ΧΑΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΟΙ ΗΠΑ. ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έβαλαν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι την Τουρκία και διώχνουν τον Ερντογάν.
    Την Ελλάδα την ετοιμάζουν επιχειρησιακά και ενεργειακά ως εμπροσθοφυλακή τους.
    Στην Κύπρο δεν υπάρχει γυρισμός . Επιβαλλόμενη ΔΔΟ με πολιτική ισότητα ή αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ αρχικά ως pfp ή operational partner (τύπου Ισραήλ, Ιορδανίας, Μαρόκου).
    Η Κύπρος θα πρέπει πρώτα να χτίσει την ασφάλεια της και μετά η επιθυμητή λύση θα έρθει.
    Ο Ερντογάν θα πέσει και οι Κεμαλιστές θα γονατίσουν στη Δύση για να ξαναμπούν στο δυτικό κλάμπ.
    Αυτή την περίοδο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα με την Κύπρο.
    Η Ευρώπη δεν θέλει και δεν μπορεί να λύσει το Κυπριακό. Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν και αν η Κύπρος δώσει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και προτείνει εγγυήσεις ασφαλείας από το ΝΑΤΟ η λύση θα είναι ευκολότερη.
    Άρα το δίλημμα είναι ΔΔΟ ή ΝΑΤΟ

    • Η ΚΔ δεν μπορεί να μπει στο ΝΑΤΟ, επειδή σκοντάφτει στο τουρκικό βέτο. Ούτε με τούς κεμαλιστές πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι, διότι δεν χρειάζεται να “γινατίσουν” (sic), αφού η Δύση θα τούς δεχτεί με ανοικτές αγκάλες, όπως ο πατέρας τον άσωτο υιό τής παραβολής.

      Το ΝΑΤΟ (δόγμα Λούνς) δεν ανακατεύεται στις διαφορές των μελών του. Αυτό το δηλώνει από το 1974 μέχρι σήμερα. Θα ενδιαφερθεί η Ελλάδα ξανά για την Κύπρο, θα αποκαταστήσει το καταργημένο ενιαίο αμυντικό δόγμα, ή θα κάθεται να χαζολογά με την Τουρκία; Αυτό είναι νομίζω το ερώτημα.

      • Όταν αφορά είσοδο στο ΝΑΤΟ όλα τα βέτο με την πίεση των ΗΠΑ αίρονται. Το έκανε η Ελλάδα με τα Σκόπια και τώρα το κάνει και η Τουρκία με την άρση του βέτο για Φιλανδία και Σουηδία.
        Το ΝΑΤΟ για τις ΗΠΑ αποτελεί υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα εξωτερικής πολιτικής.
        Ας κάνει η Κύπρος την αίτηση και ξέρουν οι ΗΠΑ να την προωθήσουν

        • Η Ελλάδα δεν πιέστηκε για να άρει βέτο, επειδή:

          α) Ουδέποτε έθεσε, εκτός κι αν εννοείς την αντίρρηση τού Βουκουρεστίου, το οποίο δεν ήταν βέτο και

          β) Ήδη η Ελλάδα, από τον Σ/μβριο τού 2007, είχε δώσει το “πράσσινο φώς” για μεικτή ονομασία τού μορφώματος, με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes.

          Η Τουρκία ήρε το βέτο για την Φινλανδία, όχι όμως και για την Σουηδία, εφ’ όσον η τελευταία δεν ενδίδει στις πιέσεις της. Η Φινλανδία είχε ενδώσει.

          Για να δώσει το έχειν καλώς η Τουρκία για την Κύπρο, πρέπει πρώτα ν’ αναγνωρίσει την ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία δεν αναγνωρίζει ως κράτος. Ας μην κάνομε, λοιπόν, πρόχειρες υποθέσεις, διότι τα πράγματα δεν είναι τόσον απλά.

  2. Το θέμα του άρθρου αφορά στις χαμένες στην μετάφραση ΗΠΑ .
    Ας μη το περιορίσουμε σε Ελλάδα και Κύπρο μόνο ,που μας αφορούν, αλλά για τις ΗΠΑ είναι θέματα παρωνυχίδας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ενεργοποίηση της Κίνας και για ειρηνικές πρωτοβουλίες και γιαυτό -εκτιμώ- ότι τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό δεν θα είναι θέματα πρώτης προτεραιότητός τους , λόγω και της διαφαινόμενης υποχωρητικότητος -σχεδόν σε όλα-της Τουρκίας ,είτε επανεκλεγεί ο κ. Ερντογάν ή οι έξι υπό τον κ.Κιλιντσάρογλου.
    Στην Ανατολική Μεσόγειο θα δοθεί ευκολότερα λύση ,εφόσον η Τουρκία άρει το casus belli για την Ελλάδα και αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ως κρατική οντότητα για να καθίσει στο ”τραπέζι των διαπραγματεύσεων” ως χώρα που βρέχεται και αυτή από την Ανατολική Μεσόγειο.
    Αλλά ας επανέλθουμε στις χαμένες στην μετάφραση ΗΠΑ, που -ας μη ξεχνάμε κάθε 8ετία το πολύ αλλάζουν κυβερνήσεις-.
    Αυτές λοιπόν οι ΗΠΑ από τον Πρόεδρό τους Αϊζενχάουερ-αλλά και από νωρίτερα-έχουν κτίρια και υποδομές σε όλο τον κόσμο που ξεπερνούν σε αριθμό τα (580.000) και καλύπτουν μια έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων-μια Ελλάδα περίπου κτισμένη ,με (823) κυριότερες Βάσεις εκτός του εδάφους της σε (163) -κατά το ”Τάιμ”- χώρες του κόσμου, κάπου στο 80% των συνολικών χωρών της Γης και στις οποίες Βάσεις τους υπάρχουν στρατιωτικοί , αεροπλάνα και πλοία.
    ΚΑΙ η Κίνα και η Ε.Ε -κυρίως η Γερμανία – και η Ρωσία είναι περικυκλωμένες από θάλασσα. Η μόνη αφρούρητη διέξοδος της Ρωσίας είναι ο βόρειος Αρκτικός κύκλος ,που αποτελεί Ρωσική αυλή ,αλλά με την Νατοϊκή Νορβηγία και τώρα και την Σουηδία καιροφυλακτούσες.
    Σίγουρα δεν θα παίζει μόνη της ,όπως έπαιζε από την αυτοδιάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως, αλλά έπαυσε να ζητά αφοπλισμό και να καταργεί τις Βάσεις της . Αντιθέτως τις αυξάνει ,χωρίς να ρωτάει τους εκάστοτε εκλεγμένους Προέδρους, αφού έχει στην Δημοκρατία της την Βίβλο ,την εορτή των Ευχαριστιών στον Θεό και το παντοδύναμο Κογκρέσο. Αλίμονο στην Ελλάδα μας που εφεύρε την Δημοκρατία προ 2500 ετών και την εφαρμόζουν άλλες χώρες και ιδίως οι πλήρως οι ΗΠΑ .
    ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1986 ΓΙΝΑΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ , ΜΕ ΑΠΕΙΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ .
    Υ.Γ Πολλοί ελπίζουν και μάχονται να έρθει στην εξουσία ”προοδευτική” κυβέρνηση με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για να διαλυθούμε μια ώρα αρχύτερα ,όπως περιμένουν οι ”ενδιαφερόμενοι” μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών και τις καθημερινές φιέστες ”θυμού” , που είναι αυτοκαταστροφικές για όλα και για όλους μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα