«Σκανδαλώδης η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη Μαντίλα», λένε οι Τούρκοι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο , το ανώτατο δικαστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , εκδίκασε την υπόθεση σχετικά με τη γυναίκα που της απαγορεύτηκε η πρακτική εξάσκηση στο Βέλγιο λόγω της μαντίλας, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η  Λ. Φ. έκανε αίτηση για πρακτική εξάσκηση σε εταιρεία που διαχειρίζεται κοινωνικές κατοικίες, αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε λόγω της μαντίλας.

Της ανακοινώθηκε ότι «δεν επιτρέπεται να φοράτε σκουφάκια, καπέλα ή μαντίλα στα γραφεία», η γυναίκα, που απορρίφθηκε από την πρακτική εξάσκηση στην εταιρεία, κατέφυγε για το θέμα στο δικαστήριο το 2018.

«Σκανδαλώδης απόφαση του Δικαστηρίου!»

Η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι «στις χώρες της ΕΕ, οι εργοδότες μπορούν να απαγορεύσουν στους εργαζόμενους να φορούν μαντίλα» .

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ένας εργοδότης μπορεί να απαγορεύσει στους εργαζομένους του να φορούν μαντίλα, εάν η πολιτική ουδετερότητας κατοχυρώνεται στην εργατική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα τα δύο μεγάλα κόμματα στην Τουρκία, έχουν ανοίξει το ζήτημα της καθιέρωσης της μαντίλας στη δημόσια ζωή της χώρας.

Dogru Haber, Son Haber,

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα