ΤΟ “ΠΑΙΧΝΙΔΙ” ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΡΦΗ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δεν ξέρω αν το διακρίνετε αλλά το παιχνίδι άρχισε να παίρνει μορφή.
1.-Η Τουρκία θα επιστρέψει στις δυτικές αγκάλες. Θα της κάνει και μερικά χατήρια η Αμερική.
2.-Θα πληρώσει κάποιο αντίτιμο. Ποιό; Ίσως κάποια λύση στην Κύπρο, όπου τα ήθελε όλα δικά της. Όχι τίποτε σπουδαίο, για να μην έχουμε αυταπάτες. Στη λογική Ανάν, όπως είναι όλα όσα μέχρι σήμερα συμφωνήθηκαν. Αλλά, πλέον, η Τουρκία ούτε τη λογική Ανάν δεν θέλει.
3.-Η Τουρκία θα προσκληθεί για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και, κυρίως, στην Ανατολική Μεσόγειο.Άλλο συνεκμετάλλευση, άλλο συνδιαχείριση.
4.- Τι θα πάρει η Αθήνα; Τα καλά λόγια του Πάιατ ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και ένα νέφος ότι η διαχείριση όσων θα συνεκμεταλλευτούμε θα ανήκει στην Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό; Τίποτε. Για να μην ξευτελιστούμε εντελώς.
5.-Η πρόσκληση Πάιατ προς την Τουρκία να συμμετάσχει στον EastMed αποκαλύπτει περίτρανα αυτό που έχω γράψει εδώ και καιρό και συνεχίζω να υποστηρίζω.
Η Αθήνα δεν μπορεί να διαμορφώσει πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο. Η πολιτική που παρακολουθούμε είναι αμερικανική.
6.-Θα μου πείτε τι να κάνουμε; Τίποτε. Τίποτε δεν μπορούμε να κάνουμε. Η Ελλάδα είναι χώρα μειωμένης κυριαρχίας.

Π.Σαβ.

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι είναι αυτό που καθιστά την Ελλάδα χώρα μειωμένης κυριαρχίας;
    Πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αυτό από έναν μεμονωμένο δημοσιογράφο; Από έναν μεμονωμένο πολίτη;
    Ή μήπως πρέπει να απωλέσουμε την αξιοπρέπειά μας και να γραφτούμε στα κόμματα εξουσίας για να σταματήσει η Ελλάδα να είναι χώρα μειωμένης κυριαρχίας;
    Τι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αν σταματούσουμε να αγοράζουμε τουρκικά και γερμανικά προϊόντα;

    • “Ή μήπως πρέπει να απωλέσουμε την αξιοπρέπειά μας και να γραφτούμε στα κόμματα εξουσίας για να σταματήσει η Ελλάδα να είναι χώρα μειωμένης κυριαρχίας;”

      Αυτό δεν το κατάλαβα. Μα τα κόμματα είναι που κατάντησαν την Ελλάδα χώρα μειωμένης κυριαρχίας.

      “Τι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αν σταματούσουμε να αγοράζουμε τουρκικά και γερμανικά προϊόντα;”

      Τίποτε, απολύτως τίποτε.

  2. Σίγουρα η Ελλάδα μας ΔΕΝ έχει μειωμένη εθνική κυριαρχία ,αφού ελέγχει με κρατικές υπηρεσίες όλα τα σύνορά της ,που οριστικοποιήθηκαν μετά το 1947 ,όταν ”μας έδωσαν” και τα Δωδεκάνησα ,εκτός από τα ”γκριζαρισμένα ”Ίμια ,αλλά και σίγουρα αμφισβητείται αυτή η κυριαρχία της από το 1973 ,όταν είπαμε ότι βρήκαμε πετρέλαια στην Θάσο και δεν είναι ο μόνος γείτονας- συμβαίνει και στην ζωή μας- που αμφισβητεί τα σύνορά μας.
    Τέλος σίγουρα η οικονομία της είναι υποθηκευμένη για 100 χρόνια μετά το 2015, όπως ήταν και κατά το παρελθόν μετά από κάθε πτώχευση.
    Τι μπορεί να συμβαίνει διαχρονικώς με το κράτος μας ,που το εκφράζουν διαδοχικές κυβερνήσεις πάσης αποχρώσεως και στρατιωτικές .
    Μετά το 1922 ”πήραμε από φόβο ” τους Τούρκους και μάλιστα υπογράψαμε το 1930 και Σύμφωνο Φιλίας και Συμμαχίας μαζί τους .
    Από το 1952 γίναμε και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ για την φανερή απειλή από τον Κομμουνιστικό Βορρά ,το 1959 λύσαμε με πειθαναγκασμό και απειλή των Συμμάχων και το Κυπριακό ,μείναμε αβοήθητοι απ’αυτούς ,λόγω του από Βορρά κινδύνου το 1974 και έκτοτε παρα την κατάρρευση του Κομμουνισμού το 1989 η Τουρκία με την βάση της στο Ιντσιρλίκ παραμένει η ασπίδα και το δόρυ όλων των ”επεμβάσεων” του ΝΑΤΟ και των λοιπών γεωπολιτικών παικτών στον Κόλπο και το Ιράν.
    Έχει και ελέγχει και τα Στενά από το 1936 .
    Εμείς μετά τα το Σύμφωνα Φιλίας και Συμμαχίας του 1930 και 1952 λογικά δεν επεξεργαστήκαμε επιθετική εθνική πολιτική μας και συνεχώς επικαλούμεθα το Διεθνές Δίκαιο και τους συμμάχους και εταίρους μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαική Ένωση ,οι οποίοι τελευταία μετά τις παράνομες κινήσεις της Ερντογανικής Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και την Ελληνική με το μνημόνιον της με την Λιβύη ”τα πήραν ΜΑΖΙ μας και αυτοί στο κρανίο” και φαίνεται φανερά πως άρχισαν αυτοί και εμείς να αλλάζουμε τακτική και σε κάποια στιγμή θα επέλθει και σύγκρουσή ΟΛΩΝ μας με την Τουρκία , που σίγουρα θα ηττηθεί και στην Συρία ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ .
    Όλοι οι ”νταήδες” της Ιστορίας ηττήθηκαν ατιμωτικά στο τέλος.
    Σημασία έχει ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα της Ελλάδος -στην πλεοψηφία του- ”μας πουλάει” φιλομεταναστευτική , ειρηνόφιλη και διεθνιστική πολιτική ,από την οποία επηρεάζονται και οι ειρηνόφιλοι Έλληνες , που έχουν ξεχάσει πως πολεμούν απ’ο το 1949 ,ενώ οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν από το 1974.
    Πάντως αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα σημερινά εδάφη και δικαιώματά μας και αυτ’α τα αναγνωρίσει και η Τουρκία και δεν μας πάρει κάποιο ”σουβενίρ” -ας πούμε το Καστελόριζο-θα βρεθούν κυβερνήσεις μας -φιλότουρκες, όπως φιλοσκοπιανές- που θα χαρίσουν στην Τουρκία περισσότερα απ’αυτά που ζητάει ,χάριν φιλίας και καλής γειτονίας.
    Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα από το 2018/19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα