Απο τα Βαλκάνια στην Ευρώπη η Ελλάδα σε αναζήτηση πολιτικής

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

1.-Στο διαδικτυακό κανάλι Anixnefseis web tv παρουσιάσθηκε χθες, στην εκπομπή του πρέσβη ε.τ. Νίκου Κανέλλου “Διπλωματικό Αποτύπωμα” μια συζήτηση για την αβάσταχτη ελαφρότητα της ελληνικής απουσίας απο τα Βαλκάνια. Τόσο ο κ. Κανέλλος όσο και η προσκεκλημένη του Δανάη Κουμανάκου πρέσβης ε.τ. επίσης διετέλεσαν επικεφαλής ελληνικών πρεσβειών στα βαλκάνια και όχι μόνο γνωρίζουν αλλά και χειρίστηκαν τις διπλωματικές υποθέσεις της χώρας. Αλλά και ο άλλος προσκεκλημένος, ο δημοσιογράφος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης Αναστάσιος Ιωαννίδης σπούδασε σε βαλκανική χώρα και με τις τοποθετήσεις του έδειξε να γνωρίσει σε βάθος τον χώρο.
Όσοι ενδιαφέρεστε για το τι γίνεται στη γειτονιά μας δείτε την εκπομπή. Αξίζει, επίσης, να σταθείτε σε μια κριτική στάση του κ. Κανέλλου στον τρόπο λειτουργίας του ΥΠΕΞ και ορισμένων διπλωματών. Γιατί ορισμένοι επώνυμοι διπλωμάτες απέφευγαν τα Βαλκάνια, ήταν το αξιοπρόσεκτο ερώτημα του κ. Κανέλλου.

2.-Η ανταπόκριση της “Καθημερινής” από τη Σύνοδο Κορυφής την οποία αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα www.anixneuseis.gr,  είναι πολύ κατατοπιστική. Μήπως κάποιος καλός γνώστης διπλωματικών εκφράσεων και διεθνούς δικαίου μπορεί να μας εξηγήσει τι σημαίνει η αναφορά: τα συμπεράσματα ζητούν την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων για τις «μη εγκεκριμένες δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» (το σημείο αφορά τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ).

Δηλαδή οι παράνομες, κατά το διεθνές δίκαιο, γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και η καταπάτηση της κυριαρχίας του νησιού με ενέργειες στα χωρικά του ύδατα χαρακτηρίζονται “μη εγκεκριμένες δραστηριότητες γεωτρήσεων”; Μη εγκεκριμένες από ποιόν; Πόσος, ακόμη, εξευτελισμός ενός διεθνούς θεσμού, όπως η Ε.Ε. που κάποτε δημιούργησε ελπίδες στους λαούς;
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα