Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΤΟΝ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Οι αθηναϊκές ψευδαισθήσεις πρέπει να υποχωρήσουν και αντί στην ελληνική πρωτεύουσα να βαυκαλίζονται με όνειρα ήρεμων νερών να προετοιμάσουν την χώρα για σκληρές αντιπαραθέσεις.
Αν δεν συμβούν αυτές οι αντιπαραθέσεις τόσο το καλύτερο. Αν συμβούν, όμως, θα μπορούν να αντιμετωπισθούν.
Η Τουρκία θα αναθεωρήσει την πολιτική της. Φαίνεται αυτό και απο την επιλογή του Φιντάν στο ΥΠΕΞ, ενός σκληρού, σκοτεινού, ανθρώπου, βγαλμένου απο το τουρκικό βαθύ κράτος. Στυγνός υπολογιστής, χωρίς συναισθήματα θα μας κάνει να ονειρευόμαστε την εποχή Ερντογάν. Δεν αξιολογήθηκε με την σημασία που έχει η επιλογή Φιντάν.
[Λεπτομέρεια: ο ομόλογος του Φιντάν στην Αθήνα είναι ο Γεραπετρίτης].
Ήδη, ο Φιντάν αναδιοργανώνει το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών και σε λίγο θα μάθουμε τις νέες προτεραιότητές του και τον τρόπο που θα τις πετύχει.
Μπορεί στην Αθήνα να έβγαλαν στεναγμό ανακούφισης απο την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα θαλάσσια πάρκα [η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει νομικές συνέπειες απο την διαδικασία] αλλά η Άγκυρα, φαίνεται, ακόμη να χρειάζεται την Διακήρυξη Φιλίας και δεν θέλει να την πετάξει, απο τώρα, στον κάλαθο των αχρήστων. Έθεσε, όμως, για άλλη μια φορά θέμα αμφισβήτησης νησιών, άρα ελληνικής κυριαρχίας. [Αν δεν θυμάται την ιστορία, ας υπενθυμίσουμε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως ο μιθριδατισμός σκότωσε στο τέλος τον Μιθριδάτη].
Καθοριστικές για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας θα είναι οι συναντήσεις του Ερντογάν με τον Μπαϊντεν. Εκεί θα θέσει τις επιδιώξεις του, θα δει αν και ποιές εγκρίνουν οι ΗΠΑ και αναλόγως θα πράξει. Δεν θα πολυλάβει υπόψη του τα όχι των αμερικανών. Η Τουρκία απέκτησε υψηλό βαθμό αυτονομίας στην χάραξη της εξωτερικής της πολιτικής.
Μετά την συνάντηση με τον Μπάϊντεν ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη. Και στον Έλληνα πρωθυπουργό θα θέσει τα τελεσίγραφά του.
Αυτές οι δύο συναντήσεις θα καθορίσουν τις κινήσεις της Άγκυρας.
Δεν θα είναι θετικές. Γι αυτό δεν πρέπει να βρούν γυμνή την Αθήνα.
Το άλλο μέτωπο που έχει ενδιαφέρον και θα μας απασχολήσει [και πρέπει να βρει έτοιμη και την ελληνική διπλωματία] είναι το Ισραηλοπαλαιστινιακό. Στο μέτωπο αυτό, μάλλον, διακρίνεται ένας ιρανικός πραγματισμός που βλέπει την σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων να εξελίσσεται σε μηδενικού αθροίσματος και αυτό ανησυχεί την Τεχεράνη.
Παρόλο που πολλοί ανησυχούν για την περιφερειακή επέκταση του πολέμου το Ιράν στέλνει μηνύματα συνδιαλλαγής. Η ευθύνη για την αποδοχή τους και για μια συντεταγμένη ειρήνευση ανήκει στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Υπάρχει πεδίο ειρήνευσης. Να δούμε αν αξιοποιηθεί.
spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Τουρκία απέκτησε υψηλό βαθμό αυτονομιας. Αυτό είναι το ζητούμενο. Η Ελλάδα αντίθετα με την γεωπολιτική θέση που κατέχει, έγινε κατοικίδιο. Δεν συνομιλούμε, απλά δεχόμαστε εντολές. Μέχρι που θα φθάσει καρντασια αυτό;;;; Μέχρι πότε;;; Θα γίνουμε Ουκρανία στη θέση της Ουκρανίας;;; Και καλά η Ουκρανία είναι μη χώρα από πάντα. Η δυτική στους δυτικούς, η Ανατολική στους ανατολικούς. Η Ελλάδα όμως είναι χώρα από πάντα. Αυτή έχει και κατέχει την μέση Ανατολή και την Μικρασια. Και δεν μιλάω για μεγαλοϊδεατισμό. Η Τουρκία όλα τα ελληνικά και ελληνιστικά τα βαφτίζει ρωμαϊκά. Οι ελληνικές υπογραφές, η παρουσία, η εν τελεί ελληνική καταγωγή, απαξιώνονται. Η Έφεσος είδαν είδαν είναι ρωμαϊκή λέει. Έκανε τζαμί την Αγία Σοφία, κάναμε τζαμί το Γεντί κουλέ αν δεν κάνω λάθος;;; Στα γενέθλια του κεμαλ; Μα πόση υπόκλιση μπορεί να υποφέρει κάποιος. Καλός ο φόβος σε προφυλάσσει. Αλλά και λίγη γεναιοτης…. Στο κάτω κάτω, είμασταν πάντα γενναίοι. Εν υπνώσει. Αλλά γενναίοι. Γιατί διαλέγουμε λαπάδες να μας κυβερνάνε;;; Γιατί υποτασσόμαστε στον κάθε ηλιθιο που φωνασκείς στα τηλεοπτικά παράθυρα;;; Η κοινή λογική δεν λείπει.

    • Η τουρκία απέκτησε την αυτονομία της επειδή ο λαός της δέχεται να κάμει τις απαραίτητες θυσίες.

        • όχι. Θυσία είναι να λες στην πολιτική ηγεσία ότι την ακολουθείς ακόμη και όταν ο πληθωρισμός είναι στο 80%, γίνεται καταστροφικός σεισμός και έχεις ανθρώπινες απώλειες σε πέντε μέτωπα.
          Θυσία δεν είναι να ζητάς από την κυβέρνηση για κάθε ζήτημα επιδόματα χωρίς να ρωτάς από πού θα τα βρεί με την φοροδιαφυγή να αποτελεί εθνικό σπορ.

    • Το λαπαδες ειναι ευγενικο. Κοινοι συμμοριτες, αχορταγοι αυτοι και η αυλη τους. Για αυτο η Ελλαδα χρεωκοπησε, και φυσικα κανενας δεν την πληρωσε. η καλυτερη ποιοτητα ανθρωπων εφυγε απο τον βουρκο υπαρχει….καμια σχεση με την αρχαια Ελλαδα οπου τουλαχιστον υπηρχε ισχυς τεχνολογικη…..εδω οτι αρπαξει ο καθενας και τιποτα παραπανω.
      Ο αλλος αυξανει τα γενοσημα, διαλυει το ΕΣΥ και νομιζει οτι θα παμε να πολεμησουμε χαχαχα….
      Δυστηχως η Τουρκια εχει κανει τρομακτικα βηματα (κυριως στην τεχνολογια) και αργα η γρηγορα θα το πληρωσουμε…..

  2. Αν θέλεις ειρήνη να προετοιμάζεσαι για πόλεμο-αποτρεπτικό εννοείται- και αυτό κάνουμε εμείς -εδώ και πέντε χρόνια περισσότερο-και η Τουρκία συνεχώς -με όλες τις κυβερνήσεις της από το 1964- δύο φορές μας απείλησε με πόλεμο (μια το 1967 , για να αποσύρουμε την παρανόμως μετακινηθείσα στην Κύπρο το 1964 Μεραρχία μας και την αποσύραμε και μια στα Ίμια το 1996 όταν ευχαριστήσαμε τους Αμερικανούς που δεν μας άφησαν να ”χτυηπθούμε”-.
    Η Τουρκία ΠΡΟΦΑΝΩΣ , -επειδή της δώσαμε την αφορμή και την αφήσαμε να πάρει χωρίς δική μας πολεμική εμπλοκή από την αρχή ως το τέλος (και πήρε) ό,τι ήθελε στην Κύπρο το 1974- και επειδή ”δεν τολμήσαμε να την εκδικηθούμε για την Κύπρο” με την αφορμή των Ιμίων το 1996 ΝΟΜΙΖΕΙ ότι και στον Έβρο και κυρίως στο Αιγαίο ,αλλά και στην Κύπρο ο ελληνισμός της Ελλάδος και της Κύπρου πάλι δεν θα πολεμήσει για να αμυνθεί υπέρ του πατρίου εδάφους και των βωμών-χριστιανική πίστη μας- και των εστιών -οικογενειών μας-.
    ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ-να πούμε της Τουρκίας όλοι οι Έλληνες ΠΡΕΠΕΙ – και γιατί σαυτήν την περίπτωση Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν άλλη επιλογή και γιατί ήρθε ο καιρός να ξαναγράψουν το ιστορικό 1940.
    ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ -ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΟΙ -ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ (αυτοί δεν ξέχασαν την Ιστορία μας) ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ , για να σώσουν ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και Κύπρο-Βρετανικές βάσεις-, Κρήτη-Σούδα-και Έβρο -Αλεξανδρούπολη- ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ .
    Υ.Γ Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας .
    Η στρατιωτική μορφή της ελληνοτουρκικής κρίσης δεν παρουσιάζεται ως ένα αυθύπαρκτο συμβάν ,αλλά θα εκραγεί ως αποτέλεσμα αρνητικών και θετικών ενεργειών , που θα επιλέξουν τα πολιτικά-κυβερνητικά- πρόσωπα της Ελλάδος και της Τουρκίας . Γιαυτό ,
    ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ(ο πόλεμος εύκολα αρχίζει αλλά δύσκολα τελειώνει) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ -οψέποτε-ΝΑ ΜΗΝ ”ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ” ΟΠΩΣ ΟΙ Κ.Κ.Κ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΤΖΙΑΣ το 2017/18 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ , ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

  3. ῾Η ἀνάκτηση τοῦ ῾Ελληνισμοῦ εἶναι τό ζητούμενο. Χωρίς συνείδηση καί γνώση αὐτοῦ τοῦ ἀρχαιότατου πολιτισμοῦ δέν πᾶμε πουθενά. Εἴμαστε ἀνάμεσα ᾿Ανατολῆς καί Δύσης καί αὐτή ἡ θέση δέν εἶναι τυχαία ἐπιλογή οὔτε πρός ἀλλότρια ἐκμετάλλευση. Οὔτε εἶναι ἕνας τυχαῖος πολιτισμός πού κάποια στιγμή ἐπεκτάθηκε, ἀλλά εἶναι πολιτισμός ἀθανασίας καί γι αὐτό πολύτιμος. Μέ εὐχολόγια καί ἄν δέν μορφωθοῦν οἱ Ἕλληνες γιά νά ἐνδιαφερθοῦν γιά τά τοῦ ῾Ελληνισμοῦ δέν προχωρᾶμε. Μέ προγραμματισμό καί ἐνεργοποίηση τῶν καλύτερων καί ὅλων σέ κάθε τομέα μποροῦμε νά πᾶμε μπροστά. Μέ τά ἄν τύχει καί ἄν κάτσει δέν κάνουμε τίποτα. Κι «αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα ήταν τρόλεϊ». ῾Ο πανάρχαιος ῾Ελληνικός πολιτισμός εἶναι ὑπαρκτός καί ἀληθινός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα