[Βίντεο- Εκπομπή] ΠΩΣ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Δύο καθηγητές του ΑΠΘ οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τους ακαδημαϊκούς με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως,  συζητούν σήμερα για την Τεχνολογία της Πληροφορικής και πως επηρεάζει τις εξελίξεις στον πλανήτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΔΗΣ Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνικών Υπολογιστών Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΤΑΣ Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ Δημοσιογράφος.

 

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μόλις είδα την εκπομπή. Σίγουρα ενδιαφέρουσα, αλλά κάπου αναμενόμενα όσα ακούστηκαν.

    Η απουσία στόχευσης, κατευθύνσεων και μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού, είναι εγγενές πρόβλημα της χώρας.

    Όμως λυπάμαι κ. Σαββίδη, αλλά Σιγκαπούρη και Ισραήλ δε θα γίνουμε ποτέ. Διότι απλά, στις σοβαρές χώρες δεν υπάρχει ούτε ΠΑΜΕ, ούτε Τσίπας, ούτε Δούρου.

    Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι υποανάπτυκτη, από τη στιγμή που το 60% στη χώρα δηλώνουν αριστεροί & κεντρο-αριστεροί. Αυτό σας το γράφει κάποιος που έκανε MSc στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τη δεκαετία του 90.

    Είτε θα βάλεις στο DNA σου την καινοτομία και τη γνώση, ώστε να φτιάξεις “έξυπνες” πόλεις και drones από μόνος σου, είτε θα συνεχίσεις να μένεις κολλημένος στα τέλη του 19ου αιώνα.

    Δυο πόρτες έχει πάντα η ζωή. Διαλέγεις και παίρνεις. Εμείς νομίζω έχουμε επιλέξει.

    https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1866339/me-chorous-sto-sintagma-giortastike-to-ochi

    • Το “αριστερός”, “δεξιός” κλπ. είναι έννοιες ξεπερασμένες και άνευ ουσίας, από τις οποίες σίγουρα δεν εξαρτάται η πρόοδος ενός κράτους. Το Ισραήλ, το οποίο φέρεις ως παράδειγμα, ξεκίνησε με σύστημα την κοινοκτημοσύνη, η δε “αριστερά” είναι ακόμη και σήμερα το κυρίαρχο ρεύμα εκεί. Ισραήλ δεν θα γίνομε ποτέ, όχι επειδή “το 60% στη χώρα δηλώνουν αριστεροί & κεντρο-αριστεροί”, αλλά επειδή δεν έχομε πατριώτες πολιτικούς, αφ’ ενός, και αφ΄ετέρου μάς λείπει η ομόνοια και το πνεύμα συνεργασίας των Ισραηλινών. Ισραήλ δεν θα γίνομε ποτέ, όχι για τον λόγο που αναφέρεις, αλλά επειδή εξακολουθούμε να είμαστε ψοφοδεείς, ραγιάδες και δεδομένοι, ήτοι ο αντίπους των Ισραηλινών.

      Και στην Σιγκαπούρη, το τριεθνικό αυτό κράτος (Κινέζοι, Μαλαίσιοι και Ινδοί κυρίως), οι κάτοικοι διδάχτηκαν από τον μεγάλο των ηγέτη Λι Κουάν Γιου να αγαπούν την πατρίδα των, να είναι υπερήφανοι γι αυτήν και ότι ο μόνος τρόπος για να πας μπροστά είναι η εργασία σου και η αξία σου και όχι η λοβιτούρα, η αρπαχτή και η ήσσων προσπάθεια. Αυτά δεν έχουν να κάμουν με “αριστερά” και “δεξιά”, αλλά με την σωστή αγωγή τού λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα