Στράτος Σιμιτζής: “Να προστατευτεί η αγορά “

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Στράτου Σιμιτζή, Δημοσιογράφου, Συγγραφέα

Δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στους Νόμους της Μακεδονίας όπου τα κρούσματα του κορονοϊού παρουσιάζουν έξαρση. Όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε η κατάσταση να βελτιωθεί και φυσικά όχι να επιδεινωθεί.Αυτό εξαρτάται από την επιστημονική επιτροπή, τις αρχές και τον πατριωτισμό (υπευθυνότητα) των πολιτών.

Όμως, αν απαιτηθεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, κάτι που όλοι απευχόμαστε, να προστατευτεί αρκούντως η αγορά που είναι λιγότερο “ένοχος” και να παταχθεί το κακό στην πηγή του. Και την πηγή τώρα πια την γνωρίζουν καλά οι αρμόδιοι. Δεν είναι δίκαιο να εξομοιώνεται όλο  με τα περίφημα οριζόντια μέτρα. Αυτά επιβάλλονται στα πρώτα στάδια της πανδημίας.

Αλήθεια, πόσο ένοχος μπορεί να είναι ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας αλλά και ένας μεγαλύτερος στην διάδοση του κορονοϊού; Με δυο- τρεις υπαλλήλους και πελατεία που εισέρχονται εφαρμόζοντας τα μέτρα σχετικά με το εμβαδόν του χώρου, πόσο μπορεί να είναι υπεύθυνος για τη διασπορά του ιού.

Συνεπώς, αν απαιτηθεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, να προστατευτεί δεόντως η αγορά. Οι αρμόδιοι να δείξουν την ευαισθησία τους, όχι κάνοντας χάρη, αλλά η τάξη αυτή ευθύνεται λιγότερο από πολλές άλλες για την διασπορά του κορονοϊού.

Διαγωνισμός κραυγών!

Είναι άγνωστο αν εκεί στην COSMOTE TV έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός μεταξύ των αθλητικών συνεργατών της. Αλλιώς δεν εξηγείται όταν κατά την περιγραφή των ποδοσφαιρικών αγώνων ανταγωνίζονται ποιος θα φωνάξει περισσότερο. Το “φωνάζει” είναι λίαν επιεικώς, γιατί το πιο κατάλληλο θα ήταν το κραυγάζουν τόσο έντονα που ακόμη και ο … Ταρζάν φώναζε πιο αρμονικά στη ζούγκλα.

Λίγη σοβαρότητα κύριοι, δημοσιογράφοι είστε, όχι… τελάληδες.

Ούτε υπάρχει λόγος να μιμούμαστε εκείνον τον απίθανο Βραζιλιάνο που λάνσαρε εκείνη την μακρόσυρτη κραυγή “γκοοολ” κλπ

Φυσικά όχι.

Μια ανούσια πρωτοβουλία

Μιά κάνουμε αναφορά στην COSMOTE TV να επισημάνουμε και την εισαγωγή ενός πρωτότυπο νέου ρεπορτάζ, αυτού του πάγκου. Αλήθεια ποιο εμπνευσμένο μυαλό εισήγαγε αυτό το πρωτότυπο ρεπορτάζ; Πολύ πιθανόν μοναδικό στα ποδοσφαιρικά πράγματα; Κι αν μεν αυτό συνέβη για να δημιουργηθούν μερικές θέσεις αθλητικών συνεργατών, καλώς έγινε. Όμως έγινε για λόγους πρωτοτυπίας, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Τι πρωτοτυπία και τι ενδιαφέρον μπορούν να έχουν παρεμβάσεις τύπου “ο προπονητής σηκώθηκε από την θέση και βηματίζει νευρικά” ή ότι δροσίζεται η ακόμη συζητάει με τους συνεργάτες του ποιο ενδιαφέρον μπορεί και για τους  τηλεθεατές; Ακόμη, παρεμβάσεις τύπου “δίνει οδηγίες στον τάδε παίκτη να μαρκάρει πιο στενά ή να κατεβαίνει μέχρι την άλλη περιοχή και τα σχετικά. Τέλος, ότι θα γίνει αλλαγή δύο παικτών δεν μπορεί άραγε να το πει ο βασικός παρουσιαστής;

Σε τελευταία ανάλυση οι ανούσιες αυτές παρεμβάσεις που πολλές φορές εξελίσσονται σε ποδοσφαιρική παραφιλολογία και απόψεις στρατηγικής, διακόπτουν την ροή της περιγραφής της ποδοσφαιρικής συνάντησης. Και είναι τόσο συχνές, όσο είναι και ανούσιες. Αν αυτό το είδος ρεπορτάζ πάγκου είχε κάποια θετική επίδραση στην περιγραφή, ας είναι βέβαιοι, πως θα το καθιέρωναν και άλλοι λαοί.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα