Ο (μουλωχτός) διαδηλωτής Ευκλείδης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Δημήτρη Καμπουράκη  Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, 00:02 liberal.gr

Τους καμαρώσατε ως διαδηλωτές; Την Τασία Χριστοδουλοπούλου, την Αννέτα Καββαδία, αλλά κυρίως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αυτοπροσώπως; Τον άνθρωπο που είχε επί τετραετία την τύχη της οικονομίας της χώρας στα χέρια του και που μετά από δυόμισι μόλις μήνες ξαναθυμήθηκε πως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Νομίζω πως η χθεσινή του παρουσία εκεί, ήταν η πιο τρανή απόδειξη ότι είναι κορυφαίος χιουμορίστας.

Και σήκωνε που λέτε ο Ευκλείδης την γροθιά και βροντοφώναζε εναντίον του ανθρώπου που κάθεται στην δική του καρέκλα και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα που άφησε ο ίδιος. Υποψιάζομαι βέβαια ότι ο Ευκλείδης δεν βρισκόταν εκεί ως πρώην υπουργός, αλλά ως αρχηγός των 53 του Σύριζα δηλαδή της αριστερής του πτέρυγας, καθότι τα καπελάκια αυτός τα αλλάζει γρηγορότερα κι απ’ τα πουκάμισα του. Της πτέρυγας που ευαγγελίζεται τις ρίξεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, που διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού την αριστερή φυσιογνωμία του κόμματος του και στήνει ταμπούρια κατά της ιδεολογικής του επιμόλυνσης από τον ιό της Πασοκοποίησης.

Είναι τέλος πάντων αυτός που παριστάνει το αντίπαλο εσωκομματικό δέος του Αλέξη κι επειδή οι αρχηγοί είναι απαραίτητο να έχουν φρουρά, είχε δίπλα του την Αννέτα και την Τασία. Η οποία Τασία διαδήλωνε εναντίον της αναξιοκρατίας και της κατάληψης του κράτους από την Δεξιά. Αναρωτιέμαι αν ήταν δίπλα της και η κορούλα της που πήγε στην ζούλα να χωθεί στην Βουλή μέσα στην προεκλογική περίοδο, αλλά την τσίμπησαν οι άθλιοι νεοδημοκράτες και οι πουλημένοι δημοσιογράφοι των συγκροτημάτων και την ξεμπρόστιασαν.

Αυτός ο Ευκλείδης λοιπόν, είναι μεγάλη φάτσα. Καμία σχέση με τον φλεγματικό Βρετανοαναθρεμένο που παριστάνει. Πρόκειται για βαλκάνιο ολκής, καταφερτζή του κερατά και ανενδοίαστο πολιτικάντη. Είναι μέσα σε όλα, έχει χίλια πολιτικά πρόσωπα. Και Ελληνάρας και με βρετανική δήθεν νοοτροπία όποτε τον βολεύει, και υπουργός και μαρξιστής αντιεξουσιαστής, και μνημονιακός όταν υπογράφει μνημόνια και σφόδρα αντιμνημονιακός παράλληλα, και αρχηγός του οικονομικού επιτελείου και αρχηγός της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του, και με την υπουργική λιμουζίνα και με τους διαδηλωτές εναντίον του υπουργείου του.

Σα να μου φαίνεται πως παρασυγκεντρώσαμε την κριτική μας στον ανερμάτιστο Βαρουφάκη και αφήσαμε στο απυρόβλητο τον μουλωχτό Ευκλείδη, του οποίου τις συνταγές φάγαμε στην μάπα επί τετραετία με τραγικά αποτελέσματα για την τσέπη μας. Το πιο ενδιαφέρον δε είναι ότι οι Συριζαίοι κατηγορούν (στα ψιθυριστά) τον Πολάκη που έβριζε ή την Ακριβοπούλου που προπαγάνδιζε, αλλά τον Ευκλείδη που με τις οικονομικές του συνταγές τους κατέστρεψε, δεν τον ενοχλούν. Τον έχουν μάλιστα περί πολλού. Μάγκας ο Ευκλείδης, μόνο κάτι παλιοί σαν τον Κωλέτη τα κατάφερναν αυτά…

liberal.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ενταξει δεν ειναι πρωτοφανες το φαινομενο του κ. Ευκλειδη Τσακαλωτου, με τους αντικομμουνιστες και ευπορους προγονους του .
    Απο το 1981 μεχρι το 2004 , ποσοι πρωτοκλασατοι Πασοκοι δεν συμμετειχαν σε απεργιες και πορειες εις βαρος των κυβερνησεων τους και των Αμερικανων , παρ’οτι ειχαμε και αμερικανοτραφεις και Αμερικανους πολιτες πρωθυπουργους ,-πατερα και γιο-;;;.
    Στους αριστερους δικαιολογουνται ολες οι ασυνεπειες λογων και εργων , -που ειναι η επιτομη του λαικισμου-γιατι αυτη ειναι η δυναμη τους να επηρεασουν στις εκλογες -και τα καταφεραν μεχρι τωρα-τους ανενημερωτους και ανιστορητους Ελληνες πολιτες ,γιαυτο και ” καιγονται”τωρα να μη ψηφιζουν οι Ελληνες του εξωτερικου στους τοπους διαμονης τους , επειδη τωρα δεν μπορουν για λογους οικονομικους να τους φερνουν με τα ψηφοδελτια στην τσεπη , με τρενα, αεροπλανα , πλοια και λεωφορεια , που σιγουρα ζωντας στις Ευρωπαικες κυριως χωρες ειναι ενημερωμενοι και ανεπηρεαστοι απο επεα πτεροεντα.
    Αφου τα ζησαμε , γιατι τα ξεχασαμε;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα