Χρήστος Κωνσταντινίδης στους Leaders: Γιατί καρατομήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης μεταφέρει τον προβληματισμό από επικρατεί μετά τον ανασχηματισμό στην Κύπρο.

Για την καρατόμηση του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Μιχάλη Γιωργάλλα, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό στην Κύπρο, μίλησε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Ο δημοσιογράφος του Sportdog.gr μετέφερε τον προβληματισμό που επικρατεί για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθότι δημοσίευμα από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» ανέφερε, ότι η απομάκρυνση Γιωργάλλα έγινε υπόδειξη των Αθηνών. 

Δείτε το απόσπασμα με την παρέμβαση του συνάδελφου:

@xkon1984 Γιατί καρατομήθηκε ο Υπουργός Άμυνας στην Κύπρο; #Cyprus #defence ♬ πρωτότυπος ήχος – Xristos Konstantinidis

Ποιοι ήταν οι λόγοι που ο Νίκος Χριστοδουλίδης προέβη σε αυτήν την κίνηση; Το ρεπορτάζ ανέφερε, ότι ο λόγος ήταν το γεγονός, ότι ο πρώην Υπουργός Άμυνας της Μεγαλονήσου υπήρξε θιασώτης της αναβίωσης του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου. Πάντως ο Γιωργάλλας, όταν τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος με την καρατόμησή του, υποστήριξε, ότι δεν μπορεί να διανοηθεί, ότι τέτοιο υπαγορεύτηκε από την Αθήνα, απέδωσε την εξέλιξη σε κίνηση για την εξασφάλιση της ισορροπίας στην κυβέρνηση και επεσήμανε, ότι εφήρμοζε το κυβερνητικό πρόγραμμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι δικές του ιδέες.

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κύπρο, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης κλήθηκε από τη «Σημερινή» να απαντήσει κατά πόσο είναι αληθές το δημοσίευμα της «ΕΣΤΙΑΣ», ότι δηλαδή ο τέως Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας απομακρύνθηκε κατόπιν αξίωσης του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή επέμενε στην υλοποίηση του ενιαίου αμυντικού δόγματος. Όπως επισημαίνει, ο κ. Λετυμπιώτης «δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο Γιωργάλλας δούλεψε εντατικά για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος στην άμυνα και την ασφάλεια του Νησιού. Πίεσε επίσης για να αρθούν οι απαιτήσεις της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ να αναφέρεται στους επίσημος χάρτες το νησί ως στίγμα, επειδή δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Συν τοις άλλοις έκρουε το καμπανάκι ώστε να θεωρηθεί πρόβλημα της ΕΕ το Κυπριακό.

Τη θέση του κ.Γιωργάλλα ανέλαβε ο διευθυντής του γραφείου του τέως Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Βασίλης Πάλμας.

Δείτε όλη την εκπομπή LEADERS

ΠΗΓΗ: Γεωπόλδος / Sportdog.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα