ΤΟ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Σήμερα έχουμε μια σειρά απεργιών οι οποίες, μαζί με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα κλιμακώνονται ως τις εκλογές.
Δεν είναι ο Συριζα που θα τις κάνει, αν και θα επιχειρήσει να τις εκμεταλλευτεί. Η αγανάκτηση ξεπερνά το μπόι του Συριζα και των Συριζαίων.
Είναι μια εκτόνωση, συσσωρευμένων αρνητικών στοιχείων απο το πολιτικό σύστημα το οποίο δεν φρόντισε να κρατήσει ούτε τα προσχήματα.
Είναι μια αντισυστημική τάση που περιλαμβάνει όλους. Απο πολιτικούς ως δημοσιογράφους.
Όσο και να διαμαρτυρόμαστε οι δημοσιογράφοι ως επαγγελματικός κλάδος, στη συνείδηση της κοινής γνώμης έχουμε απαξιωθεί. Βεβαίως, στη δημοσιογραφία είναι πολλοί οι συνάδελφοι που κάνουν την δουλειά τους με αξιοπρέπεια και άλλοι που θέλουν να την κάνουν αλλά δεν μπορούν λόγω των δεσμεύσεων των Μέσων Ενημέρωσης στα οποία εργάζονται. Αλλά είναι και αρκετοί εκείνοι που με την θέλησή τους υπηρετούν ένα διεφθαρμένο και παντελώς απαξιωμένο στη συνείδηση της κοινής γνώμης σύστημα.
Η εντύπωση που άφησαν οι τελευταίοι είναι η κυρίαρχη στην κοινή γνώμη.
Σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να ελέγξει τις αντιδράσεις, ακόμη, και αν κερδίσει τις εκλογές. (Φυσικά, δεν μιλάμε για αυτοδυναμία). Η πλειονότητα της νεολαίας θα βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους απαιτώντας κάθαρση. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να προσφέρει κάθαρση διότι είναι ο βαθύς πυρήνας του συστήματος. Είναι ο βασικός υπηρέτης του. Μαζί με την πολιτική ηγεσία απο την εποχή Σημίτη ως σήμερα, διαμόρφωσαν μια τριτοκοσμική χώρα με την συγκέντρωση του 40% του πληθυσμού στο λεκανοπέδιο. Οι κυβερνήσεις απο τον Σημίτη και εδώ (και των υπουργών συμπεριλαμβανομένων) έχουν την αίσθηση πως τα σύνορα της Ελλάδας φθάνουν κάπου στο Κολονάκι. Η υπόλοιπη επικράτεια είναι προς αποικιακή εκμετάλλευση.
Θα κατονομάσω τον Γιώργο Παπανδρέου με υπουργό τον Γιάννη Ραγκούση που έδωσαν την χαριστική βολή στην χώρα με την καθιέρωση του Καλλικράτη. Η Ελλάδα τελείωσε. Μόνο μια διαρκής ρήξη μπορεί να αναγκάσει το σύστημα να αλλάξει ρότα.
Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την πολιτική παρουσία του ως πρωθυπουργός. Τα κομματικά επιτελεία ετοιμάζονται για τον διάδοχό του. Το ίδιο κάνουν και τα οικονομικά κέντρα πολιτικής υποκουλτούρας που ετοιμάζονται να δουν ποιον θα αποδεχθούν ως διάδοχό του.
Βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο με μια κοινωνία διχασμένη, κομματικοποιημένη και χωρίς συνείδηση του τι πραγματικά θέλει ως πολιτική αλλαγή. Ίσως, μπροστά στην απαξίωση του συστήματος αυτή η στάση της κοινωνίας να είναι λογική.
Αλλά η επομένη των εκλογών απαιτεί κάποιος να κυβερνήσει την χώρα.
Η απάντηση στο ποιος δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή.
Παντελής Σαββίδης
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα θα είναι αξεπέραστα στη ζωή μας -προσωπική και κοινωνική-αν δεν αλλάζουμε την συμπεριφορά μας , που οδηγεί στο δυσμενές αποτέλεσμα. Ποιοι όμως θα υποδείξουν την λανθασμένη συμπεριφορά μας , ποιοι θα καθορίσουν τα δέοντα και ποιοι θα τα υλοποιήσουν για να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας ,όταν σχεδόν όλοι μας χρόνια τώρα γκρεμίσαμε αρχές ,αξίες και ανθρώπους που τις ενσάρκωναν και στη θέση τους καλλιεργήσαμε τον αχόρταγο καταναλωτισμό ,την διαβολή και -την καθιστική και με κάθε μέσο κινήσεως διαμαρτυρία και με συμμετοχή όλων των ηλικιών και των κρατικών υπαλλήλων ακόμη- και υποληπτόμαστε ανθρώπους ,χωρίς υψιπετή πατριωτικά και φιλάνθρωπα οράματα και προγράμματα , με αποτέλεσμα να έχει καθιερωθεί το τέλμα και να μην αλλάζει τίποτε και στην προσωπική και την κοινωνική μας ζωή.
    Η μισαλλοδοξία δεν εμφανίζεται μόνο στα συλλαλητήρια, αλλά έχει εισβάλει βάναυσα ανάμεσα στους ανθρώπους. Ακόμη και οι λέξεις που χρησιμοποιούνται είναι βάναυσες, υποτιμητικές και γεμάτες κακία, η δε δημοσιογραφία που ασχολείται και με θέματα ασήμαντα είναι στην πραγματικότητα βίαιη και υπηρετεί μια ιδεολογία, την ιδεολογία της βίας και της κακογλωσσιάς και πάντα με υπονοούμενα.
    Θα γίνει άραγε στην Ελλάδα μας μια οραματική αναδόμηση της ζωής με ιδανικά πνευματικά ,με υψηλοφροσύνη τιμιότητα και προπαντός δικαιοσύνη ,με μόνιμη επικυριαρχία του πνεύματος;;;.
    Όταν όμως οι επικεφαλής της δημόσιας ζωής γίνονται γυρολόγοι, δημαγωγοί και σαλταδόροι τότε τι θα δουν οι νέοι και ποιος θα σηκώσει νου και καρδιά τους ψηλά. Μέχρι και η εκκλησία, που είναι το ύψιστο και έσχατο καταφύγιο για τους χριστιανικούς λαούς γκρεμίζεται ή αφήνει να την γκρεμίζουν.
    ΝΑΙ, κύριε Σαββίδη θα υπάρξει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών ,αλλά το ζητούμενο είναι αν θα υπάρξει πολιτικό προσωπικό και η διοίκηση που θα πειθαναγκάσει τους κρατικούς υπαλλήλους να εργάζονται ΟΛΟΙ τίμια γιαυτην την κυβέρνηση, όπως συμβαίνει στα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη ,ασχέτως των πολιτικών πεποιθήσεών τους;;;.
    ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΟΒΙΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ-ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ .
    Υ.Γ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

  2. Το άρθρο περιέχει μια αντίφαση: η κοινωνία είναι κομματικοποιημένη ή έχει απαξιώσει το κομματικό σύστημα;

  3. κ. Σαββίδη, αν ρωτήσετε τον Βενιζέλο για το ποιος, θα σας πει ότι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ υπάρχει τέτοιο πρόσωπο. Αν ρωτήσετε τον Σαμαρά, το ίδιο. Τον Ραφηνάτο Κωστάκη, 100%.

    Πιστεύω θα ξαναβγεί η ΝΔ. Εύκολα ή δύσκολα (τρίτες εκλογές), μένει να το δούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα