Στράτος Σιμιτζής: The right man in the right place 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στράτου Σιμιτζή*
Είναι επιβεβλημένο στο γιγαντιαίο αυτό πρόγραμμα, γιατί έτσι θα πρέπει να είναι έρευνας για τον εντοπισμό φυσικού αερίου στην Ελληνική Επικράτεια, θα πρέπει να τεθεί επικεφαλής κάποιος λου να γνωρίζει το αντικείμενο και γενικά να έχει εντρυφήσει στο ενεργειακό ζήτημα.
Το άτομο αυτό δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος. Κι αν δεν υπάρχει εκεί, ας αναζητηθεί σε άλλο κόμμα, μια και η υπόθεση αυτή και γενικά της ενέργειας, είναι μείζον εθνικό ζήτημα.
Ένας από τους πλέον ειδικούς στο αντικείμενο της ενέργειας είναι ο καθηγητής Ιωάννης Μανιάτης Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, άτομο σοβαρό, καταρτισμένο και κυρίως χαμηλών τόνων.
Ένα άτομο με αυτές τις ιδιότητες, σ’ οποίο χώρο κι αν είναι, θα μπορούσε να παίξει σοβαρό ρόλο και να συνδράμει θετικά στην υπόθεση φυσικό αέριο.
Ο Πρωθυπουργός που έχει δώσει απτά δείγματα ευαισθησίας στους άξιους εξωκομματικούς παράγοντες, δεν θα αργήσει να επιλέξει the right man γιατί το ζήτημα είναι φλέγον και κρίσιμο.


Οι πύραυλοι “Neptune”
Αν η Ουκρανία στο οπλοστάσιο της διαθέτει αριθμό πυραύλων “Neptune” – ένας ή δύο έπληξαν και βύθισαν το καταδρομικό ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου “Μοσκβά” και επιχειρήσει και άλλες επιθέσεις σε σκάφη του στόλου που ασφαλώς είναι εύκολος στόχος, μια και ναυλοχούν στο λιμάνι σε απόσταση εμβέλειας του πυραύλου, τότε ο Πούτιν θα σκεφθεί πολύ, αν θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Γιατί αν βληθούν ένα ή δύο ακόμη πολεμικά σκάφη, τότε το φρόνημα των Ρώσων θα έχει καταρρεύσει, όπως και το γόητρό τους.
Για την ιστορία το λατινικό “Neptune” σημαίνει στην αρχαία ελληνική “Ποσειδών”, ο θεός της θάλασσας.
Τελικά η υπόθεση θυμίζει το γνωμικό μας “πιάσαμε έναν κλέφτη, τον αφήνουμε και εκείνος δεν μας αφήνει”.
Σε τελευταία ανάλυση, η αναζήτηση μιας έντιμης λύσης και η απεμπλοκή από το διαφενόμενο αδιέξοδο, θα περιέσωζε μέρος από τι τρωθέν γόητρο των Ρώσων που σχεδίαζαν να κάνουν πολλά και προπαντός περίπατο με την εισβολή τους.
Πριν από πολλές δεκαετίες και ο Ντούτσε σχεδίαζε, να πάρει τον καφέ του στην Ακρόπολη, μόνο που πήρε καφέ σκέτο, αυτόν της παρηγοριάς.

Εκκλησιαστικά
Ο άνθρωπος ζει μια εποχή όπου τα πράγματα και οι καταστάσεις εναλλάσσονται με γοργό ρυθμό. Αυτό σημαίνει πως δεν έχει στη διάθεσή του, την χρονική άνεση που οι περιστάσεις απαντούν.
Από τους θρησκεύομενους συχνά παρατηρείται ότι η διάρκεια της θείας λειτουργίας της Κυριακής, πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια, ενώ θα μπορούσε να συντομευθεί. Από τον Όρθρο μέχρι και το πέρας, η διάρκεια εγγίζει το τρίωρο, χρόνος μεγάλος.
Ακόμη ένα κρίσιμο ζήτημα είναι το κήρυγμα και η διάρκειά του.
Το θέμα του κηρύγματος θα πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία και ανάλογο του εκκλησιάσματος.
Δεν είναι δυνατόν ο μέσος όρος ηλικίας των εκκλησιαζομενων να είναι υψηλός, όπως συνήθως συμβαίνει και οι παραινέσεις του κήρυκος να είναι πως θα γίνουν καλοί Χριστιανοί και άνθρωποι. Αν είναι δυνατόν.
Το κήρυγμα για να έχει ενδιαφέρον θα πρέπει να κινείται γύρω από την φιλοσοφία του Χριστιανισμού, να περιλαμβάνει ένα θέμα βαθύ φιλοσοφικό, που απαιτεί ερμηνεία και όχι κάτι επιφανειακό και επιδερμικό.
Όσο για την διάρκειά του, όσο λιγότερα περιλαμβάνει το κήρυγμα, τόσο πιο εύκολα θα εντυπωθουν και θα μείνουν στους πιστούς, αυτό συνιστά μια βασική αρχή της ρητορικής τέχνης. Άλλωστε και ο Ιησούς Χριστός στα κηρύγματα του ήταν λυτός και σύντομος.


Το “ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο
Εφω και αρκετό καιρό η κοινωνία της Θεσσαλονίκης και γενικά οι Θεσσαλονικείς, ευχαρίστως γνωρίζουν μια ακόμη κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτή τη φορά στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
Το “Μεγα Εμβολιαστικό Κέντρο” που λειτουργεί στκ χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τελεί υπό την οργάνωση, ευθύνη και διαχείριση του 424 ΓΣΝ και χαρακτηρίζεται από την τάξη, την πειθαρχία, την ευγενική συμπεριφορά και την προθυμία την στελεχών του 424 ΓΣΝ.
Είναι αλήθεια, πως το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο μόνον κολακευτικά και ευμενή σχόλια έχει αποσπάσει από τους χιλιάδες εμβολιασθέντες σ’ αυτό.
Πρόκειται για ένα ακόμη απτό δείγμα της τεράστιας κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όμως, επειδή πρέπει πάντοτε να αποδίδουμε τα τον Καίσαρος του Καισαρί και τα του Θεού τω Θεω, στο σημείωμά μας θα ήταν σοβαρή παράλειψη να αγνοήσουμε την τεράστια προσφορά των Εμβολιαστικών Κέντρων που λειτούργησαν εντός των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και για ένα διάστημα “σήκωσαν” τον μεγαλύτερο φόρτο του προγράμματος του εμβολιασμού.
Ήταν όλοι τους υπέροχοι, ενώ το Μέγα Εμβολιαστικών Κέντρο συνεχίζει να εξυπηρετεί όλους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν, π.χ. 4η αναμνηστική δόση και άλλες περιπτώσεις.

*Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα