«Χρησμοί» Ολάντ για Ουκρανία: Ριζοσπαστικά ορθολογιστής ο Πούτιν, όχι τρελός -Περιμένει την κόπωση της Δύσης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κάνεις τις προβλέψεις του για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία και προειδοποιεί ότι η Τουρκία και η Κίνα θα επιδιώξουν να ενεργήσουν ως μεσολαβητές στη σύγκρουση.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ένας «ριζοσπαστικά ορθολογιστής» ηγέτης που στοιχηματίζει ότι οι δυτικές χώρες θα κουραστούν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και θα συμφωνήσουν σε ένα τέλος της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων που θα είναι ευνοϊκές για τη Ρωσία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Politico ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Ολάντ, ο οποίος υπηρέτησε από το 2012 έως το 2017, έχει αρκετή εμπειρία άμεσων επαφών με τον Πούτιν, καθώς ήταν επικεφαλής, μαζί με την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο λεγόμενο σχήμα της Νορμανδίας το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα και την υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ολάντ: Ο Πούτιν καταλαβαίνει μόνο τη δύναμη, είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει βία και πέρα από την Ουκρανία
Αλλά αυτές οι προσπάθειες για διάλογο αποδείχθηκαν άκαρπες, εκθέτοντας τον Πούτιν ως έναν ηγέτη που καταλαβαίνει μόνο τη δύναμη και αμφισβητεί όλες τις μεταγενέστερες απόπειρες συνομιλιών -συμπεριλαμβανομένης μιας αμφιλεγόμενης ατομικής προσπάθειας με επικεφαλής τον σημερινό Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σημείωσε ο Ολάντ.

«Ο Πούτιν είναι ένα ριζοσπαστικά ορθολογικό άτομο ή ένα ορθολογικά ριζοσπαστικό άτομο, όπως θέλετε», είπε ο πρώην Γάλλος ηγέτης, όταν ρωτήθηκε εάν ο Πούτιν θα μπορούσε να επιδιώξει να διευρύνει τη σύγκρουση πέρα από την Ουκρανία. «Έχει το δικό του σκεπτικό και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει βία. Είναι σε θέση να καταλάβει μόνο τη δυναμική της ισχύος που μπορούμε να θέσουμε εναντίον του».

Ολάντ: Ανησυχητικό αν Τουρκία και Κίνα παίξουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή στη σύγκρουση στην Ουκρανία
Ο Ολάντ πρόσθεσε ότι, ενόψει της επετείου ενός έτους από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν θα επιδιώξει «να εδραιώσει τα κέρδη του για να σταθεροποιήσει τη σύγκρουση, ελπίζοντας ότι η κοινή γνώμη θα κουραστεί και ότι οι Ευρωπαίοι θα φοβηθούν την κλιμάκωση, έτσι ώστε να φτάσει στάδιο της προοπτικής μιας διαπραγμάτευσης».

Όμως, υπογραμμίζει, σε αντίθεση με τη δική του περίοδο διακυβέρνησης, όταν των συνομιλιών με τον Πούτιν ηγούνταν το Παρίσι και το Βερολίνο, τώρα ο ρόλος της διαμεσολάβησης είναι πιθανό να πέσει στην Τουρκία ή την Κίνα -«πράγμα που δεν θα είναι καθησυχαστικό για κανέναν», είπε ο Ολάντ.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/olant-gia-oykrania-poytin-orthologistis-ohi-trelos”>

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα