Σχολιάζοντας την προσφώνηση Χριστοδουλίδη: «The leopard cannot change its spots»…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Από την ομιλία του Νίκου Χριστοδουλίδη στην τελετή εγκατάστασης ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων κρατήσαμε τα κάτωθι:
1ον. Επανέναρξη του διαλόγου στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για αναζήτηση λύσης Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
2ον. Βούληση για συνολική λύση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου και με τρόπο ευρωπαϊκό, λειτουργικό και βιώσιμο, με σεβασμό στις αρχές της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Τις επόμενες μέρες θα αναλάβω πρωτοβουλίες, στη βάση των θέσεων που ανέπτυξα προεκλογικώς, για σπάσιμο του αδιεξόδου, για πρωταγωνιστική εμπλοκή της ΕΕ στο ανώτατο επίπεδο, πάντοτε στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ των ΗΕ», διευκρίνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ).
Όσον αφορά στη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου του, διαπιστώνεται ότι ο νέος ΥΠΕΞ της ΚΔ, ο 47χρονος ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Κόμπος, σύμφωνα με το βιογραφικό του «από το 2014 είναι μέλος της ομάδας νομικών που συμβουλεύουν τον ελληνοκύπριο Διαπραγματευτή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, διετέλεσε μέλος διαφόρων Ομάδων Εργασίας και συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Κύπρο, Geneva, Crans Montana».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Χριστοδουλίδης -του οποίου τις θέσεις το παρόν βήμα έχει ήδη σχολιάσει στις 02/01/2023 και 08/02/2023– σε προεκλογική συνέντευξή (02/01/2023) του στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές» δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησαν οι  αποτυχημένες συνομιλίες στο Κραν Μοντανά και θα διαπραγματευτεί στο πλαίσιο Γκουτέρες (ΟΗΕ) με μεσολάβηση της ΕΕ για την επίτευξη μιας «win-win» λύσης
Φρούδες οι ελπίδες λοιπόν όσων ήλπιζαν ότι ο νέος πρόεδρος θα λειτουργήσει εκτός του πλαισίου των προηγούμενων αποτυχημένων προσπαθειών, απαλλαγμένος από σκέψεις για λύση επί τη βάσει της –βρετανοτουρκικής εμπνεύσεως του 1956/57– ΔΔΟ, την οποία ο κυρίαρχος λαός απέρριψε με το «ΟΧΙ» του 2004.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται αυτό που συχνά μας υπενθυμίζει φίλη της στήλης… Don’t fool yourselves «the leopard cannot change its spots»! Πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεδομένου ότι  εννιά χρόνια μαθήτευσε παρά τον απερχόμενο πρόεδρο Ανα(ν)στασιάδη;
ΥΓ. ΚΑΙ οι ομογενείς στην Αμερική ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ με την ΔΔΟ, σύμφωνα με πηγές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού… Έχει και αυτό τη σημασία του! Ισχύει όμως το ίδιο και για την ηγεσία του Ελληνοαμερικανού λόμπι άραγε; Γιατί δεν μας το διευκρινίζουν;

[email protected]

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα