ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μπορεί να γίνομαι κουραστικός αλλά επειδή έχω πειστεί γα την αναγκαιότητα ορισμένων πραγμάτων επιμένω για να υπάρξει η μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση για να προχωρήσει
1.-Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γίνει πρώτη προτεραιότητα.
2.-Η διπλωματία πρέπει να εκσυγχρονιστεί.Να φύγει απο τα στερεότυπα του ψυχρού πολέμου και να προσαρμοστεί στις σύγχρονες συνθήκες. Με ικανούς διπλωμάτες και, κυρίως, με μηχανισμούς παραγωγής εξωτερικής πολιτικής. Ως διπλωμάτες θα πρέπει να αξιοποιούνται και ικανές προσωπικότητες της χώρας (πέραν των διπλωματών καριέρας), ενώ φαινόμενα διπλωματών που θα απαιτούν ενοίκιο 20.000 ευρώ θα πρέπει να περιθωριοποιούνται. Η διπλωματία δεν είναι χώρος για άσκηση bon viveur.
3.- Πρέπει να διαμορφωθεί μια καλή ομάδα από ακολούθους τύπου που να μπορεί να ενημερώνει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ελληνική εξωτερική πολιτική αποτελεσματικά.
4.-Πρέπει ένα απο τα τρία κρατικά κανάλια (μάλλον η ΕΡΤ3) να καθιερώσει εκπομπές ανάλυσης των γεγονότων και ενημέρωσης για την ελληνική εξωτερική πολιτική στις εξής γλώσσες: τουρκικά, αραβικά, ρωσικά και αγγλικά. Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι, και επιφανείς δημοσιογράφοι, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν υψηλού επιπέδου εκπομπές στα τουρκικά. Είναι υποχρέωση και προς την δημοκρατική τουρκική κοινή γνώμη
Για τα αραβικά υπάρχουν, επίσης, πολλοί που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Η περίπτωση του Δρ Πολιτικής Επιστήμης Άρεφ Αλομπέιντ κακώς δεν αξιοποιείται.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μήπως ,αγαπητέ κ.Σαββίδη ,αντί να ”θέτετε σε δημόσια διαβούλευση” τις σπουδαίες προτάσεις σας -οι οποίες πολύ δύσκολα απορρίπτονται-να τις διετυπώνατε με ”συστημένο γράμμα” στον κ.πρωθυπουργό ,για να είχατε μια απάντηση ,που αν ήταν αρνητική -ιδιαίτερα για την ‘΄’αδελφή μας” ΕΡΤ3- θα γίνονταν και πορείες ακόμη ;;;.
    Πάντως απαιτείται μια γραπτή απαίτηση και μια γραπτή απόρριψη για όλα τα περαιτέρω.
    Μόνο που -όπως παληά-θα αρκούσε μια δική σας εκπομπή ,χωρίς ”πολλούς παρατρεχάμενους” που θα επεβάρυναν οικονομικά και κυρίως θα ”λαλούσαν όλες τις γλώσσες της Βαβέλ”- ιδίως πολιτικά -,(”ντεμεκ” για τον πλουραλισμό) ,ενώ οι κεντρικοί στόχοι στην εξωτερική μας πολιτική σχεδιάζονται -ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο- από την νέα και σοβαρή μέχρι τώρα κυβέρνησή μας.
    Κάθε διασπορά εξουσίας και εξωτερικής πολιτικής μειώνει και της δύο.
    Μας φθάνουν τα ”αδηφάγα” κανάλια και οι ιστότοποι με τους καθημερινούς εμπείρους ,η άσχετους αναλυτές ,που μας ”μπερδεύουν” με τις καινοφανείς δοξασίες τους για την εξωτερική πολιτική και τον επίκαιρο κορωνο-ιό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα