Σεραφείμ Μηχιώτης: η δημιουργική ασάφεια του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 του Σεραφείμ Μηχιώτη

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-1

Δεν γνωρίζω πόσο μπορεί να είναι πράγματι ικανοποιημένοι στην επικοινωνιακή ομάδα που πλαισιώνει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλλ., από την χθεσινή εμφάνιση του Προέδρου τους, Νίκου Ανδρουλάκη, στη συνέντευξή του στον Μαγγηριάδη από την ΕΡΤ-1.

Αλλά η εικόνα, όμως, που οι πολλοί έχουν ήδη εισπράξει, ακούγοντάς τον, είναι η εικόνα πολιτικού, που, αν και επιθυμεί/επιδιώκει να δίδει την εικόνα ότι δεν ετεροπροσδιορίζεται, αλλά αυτοπροσδιορίζεται, τότε, ως προς το δεύτερό του σκοπούμενο, ματαιοπονεί, αποτυγχάνει και κάθε άλλο παρά πείθει, με αδυναμία ακόμη και να έχει άποψη στοιχειωδώς γιά τα εκλογικά ποσοστά στα οποία προσβλέπει…

«Είναι εγωιστής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει “ούτε ο ένας ούτε ο άλλος”, αλλά δεν είναι εγωιστές αυτοί που λένε “ή εγώ ή αυτός”;», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Αν δεν έχουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ο ελληνικός λαός δεν θα μας έχει δώσει την εντολή την οποία ζητώ για να πάμε σε αυτό το στάδιο. Ο λαός αποφασίζει. Δεν μπορεί να σου λέει ο λαός ότι δεν σε θέλει στην κυβέρνηση και εσύ να προσπαθείς να μπεις με το στανιό».

Δεν είναι αυτή η εικόνα στην οποία θα μπορούσε να προσβλέπει κανείς, ως εναλλακτική των “δύο εταίρων του δικομματισμού”, δίχως να παραγνωρίζεται ότι δεν είχε πρόβλημα ο Ανδρουλάκης να υιοθετήσει  το πρώτο συνθετικό από την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιά “προοδευτική διακυβέρνηση”, ώστε να μιλήσει γιά “προοδευτικό ρεαλισμό”, με τον καθένα ελεύθερο να οδηγήσει την σκέψη του όπου το κρίνει, χάρις στη…δημιουργική ασάφεια του Προέδρου Ανδρουλάκη.

Βασίμως, κατά την κρίση μου έστω, οδηγούμαι σε εκτίμηση ότι η αυτοπεποίθηση αποτελεί είδος εν ελλείψει εις το κομματικό στρατηγείο της Χαρ.Τρικούπη 50, όπου οι υπαινιγμοί, ότι θα μπορούσε “να μιλήσει η πειθαρχία” σε επίπεδο ΚΟ επιτείνουν την αβεβαιότητα και προδίδουν εκνευρισμό, πράγμα πλήρως αντενδεικνυόμενο εν όψει επίσημης εισόδου στην προεκλογική περίοδο, όπου τέτοια πράγματα θα έπρεπε να είναι επαρκώς λυμένα, εάν όχι απαντημένα.

Ήταν λοιπόν αναμενόμενο να εισπράξει και το άμεσο, όπως και εύλογο σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου«Ο κ. Ανδρουλάκης μας έχει συνηθίσει σε μία επιδερμική προσέγγιση των ζητημάτων και ασάφεια. Νοσταλγεί τη ρητορική και το ύφος της δεκαετίας του ‘80. Δεν μπορεί όμως κανείς να παραπέμπψει στον άγνωστο Χ, εκτός αν θεωρεί ότι κόμμα του αναζητά απλώς ψηφο διαμαρτυρίας ή θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει την προειλημμένη απόφαση του για συμπόρευση με τον κ.Τσίπρα».

Μπορούν, επίσης, να γνωρίζουν ήδη εις την Χαρ.Τρικούπη 50 ότι το ΚΚΕ επέλεξε ήδη να τοποθετηθεί απέναντί τους, χωρίς να περιμένει και πολλά ακόμη, με την επισήμανση: «Επιβεβαιώνονται οι διεργασίες και τ’ αλισβερίσια που συντελούνται για την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο “μπαλαντέρ”. Άλλωστε, ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπάρχει αντικειμενικά η κοινή προγραμματική βάση για μία τέτοια κυβέρνηση, ακόμη και με αλλαγή κάποιων προσώπων αν χρειαστεί». Πόσοι, λοιπόν, πιστεύουν στ’ αλήθεια, ότι το ΠΑΣΟΚ/Κιν.Αλλ, πείθει ότι μπορεί δυνάμει να τραβήξει;

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα