ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Το Τμήμα Πειθαρχικής Ευθύνης και Δεοντολογίαςτου Υπουργείου Εσωτερικών ζητά με σχετικό έγγραφο από όλα τα Υπουργεία και τις Διευθύνσεις Προσωπικού τους, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Ανεξάρτητες Αρχές να στείλουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 13η Μαρτίου «τον αριθμό και το ποσοστό των απεργούντων υπαλλήλων», προκειμένου «να υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία προς επαναξιολόγηση των δημόσιων πολιτικών».
ΑΠΟΡΙΕΣ
1.-Τι σημαίνει “αξιόπιστα στοιχεία προς επαναξιολόγηση των δημόσιων πολιτικών”; Οι δημόσιες πολιτικές εξαρτώνται απο το ποσοστό των απεργών; Αν ευσταθεί η ερμηνεία ότι επιδιώκεται η καταγραφή των απεργούντων μήπως η χώρα επαναφέρεται στο κλίμα του 50 και 60.
2.- Υπάρχει ένα αξιόπιστος γραφειοκρατικός λόγος που οι υπηρεσίες θέλουν και πρέπει να γνωρίζουν τους απεργούς: όταν απεργούσαμε στην ΕΡΤ3, οι διοικητικές υπηρεσίες το γνώριζαν για τα δέοντα. Αφαιρούσαν απο το μισθό την ή τις ημέρες της απεργίας. Αυτό θα το γνωρίζουν όλες οι υπηρεσίες του κράτους υπάλληλοι των οποίων απήργησαν. Το να ζητά τα στοιχεία το υπουργείο που αποβλέπει;
3.-Ας υποθέσουμε ότι το Υπουργείο θέλει και πρέπει να γνωρίζει τα ποσοστά της απεργίας. Το αρμόδιο τμήμα του να τα ζητήσει είναι το πειθαρχικού ελέγχου και δεοντολογίας; Το Τμήμα που τα ζητά δεν έχει σχέση με τον τρόπο αξιοποίησης των στοιχείων;
4.-Μια εκ των συνομιλητών μας η οποία έχει σχέση με την διοίκηση όπως προκύπτει απο την σελίδα της, μας ενημερώνει ότι “είναι πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων”. Αν είναι έτσι, τα ερωτήματα γενικεύονται προς όλες τις κυβερνήσεις. Το κράτος θα πρέπει να ελέγχει την ομαλή λειτουργία του. Σε αυτό δεν διαφωνούμε. Άλλο έλεγχος λειτουργίας και άλλο έλεγχος φρονημάτων. Τον τελευταίο πρέπει να αποφύγουμε.
5.-Όλα αυτά τα επισημαίνουμε διότι το κράτος μας ανάγκασε να μην το εμπιστευόμαστε.
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αμάν αυτό το παρεξηγημένο κράτος διαχρονικώς, που εδώ και σαράντα χρόνια ”δεν γνωρίζει που πατά και που βρίσκεται” γιαυτό και η απουσία του τα Σαββατοκύριακα (πενταήμερο βλέπετε) και την σχεδόν πλήρη απουσία του στις πολλές εορταστικές περιόδους.
    Και αυτό το κράτος έχει υπαλλήλους -τάχα υπηρέτες του λαού και του κράτους και μερικούς υπαλλήλους -λειτουργούς τους λέμε- που είναι στα σύνορα της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα- μέρα και νύχτα – που υβρίζονται και ”τρώνε και ξύλο- οι ”μπάτσοι”-, που κινδυνεύουν στις πυρκαγιές οι πυροσβέστες και που ξενυχτάνε στο κρεβάτι του πόνου οι φιλότιμοι γιατροί και οι νοσηλευτές .
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ -ΜΑ ΤΟ ΝΑΙ – ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ (ΟΥΤΕ ΡΕΦΕΝΕ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΑΔΕΛΦΕ .
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ”ΞΈΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ” ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ -ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ .
    ΥΓ. Δεν είναι αδικαιολόγητος ο φόβος μας για επιστροφή στο κράτος του 1950 και 1960 -με τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και μια Αριστερά , που κυβέρνησε από τότε τα 40 από τα 60 χρόνια και ξεθεμελίωσε αυτό το κράτος και το κατάντησε δείγμα και μπάχαλο, όπως λέμε-;;;.
    ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ, ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΩΡΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ”ΦΙΛΟΥΣ”.
    ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΑΔΕΛΦΙΑ;;;

  2. Δεν υπάρχει κράτος αλλά κυβερνήσεις που βραχυπρόθεσμα διαχειρίζονται την κρατική λειτουργία και τους αρμούς της εξουσίας.
    Με 50 υπουργούς και 2500 μετακλητούς δεν φτιάχνεται κράτος αλλά φτιάχνεται ένα κομματικό σύστημα που επιβάλλει την εξουσία του.
    Για να φτιαχτεί κράτος χρειάζονται όλοι οι Έλληνες που θα πιστέψουν στην κρατική λειτουργία και όχι στην πρόσκαιρη προσκόλληση στην κομματική εξουσία.

    • Ε …αυτό το όντως ανύπαρκτο -και για εσάς -κράτος συνεχίζουν να φοβούνται οι γεννημένοι- μόνο αυτοί- δημοκράτες , ίσως επειδή δεν το εξαφάνισαν ακόμη ,γιατί το συντηρεί οικονομικώς -και όχι μόνο – η Ε.Ε και δεν έχουν τους μαχητές της 10ετίας του 1940.
      Οι μετακλητοί ,φίλε Θ. καθιερώθηκαν από την προοδευτική κυβέρνηση της ΑΛΛΑΓΗΣ ,που ήθελε να επιβάλει το τρίτο δρόμο- για τον σοσιαλισμό-καμουφλαρισμένο κομμουνισμό, αλλά την ”γονάτισαν” με το Μάαστριχτ από το 1994 και έκτοτε που να βρεις έτοιμους ευρωπαϊστές και φιλελεύθερους-τους λένε συντηρητικούς και φασίστες-υπαλλήλους και η ”ζωή συνεχίζεται με αναξιολόγητους κατά το πλείστον δηυμοσίους υπαλλήλους και ”τρέχουμε για τον γκρεμό”.

      • Οι μετακλητοί όμως άρεσαν σαν σύστημα εξουσίας στις δεξιές κυβερνήσεις οι οποίες διατήρησαν τον νόμο. Ο Μητσοτάκης το πήγε παραπέρα με το επιτελικό “κράτος” που η Ελλάδα το πλήρωσε στην Αττική οδό, στην Εύβοια και στα Τέμπη με 57 νεκρούς. Επιτελικό κράτος σημαίνει παρακράτος. Ένα παρακράτος μετακλητών κυβερνά την Ελλάδα. Τη δουλειά έχει αυτός ο συρφετός των κολλητών ρουσφετολόγων ιδιαιτέρων κλπ. στη δημόσια διοίκηση. Ούτε οδηγό μετακλητό δεν θα έπρεπε να εγκρίνει η κυβέρνηση.
        Κανονικά όταν αλλάζει η κυβέρνηση μόνο οι υπουργοί έπρεπε να αλλάζουν. Γενικοί γραμματείς και όλοι από εκεί και κάτω να προέρχονται από τους υπαλλήλους (τους άξιους).
        Όταν φύγουν οι εκάστοτε κομματικοί από τον κρατικό μηχανισμό τότε θα αρχίσει να φτιάχνεται το κράτος. Το ίδιο και στις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς, αλλά είναι γλυκιά η εξουσία και η κουτάλα με το μέλι για αυτό δεν φτιάχνει η Ελλαδίτσα, γιατί την έχουν ρημάξει τα κομματικά πιράνχας. Ανάξιος αποδείχθηκε ο Μητσοτάκης με τα golden boys του. Καιρός να αδειάζουν τη γωνιά. 4% πτώση με 57 νεκρούς είναι λίγη.

        • Γενικοί γραμματείς και όλοι από εκεί και κάτω να προέρχονται (ευχή εκφράζετε και συμφωνώ μαζί σας )από υπαλλήλους. Τώρα αυτό πραγματοποιείται αν παρακολουθείτε αυτό ,αλλά κανένα νόμο του ΥΠ.ΕΣ κ. Βορίδη δεν ψηφίζουν οι ”προοδευτικοί” .
          Σας επαναλαμβάνω. Οι υπάλληλοι καριέρας καταργήθηκαν το 1981 και αφού δεν τους βρίσκεις για να διοικήσεις θα επιστρατεύσεις μετακλητούς, αρκεί μέχρι να δημιουργηθεί η υπαλληλική ιεραρχία- όπως προ του 1981-να χρησιμοποιείς τους ικανούς και δυστυχώς δεν χρησιμοποιούνται οι ικανοί.
          ”Αμερικανιά” είναι ,γιατί όπως θα γνωρίζετε οι εκλεγμένοι Πρόεδροι των ΗΠΑ δημιουργούν το δικό τους επιτελικό κράτος (αντιμινιστρέεισον το λένε) .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα