Τιμητικό Αφιέρωμα στον ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το τιμητικό αφιέρωμα στον ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχο, που διοργάνωσε ο «ΙΚΤΙΝΟΣ», ο Σύλλογος Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης (του ιστορικού Β΄ Αρρένων»), στο θέατρο του σχολικού συγκροτήματος «ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ», στην οδό Ικτίνου 5.

Στο έργο του ποιητή, συναπόφοιτου και μέλους του «ΙΚΤΙΝΟΥ», μετά από την προσφώνηση του Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Γιώργου Μουμουζιά και την κατάθεση των δικών του αναμνήσεων από τα κοινά μαθητικά τους χρόνια, αναφέρθηκαν με τις εισηγήσεις τους οι έγκριτοι επιστήμονες εισηγητές Γιώργος Φράγκογλου (φιλόλογος, συγγραφέας και υπόδειγμα αριστείας όλα τα χρόνια), που μίλησε με θέμα “Το ατέλειωτο παιχνίδι της μνήμης: Μια περιδιάβαση στον ποιητικό κόσμο του Δημήτρη Μπρούχου”, η Θεοδώρα Λειψιστινού (φιλόλογος, αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας και Κοινωνίας των πολιτών), που ανέπτυξε εμφατικά το θέμα: «Η μυστική φωνή του ποιητή», η δημοσιογράφος Μάρνη Χατζηεμμανουήλ (αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜΘ), που μίλησε από καρδιάς για τη «Θεσσαλονίκη του Δημήτρη Μπρούχου», εστιάζοντας στη θεματική των ποιημάτων και των τραγουδιών του για τη γενέθλια πόλη του, ο συμμαθητής του από τα χρόνια του θρανίου, αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας της Αρχαίας και Βυζαντινής Φιλοσοφίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, που ανέλυσε διεξοδικά όλη τη διαδρομή της ποιητικής, θεματικής γραφής του, με το πολύ ενδιαφέρον θέμα»: «Ποιήματα, ορατόρια και στίχοι: Αναζητώντας το λογοτεχνικό στίγμα του Δημήτρη Μπρούχου» και τέλος ο ιδρυτικός πρόεδρος του «ΙΚΤΙΝΟΥ» Γιώργος Συνεφάκης, που μίλησε με τον προσωπικό δικό του τρόπο για «Την ανεξίτηλη γραφίδα του Δημήτρη Μπρούχου, στο παλίμψηστο του Β΄ Αρρένων (2ο ΓΕΛ)».

Ξεχωριστά όμορφο κλίμα διαμόρφωσαν με τις απαγγελίες ποιημάτων του τιμωμένου, με την καθοδήγηση του καθηγητή Κώστα Κουτρουμπάκη και της Διευθύντριας Ελένης Τόδα, οι μαθητές του 1ου Εσπερινού Γυμνασίου Στέφανος Ζέλκος-ΣαπουντζήςΑγγελική ΚοντέληΟλυμπία Μήτσιου και Κατερίνα Πετρίδου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των Αρχών, του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, του Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, του Γενικού Επιθεωρητού της ΕΛ.ΑΣ. και λοιποί εκπρόσωποι θεσμών και φορέων.

Μετά το πέρας των ομιλιών, η Πρόεδρος του Συλλόγου Δόμνα Λεωτόν, του απένειμε περίτεχνη εγχάρακτη πλάκα. Ο τιμώμενος, ευχαρίστησε από καρδιάς το Δ.Σ. του Συλλόγου για την έμπνευση, πρωτοβουλία, απόφαση και πραγματοποίηση του Τιμητικού Αφιερώματος στην «ελαχιστότητά του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης, ότι …«το να με τιμάει το Σχολείο μου, που μου έμαθε Γράμματα, με τη συνδρομή των ιερών δασκάλων μου και με τη στήριξη των αγίων γονέων μου για να γίνω καλύτερος άνθρωπος, αποκτά μια μοναδική και ανεκτίμητη αξία».

Τέλος, ο μουσικός και ερμηνευτής Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης απέδωσε με την κιθάρα του με μοναδική ευαισθησία μερικά τραγούδια του ποιητή, σε μουσική του Μίμη Πλέσσα αλλά και του ίδιου του ερμηνευτή.

speaknews.gr/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα