“Πέρασε” η εισήγηση Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

την 17 Απριλίου, 2024 13:30

Τελικά, και όπως αναμενόταν, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση ψήφισε υπέρ της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Το μη αναγνωρισμένο από τη χώρα μας κρατίδιο, με τα πολλά θέματα σχετικά με την τήρηση του κράτους Δικαίου και της προστασίας των δικαιωμάτων των ανθρώπων παράλληλα με τους αλβανικούς αλυτρωτισμούς και τις θεωρίες περί Μεγάλης Αλβανίας, περνά την πόρτα της Ευρώπης όχι απλά με ελληνικό “πράσινο φως” αλλά με την Ελλάδα σε ρόλο… τροχονόμου…

Η εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη και τα όσα μετά υποστήριξε, προκειμένου να διευκρινήσει την πρόταση της κόντρα στην πάγια εθνική θέση, υπερψηφίστηκε από 131 βουλευτές, 29 καταψήφισαν και 11 (ανάμεσα τους Τσίπρας, Παπανδρέου) ήταν απόντες. Από ελληνικής πλευράς καταψήφισε μόνο η βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη ενώ υπέρ οι βουλευτές της ΝΔ. Απούσα, λόγω προβλήματος υγείας, ήταν και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία είχε στείλει όμως επιστολή στην γραμματεία της ελληνικής αντιπροσωπείας. “Το θέμα του Κοσόβου που θα συζητηθεί αύριο, 16/4/24, είναι εξαιρετικής σημασίας για το κόμμα μου και μένα, να καταγραφεί η άρνησή μου, δηλαδή ΚΑΤΑ στην ψηφοφορία, παρακαλώ να με αντικαταστήσετε μόνο με συνάδελφο αναπληρωματικό μέλος, που θα έχει την ίδια αρνητική ψήφο, όπως η κ. Κασιμάτη, που με διαβεβαίωσε γι’ αυτό” ανέφερε η κα. Κανέλλη.

Οργισμένη η Σερβία, οι Ουκρανοί “μιλούν” αλβανικά…

Την υπερψήφιση της ένταξης του Κοσόβου πανηγύρισε ο υπουργός Εξωτερικών του, περνώντας και τη γραμμή πως η Πρίστινα δεν είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει κάποια από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει (11 σημεία για δημοκρατίες και ατομικές ελευθερίες) πριν την ένταξη. Αντίθετα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ντάντσιτς μίλησε για “ημέρα ντροπής σήμερα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE). Για πρώτη φορά στην ιστορία, συστήθηκε η ένταξη σε κάτι που δεν είναι κράτος και δεν πληροί τις βασικές απαιτήσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών”.

Πλέον ο αλβανικός εθνικισμός μπορεί να ρέει ανενόχλητος στα Βαλκάνια με δυο “ευρωπαϊκά κράτη”. Άλλωστε το “ΟΚ” έχουν δώσει και οι “αμυνόμενοι” Ουκρανοί, όπως ο βουλευτής Ο. Γκοντσαρένκο που έδωσε συγχαρητήρια στο Κόσοβο με μια ομιλία στα αλβανικά, επιτιμώντας το Βελιγράδι που “ονειρεύεται σερβική αυτοκρατορία” παραλληλίζοντας την με την “αυτοκρατορία Πούτιν”. Για τη Μεγάλη Αλβανία… τσιμουδιά.

1voice.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την έκανε τη δουλειά η Ντόρα. Της έδωσαν την καρέκλα και το ξεπλήρωσε με το παραπάνω, το εθνικό συμφέρον στο καλάθι όταν προέχει το προσωπικό συμφέρον.
    Τι έμεινε ένα Αιγαίο να δώσουν οι Μητσοτάκηδες και λίγο Κρήτη. Έτσι θα πιάσει θέση ο Κ στην Ευρώπη.
    Μετά θα γυρίσει το αναλφάβητο ΚΜ από την Αμερική για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο τους

  2. Είδα να την κάνει ρόμπα ξεκούμπτωτη η Σέρβα απεσταλμένη. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης το έκαναν γαργάρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα