Υποθέτω ότι Πούτιν περιμένει τώρα το αντίδωρο που θα του εξασφαλίσει μελλοντικά τον έλεγχο της Κασπίας…

    Τα έρημα τα φυλάει πλέον ο φόβος και βρίσκονται ενώπιον των συνεπειών ενός Γ’ΠΠ, προκαταβολικά πριν αυτός καν συμβεί, ανήμπορα σαν θα έρθει η ώρα του να παρέχουν οποιαδήποτε σοβαρή βοήθεια προς τον Βασικό Εχθρό.
    Το μόνο που τους απέμενε, η προσδοκία δηλαδή ότι μέσω της συνέχισης του Ουκρανικού πολέμου , θα ωθήσουν κάποια στιγμή σε μοιραία σύγκρουση τους δύο, μετά την AUKUS και καταστροφή του Nordstream 1 & 2 χάθηκε κι αυτή και προσγειωθηκαν ανώμαλα.

    Κοντολογις στα Ουκρανικά πεδία η Νεα (Παλιά) Ρωσία του Πούτιν συναντήθηκε με την Νέα Αμερική του κυρίου Μπάιντεν κι όταν συναντήθηκαν φρόντισαν να υπογράψουν προκαταβολικά την συμφωνία τους για τον περιορισμό της χρήσης πυρηνικών όπλων (ανανέωση Νέας START) και να δηλώσουν (για την εξασφάλιση των συμφωνηθέντων και του ενός από τον άλλο) με την τζιφρα και την υπογραφή τους ότι από ένα πυρηνικό πόλεμο κανείς από τους δυο τους δεν πρόκειται να βγει κερδισμένος.

    Μάλλον κατάλαβαν ότι να παίζει ο ένας τον καλό ανακριτή κι ο άλλος τον κακό εναλλάξ, ανάλογα με το κοινό προς το οποίο απευθύνονται, μέσω της γνωστής συνταγής ενός Ψυχρού Πολέμου θα βγάλει τον καθένα τους κερδισμένο !

    Πράγματι , είμαστε μια ωραία παρέα , όπως έλεγε κι ο Ηλιόπουλος στον “Ατσίδα”…

    Ο κόσμος μπαίνει σε μια νέα εποχή, πολυδιάστατη και περίπλοκη.
    Προσωπικά δεν πείθομαι ότι ο πόλεμος ΗΠΑ -Ρωσίας θα μετατραπεί οποτεδήποτε σε Θερμό.

    Ο Γ’ΠΠ μπορεί πράγματι να βρίσκεται προ των πυλών , αλλά δεν προορίζεται να συμβεί ανάμεσα τους !

  2. “Η δεύτερη η εκλογή της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία”

    Ανησυχητικό η αυτό; Γιατί; Εγώ το βλέπω σαν καθησυχαστικό. Θα πει πως οι λαοί τής Ευρώπης ξυπνούν.

    “Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην εθνική κόκκινη γραμμή προσδιορίζοντάς την στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και αφήνοντας έξω τα κυριαρχικά δικαιώματα”

    Όταν ένας π/θ φθάνει στο σημείο να προσδιορίζει το αυτονόητο (εθνική κυριαρχία) ως “κόκκινη γραμμή”, τότε σημαίνει ότι δεν ξέρει τι τού γίνεται, είναι επικίνδυνα ανεύθυνος και πρέπει να πάει στο σπίτι του, ή όπου αλλού, μακριά από την εξουσία.

    Συνεχίζει η Αθήνα την πιπίλα τού ΔΔ και τού διαλόγου με την Τουρκία. Ναι, αυτό κι αν είναι ανησυχητικό κι εξοργιστικό! Γιουσουφάκια τού Σουλτάνου κατάντησαν αυτοί οι γελοίοι και προσπαθούν να πάρουν στον λαιμό των τον ελληνικό λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα