ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Ποια η σκοπιμότητα της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης η οποία, φυσικά, θα απορριφθεί, ακόμη και αν την υποστηρίξει σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Τι εξυπηρετεί η πρόταση;
Όπως το Σύνταγμα ορίζει, δυνατότητα υποβολής νέας πρότασης δυσπιστίας υπάρχει μετά παρέλευση εξαμήνου. Δηλαδή, τον Σεπτέμβριο.
Που βρίσκεται το πρόβλημα;
Ηθικά στο ότι ξεπλένονται οι ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών στην, σχεδόν απόλυτη, πιθανότητα να απορριφθεί.
Πολιτικά ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί θέμα δεδηλωμένης με πρόταση δυσπιστίας την επομένη μιας ενδεχόμενης, αλλά πολύ πιθανής, κυβερνητικής αποτυχίας στις ευρωεκλογές.
Εκείνους που φέρνει σε δυσκολία η πρόταση δυσπιστίας είναι ο Σαμαράς και η τάση του, ακόμη και η καραμανλική τάση η οποία μπορεί να είναι δυσαρστημένη αλλά δεν θα μπορούσε να καταψηφίσει την κυβέρνηση.
Το ότι θα τους καταστήσει συνυπεύθυνους με την πολιτική Μητσοτάκη ελάχιστη σημασία έχει. Έτσι κι αλλοιώς συνυπεύθυνοι είναι.
Περιμένω να δω τα επιχειρήματα υπερ της πρότασης δυσπιστίας.
Ο κ. Ανδρουλάκης θα συμβουλεύτηκε συνομιλητές του πριν την κάνει. Ας μάθουμε το σκεπτικό του.
spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκ του προχείρου .
    Ο κ. Ανδρουλάκης πήρε την πρωτοβουλία για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας, επειδή υστέρησε κατά τι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις από τον κ. Κασσελάκη και επειδή ”πήρε την πάσα” που του έστειλε ο κ. Μαρινάκης από το ΒΗΜΑ , εφημερίδα η οποία που από της εκδόσεώς της υποστηρίζει συνεχώς την καλούμενη Δημοκρατική Παράταξη .
    Αποτέλεσμα . Θετικό για την κυβέρνηση και τώρα και στις ευρωεκλογές κατά τις οποίες θα συσπειρωθούν ξανά οι Νεοδημοκράτες ,γιατί διαπιστώνουν ότι όλοι οι άλλοι της Αντιπολιτεύσεως δεν έχουν καλό σκοπό και θα βάλουν σε περιπέτειες την Πατρίδα ,με δύο πολέμους πολύ κοντά της.

    • Συμφωνώ. Ο Ανδρουλάκης προσπαθεί να συσπειρώσει τους δικούς του και να καβατζώσει τη 2η θέση.

      Ο Μαρινάκης το παίζει τρελίτσα και τα γύρισε χτυπώντας τον Μητσοτάκη, διότι προδήλως έχει χάσει κάποια μεγάλη δουλειά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αν πάρει καμιά 300άρα εκατομμύρια ευρώ, θα το γυρίσει το καράβι ξανά δεξιά. Σιγά μην καίγεται ο χοντρός για τα Τέμπη.

      Μεγάλη πλάκα έχει ο Κασελάκης της θητείας των 20 ημερών πάντως. Ζήτησε παραίτηση Μητσοτάκη ο κλόουν από το Μαϊάμι. Κλαυσίγελος.

  2. Η πρόταση μομφής είναι υποκριτική, ιδιαίτερα όταν κατατίθεται από το ΠΑΣΟΚ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν αυτοδύναμα από το 1974 έως και το 2011. Ακολούθησε η συγκυβέρνησή τους, στην κυβέρνηση Σαμαρά και η αυτοδύναμη επάνοδος τςη ΝΔ από το 2019. Σαφώς αναλογούν ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ για τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε, τα στελέχη ακολούθησαν την ίδια ρότα και μαζί και με συνδικαλιστές απολάμβαναν το νέκταρ της εξουσίας. Κάθε μέρα στον σιδηρόδρομο ήταν χειρότερη από την προηγούμενη λόγω της βαθμιαίας αποδυνάμωσης αριθμητικά του προσωπικού, του κομματισμού και των πελατειακών σχέσεων που άνθισαν στον ύψιστο βαθμό τα τελευταία χρόνια σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όταν προσλήφθηκα στο ΟΣΕ το 1977 είχα την αίσθηση επανακατάταξης στον στρατό, υπήρχε τήρηση της ιεραρχίας και απόλυτος σεβασμός στους κανονισμούς. Αλλά κια επαρκέστατο προσωπικό για την τήρησή τους. Όλα αυτά υπερέβαιναν τις τότε παθογένειες. Όταν έφυγα τον Μάιο του 2010, τα πάντα ήταν σε αποκαθήλωση. Μετά το 2008 και ιδιαίτερα το 2010 με το νόμο 3891 κατέρρευσε και ό,τι είχε απομείνει. Δεκάδες άρθρα γράφηκαν για την κατάσταση που επικράτησε και άγνοια δεν δικαιολογείται. Τα τελευταία χρόνια όμως, το θράσος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Για να αντιληφθεί κάποιος την κατάσταση θα έπρεπε να βιώσει τον σιδηρόδρομο από μέσα και να δούλευε σε μάχιμο τομέα. Οι πραγματογνώμονες μπορούν να αξιολογήσουν ένα συμβάν αλλά τίποτα περισσότερο. Αν δεν έχεις βιώματα δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα απολύτως.
    Η πρόταση μομφής υποβάλλεται σε κάκιστη στιγμή, την ώρα που η αντίδραση της κοινωνίας για τα Τέμπη διογκώνεται και το μόνο το οποίο θα προσφέρει θα είναι πιθανότατα η εκτόνωσή της.
    Επιγραμματικά θα ήθελα να τονίσω ότι κατά την άποψή μου, η τραγωδία των Τεμπών, το έγκλημα των Τεμπών με διαχρονική πορεία, με την εμμονή στο μπάζωμα και στο μεταφερόμενο υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας διαμονοποιείται και απομακρύνεται από τις πραγματικές αιτίες, της διάλυσης δηλαδή του σιδηροδρόμου και τους αυτουργούς της.
    Ένα συμπέρασμα, κατά την άποψή μου σημαντικότερο από όλα: Με αφορμή τα Τέμπη, ο σιδηρόδρομος αντιμετωπίζεται σαν ένα φέουδο, κάτι εντελώς από την κοινωνία. Όμως ο σιδηρόδρομος είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας που αποτυπώνει τη νοοτροπία που διαχέεται και καλλιεργείται έντεχνα σε ολόκληρη την κοινωνία. Είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας. Απλά οι άλλοι τομείς δεν είναι 24ωρης έντασης, δεν έχουν άμεση σχέση ή και καθόλου με την ασφάλεια και δεν αιμορραγούν. Αν δεν γίνει αυτό αντιληπτό φοβάμαι ότι η θυσία των 57 και των τραυματιών και των οικείων τους θα αποβεί μάταιη

  3. Εξυπηρετεί την συνεχή ανάδειξη της κακοδιαχείρισης από την κυβέρνηση. Τα έχει βρει όμως ο Μητσοτάκης με την Φον Ντερ Λάιεν και παίρνει ευρωπαϊκό χρήμα που το μοιράζει για να κλείνει στόματα και να αγοράζει συνειδήσεις.
    Εξυπηρετεί την συνεχή ανάδειξη των ανεύθυνων πολιτικών τύπου Καραμανλής που κρύβουν την ανικανότητα και ανευθυνότητα τους πίσω από την ασυλία.
    Εξυπηρετούν την επερχόμενη νομοτελειακά ενοποίηση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ για να αναδειχθεί ο ενοποιημένος αρχηγός.
    Εξυπηρετεί την Δημοκρατία και δυσφορεί την απαξίωση και αλλαζονεία.

    • Δεν απαντώ. Μόνο άποψη εκφράζω για την ”νομοτελειακή ενοποίηση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ”, η οποία -ν συμβεί-θα συμβεί με διάσπαση τους , επ’ωφελεία του ΚΚΕ και των Δημοκρατών του κ. Λοβέρδου και φυσικά με ”εξαφάνιση” των εκλεγμένων σημερινών αρχηγών τους κ.κ Κασσελάκη και Ανδρουλάκη και επανεμφάνιση ή του κ. Τσίπρα ή κάποιου Παπανδρέου.
      ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2031 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα