“Όλα τα εγκλήματα του Ερντογάν”: Παρουσίαση για το βιβλίο Γάλλου συγγραφέα που στοχεύει τον ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στο περιοδικό VALEURS ACTUELLES δημοσιεύεται άρθρο με υπογραφή του Antoine Colonna και τίτλο “Όλα τα εγκλήματα του Erdogan” [Tous les crimes d’Erdogan].

Παρουσιάζει το βιβλίο “Le régime Erdogan” (Το καθεστώς Erdogan) του Franck Papazian με αναφορές στην υποχώρηση των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην αντιμετώπιση των μειονοτήτων και στη στροφή προς την ισλαμοποίηση της τουρκικής κοινωνίας από το 2010.

Πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) δεν διστάζει να προβάλλει την επιρροή αλλού όπως στην περίπτωση παροχής αρωγής προς το Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας.

“Αλλά ενεργεί εξίσου ενάντια της Κύπρου και της Ελλάδας” σημειώνεται παραθέτοντας σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο: “στις 20 Ιουλίου 2021 ο Recep Tayyip Erdogan μεταβαίνει στο “τουρκικό” -ενοοεί το κατεχόμενο- τμήμα της Κύπρου.

“Εκφωνεί μια ομιλία ότι καμία πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει στις διαπραγματεύσεις αν δεν γίνει αποδεκτό ότι υπάρχουν δύο λαοί και δύο κράτη, μιλώντας με το γνώριμο επιβεβαιωτικό και αυταρχικό τόνο του.

Με αυτή τη στάση του ο Recep Tayyip Erdogan συνεχίζει την επεκτατική πολιτική του πάντα σε αναζήτηση κυριαρχίας. Δείχνει ότι είναι ικανός να προκαλέσει στρατιωτικά την Ευρώπη καθώς η Κύπρος αποτελεί μέρος της ΕΕ. Αποδεικνύει σε αυτό το ζήτημα όπως και σε άλλα ότι είναι έτοιμος να προκαλέσει διενέξεις. Δεν είναι δυνατό να τον σταματήσει κανείς παρά με την ισχύ. Αυτός ο άνθρωπος συνιστά κίνδυνο”.

Περαιτέρω σημειώνεται ότι η Γαλλία βρίσκεται στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου λόγω του μεγάλου αριθμού Τούρκων που διαμένουν στη Γαλλία αλλά και λόγω των θέσεων αξιωματούχων της χώρας που τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων και της ποινικοποίησης της άρνησής της, γεγονός που “προκαλεί υστερία στον Erdogan”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: VALEURS ACTUELLES – Antoine Colonna

“Όλα τα εγκλήματα του Ερντογάν”: Παρουσίαση για το βιβλίο Γάλλου συγγραφέα που στοχεύει τον ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα