Ο κύβος ερρίφθη. ποιός θα είναι ο επόμενος;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Φωτογραφία: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλά στη βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε.
Τελικά η πρόταση δυσπιστίας δεν ήταν αρνητική ενέργεια για την αντιπολίτευση. Φυσικά θα ήταν αφελής η αναμονή αμφισβήτησης της κυβέρνησης απο τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά η εικόνα της κυβέρνησης στην κοινωνία διερράγη περισσότερο.
Δεν έχουμε εκείνη την συμπαγή μάζα που κυβερνούσε αλαζονικά με την καθολική υποστήριξη των ΜΜΕ.
Ορισμένα συμπεράσματα:
1.-Η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο αβεβαιότητας και ρευστότητας την οποία δεν θα σταθεροποιήσει η εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου. Το πιθανότερο είναι ότι η ΝΔ θα υποστεί σημαντική μείωση των ποσοστών της οπότε θα τεθεί θέμα πολιτικής νομιμοποίησης του κόμματος να κυβερνά. Αλλά και στην απίθανη περίπτωση που αυτό δεν συμβεί ο κύβος ερρίφθη, η αντιπολίτευση πέρασε τον Ρουβίκωνα, το μέχρι τώρα πολιτικό σκηνικό αποτελεί παρελθόν. Ένα νέο θα διαμορφωθεί. Πρέπει να δούμε τις τάσεις τις επόμενες ημέρες για να το περιγράψουμε.
2.-Η χρονική στιγμή της πρότασης δυσπιστίας ήταν η πλέον κατάλληλη. Φαίνεται πως στο παρασκήνιο συντελούνται διεργασίες και σε επίπεδο ανακατανομής της στήριξης κομμάτων απο τα ΜΜΕ και στην σύγκλιση κομμάτων για την διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου που στις εθνικές εκλογές θα αμφισβητήσει την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Χρειάζεται χρόνος για να έχει κάποιο πρώτο αποτέλεσμα η αμφισβήτηση αυτή.
3.-Η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία. Η αμφισβήτηση της πολιτικής της θα είναι έντονη και υπο την πίεση των ΜΜΕ το πιθανότερο είναι να αναγκαστεί να πάει και σε βουλευτικές εκλογές. Είναι πολλές οι αδυναμίες στην κυβερνητική πολιτική που αν προβληθούν, καταλλήλως, θα της δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.
4.-Ο πρωθυπουργός έκανε σαν απατημένη σύζυγος που την εγκαταλείπουν για νέες ερωμένες. Οι δικοί του ολιγάρχες των ΜΜΕ τον αμφισβητούν και δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό του. Μετά βίας συγκρατιόταν χθες. Η σύγκρουση μαζί τους φαίνεται να είναι αναπόφευκτη. Η μόνη περίπτωση να τους περιορίσει είναι να κερδίσει και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές. Θυμάμαι ανάλογη περίπτωση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ακόμη και τότε, όταν δηλαδή μετά την αμφισβήτησή του κέρδισε στις εκλογές, ο Ανδρέας ευχαρίστησε το λαό αλλά δεν μπόρεσε να τους δαιχειριστεί. Οι μιντιάρχες δεν σταμάτησαν την πίεση. Και είχαμε να κάνουμε με Ανδρέα. όχι με Μητσοτάκη. Δεν θα επανέλθουμε στο μέχρι χθες σκηνικό. Θα μπορέσει ο Μητσοτάκης να διαχειριστεί την σύγκρουση;
5. Αναγκαία αλλά όχι ικανή προϋπόθεση γι αυτό είναι να συγκρατήσει τις εσωκομματικές τάσεις ενωμένες και να τις έχει μαζί του. Γι αυτό αποκλείεται, παρά τις πιέσεις, να αφήσει εκτεθειμένο τον Κ. Καραμανλή έναν αυθάδη νέο πολιτικό. Δεν ήταν τυχαία η υπόμνηση απο πλευράς πρωθυπουργού της υπόθεσης Βατοπέδι. Ούτε τα περι νταβατζήδων. Σε αυτούς στηρίχθηκε για να πάρει την ηγεσία της ΝΔ και να κερδίσει δύο φορές τις εκλογές. Τώρα αισθάνεται την ανάσα τους. Αλλά αισθάνεται και πως κάτι ανάλογο με το Βατοπέδι έχει να αντιμετωπίσει και αναζητά εσωκομματική στήριξη. Θα την έχει; Η πολιτική του είναι εκτεθειμένη στις τάσεις αυτές. Οι πολιτικές σχέσεις του και με τον Καραμανλή (τον πρώην πρωθυπουργό) και με τον Σαμαρά δεν είναι καλές. Αλλά το ατού του είναι ότι κρατά στο χέρι τον νεαρό Καραμανλή.
6.-Η εμφάνισή του ήταν κάκιστη. Ειρωνικός, προκλητικός μετά βίας κρατιόταν να μην ξεσπάσει. Η επιθεσή του προσωπικά στον Κασσελάκη δείχνει ότι απο εκεί αισθάνεται μια απειλή. ‘Ηταν χυδαίος στον τρόπο που αναφέρθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
7.-Η νευρικότητα του κ. Μητσοτάκη στη βουλή δείχνει την αγωνία του. Εκανε μια προσπάθεια να επανασυγκολήσει τις σχέσεις του με τον απολύτως δικό του ολιγάρχη αλλά απέτυχε οικτρά. Οι παραιτήσεις δύο πολύ στενών συνεργατών του δείχνουν το εσωτερικό αδιέξοδο και το κλίμα στον στενό του κύκλο.
8.-Προσπάθησε να απευθυνθεί συναισθηματικά στην κοινωνία στο θέμα των Τεμπών λέγοντας: “Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω «δεν έγινε καμία συγκάλυψη στα Τέμπη». Το λέει επικαλούμενος την πολιτική εντιμότητά του. Υπάρχει; Ποια πολιτική εντιμότητα έχει ένας πρωθυπουργός που όντας επικεφαλής της ΕΥΠ δηλώνει πως δεν είχε ιδέα απο τις υποκλοπές;
Συνέχισε λέγοντας πως δεν θα συγκυβερνήσει με παράκεντρα και πως δεν είναι όλοι εξαγοράσιμοι!!! Εδώ φαντάζομαι γέλασε το πανελλήνιο.
9.-Ορισμένες στιγμές, όπως στις επιθέσεις του κατά των πολιτικών αρχηγών το ύφος του, η στάση του και ο λόγος του θύμιζαν υπόκοσμο. Σχετικό αποκορύφωμα όσα είπε για τον Κασσελάκη ή όταν πευθυνόμενος στον κ Ανδρουλάκη του συνέστησε να μην κοιτά το κινητό του διότι δεν θα ξαναμιλήσει οπότε δεν χρειάζεται να συμβουλεύεται τις κατευθύνσεις που του δίνουν. (Θα κρίνει και εξ ιδίων τα αλλότρια).
10.-Οι βουλευτές της ΝΔ έδωσαν εικόνα όχλου. Στα γήπεδα οι οπαδοί συμπεριφέρονται με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια. Κακή η συμπεριφορά και του Προέδρου της Βουλής. Έδινε την εικόνα ενός grupi του Μητσοτάκη.
11.-Alea iacta est. Εισήλθαμε σε φάση αναδιαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. Και αυτό δεν το αποφασίζουν οι πολιτικοί. Ό,τι και να λένε. Το αποφασίζουν οι οικονομικοί παράγοντες. Η οικονομία υπερισχύει της πολιτικής. Και με τέτοιους πολιτικούς, οι όροι δεν θα αντιστραφούν. Μόλις πέσουν τα φώτα της ράμπας θα αποδειχθεί ότι ο βασιλιάς Μητσοτάκης ήταν γυμνός.
12.-Ο επόμενος; Ή οι επόμενοι;
spot_img

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όσο έχει τα λεφτά της ΕΕ και τα μοιράζει αριστερά δεξιά δεν έχει θέμα, οι νταβατζήδες τον θέλουν ακόμα, μετά θα τον διώξουν. Επόμενος δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιον διαχειριστή θα βρούν.

  2. Εάν μετά από την 6μηνη αποκορύφωση της αντικυβερνητικής φρενίτιδας κυρίως για το ”έγκλημα” των Τεμπών-με ομιλίες εντός και εκτός Ελλάδος ,την ευγενή συμβολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ,την 51χρονη Ρουμάνα Ευρωπαία Εισαγγελέα και την 3ήμερη κακαπαιγμένη θεατρική παράσταση στην Βουλή με την πρωταγωνίστρια ”Εκάβη” κυρία Κωνσταντοπούλου ,που επεδίωξε και ”κέρδισε” τις καρδιές των τηλεθεατών -δεν έχει εκλογικές συνέπειες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ,τότε την επομένη των Ευρωεκλογών οι αρχηγοί ΟΛΩΝ των αντιπολιτευομένων κομμάτων δεν θα έχουν άλλη επιλογή από τον πολιτικό τους αυτοχειριασμό .
    Ένα είναι βέβαιο . Ο ελληνικός λαός μένει σιωπηλός και σίγουρα βαθιά προβληματισμένος περισσότερο από την εικόνα του ”θιάσου” της Αντιπολιτεύσεως , με την πανσπερμία των πολιτικών διαλόγων των πρωταγωνιστών της και την ασχετοσύνη τους για την εσωτερική και διεθνή κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα ,αφού η όλη τους μανία και έννοια εξαντλείται σε ΑΝΤΙ -με εχθροπάθεια και θυμό-χωρίς παρουσίαση κυβερνητικών προτάσεων τους , αυτές για τις οποίες ενδιαφέρονται παντού οι πολίτες -και οι Έλληνες περισσότερο από κάθε άλλη φορά υποψιασμένοι και αποσβολωμένοι από την εμφάνιση του φαινομένου Κασσελάκη -.
    Αδέρφια, η ανάγκη αντικατάστασης του ένοχου κατεστημένου είναι μισή πρόκληση και πρόταση. Η άλλη μισή είναι ο τρόπος με τον οποίον κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί . Και αυτός ο τρόπος δεν μπορεί να είναι οι Πλατείες ούτε οι προεμφυλιακές προετοιμασίες -σαν αυτές που ζούμε τώρα -γιατί ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ .
    Υ.Γ Να ”φέρουμε στο μυαλό μας” την διάδοχη κατάσταση της σημερινής .
    Πρωθυπουργός ο κ. Κασσελάκης ,με κορυφαίους υπουργούς τους κ.κ. Ανδρουλάκη, Βελόπουλο , Κωνσταντοπούλου ,Χαρίτση , Νατσιό -και άλλα στελέχη των κομμάτων τους- και Αντιπολίτευση την Νέα Δημοκρατία και το γεννημένο για αντιπολίτευση ΚΚΕ -μπορεί και τον κ. Βαρουφάκη και τους Λακεδαιμονίους-Σπαρτιάτες.
    Ας μη βαυκαλίζονται οι με μανία αντιπολιτευόμενοι .
    Τέτοια κυβέρνηση και δεν θα την επιτρέψουν οι Έλληνες με την ψήφο τους και αν συγκροτηθεί θα είναι κατάντια για την Ελλάδα μας .
    ΣΑΥΤΟ ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ .

    • Κατάντια είναι η κυβερνηση και η συριζοπασοκ αντιπολίτευση ή αλλιώς ενωμένη συμπολίτευση. Βάζε και καμιά τελεία παραπάνω.

      • Για τις τελείες έχετε δίκιο .Παρασύρομαι από ό,τι διαβάζαμε στις εφημερίδες και γράφαμε προ της καθιερώσεως του μονοτονικού -τη χαρά των αγραμμάτων- από το οποίο μονοτονικό οι δέκα σελίδες του τότε γίνονται ”βιβλία”, ιδιαίτερα στα δικόγραφα, μια από τις αιτίες της καθυστέρησης αποδόσεως της Δικαιοσύνης .
        Για τα υπόλοιπα και αν ακόμη έχετε δίκιο για το σύνολο του πολιτικού κόσμου δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από την σημερινή σύμπασα την Αντιπολίτευση , οπότε ”τα κεφάλαια μέσα” όσοι αγαπάμε την Πατρίδα.

  3. Συμφωνώ με το άρθρο σας, κ. Σαββίδη, αλλά δυστυχώς στην χώρα τής φαιδράς πορτοκαλέας, που το επίπεδο των περισσοτέρων πολιτών μόλις υπερβαίνει αυτό τού ΣΑΝ, τίποτε δεν θ’ αλλάξει προς το καλύτερο. Στην Βουλγαρία, ή στην Ρουμανία, πολιτικοί θα είχαν προ πολλού παραιτηθεί από ευθυξία και μόνο και η Δικαιοσύνη θα μπορούσε ανεμπόδιστα να να κάνει την δουλειά της, χωρίς να πρέπει να πάρει έγκριση από τον capo dei capi για ν’ ανακρίνει/δικάσει κάποιον τού σιναφιού. Πρωτόγνωρα πράγματα σε κράτος δήθεν ευρωπαϊκό, που έχει κυβερνήτες αυτούς που τού αξίζουν.

  4. Μιζέρια στήν πολιτική ζωή τοῦ τόπου. ᾿Αποπροσανατολισμένη ἡ κοινωνία. Πῶς νά διαβαστοῦν τόσες συνιστῶσες; Στήν Νδημοκρατική πτέρυγα κάποιοι προσπαθοῦν νά μήν ἐμφανισθεῖ ὡς ἀποδιοπομπαῖος τράγος ἕνας Κωνσταντίνος, οἰκογένειες σέ ἀντιπαράθεση. ᾿Αντιπολίτευση σέ ἀγωνία ὕπαρξης. Τόσα ἀπέμειναν ἀπό τούς πολλούς ἱκανούς ἀνθρώπους τῆς ῾Ελληνικῆς κοινωνίας. ῾Η προσπάθεια νά διαβαστεῖ ἡ ῾Ελληνική ἱστορία ὡς ἀφήγημα ξένο πρός τά ἱερά καί τά ὅσιά της φαίνεται στήν μιζέρια πού ἐπικρατεῖ.

    • Μετά την δικτατορία, επεκράτησε η περοφρόνηση, για να μην πω το μίσος για την Ελλάδα. Αυτό είναι τής μόδας και όχι οι παλιατσούρες αγάπη προς την Πατρίδα και άλλα ευτράπελα.

      Αυτόν τον πολιτισμό προάγει και επιδοτεί η σημερινή κυβέρνηση των εθνομηδενιστών:

      Κρατικά επιδοτούμενος ανθελληνισμός

  5. Το τραγικό λάθος της πρότασης δυσπιστίας ήταν ότι αφαίρεσε τη ηγεσία της διαμαρτυρίας για τα Τέμπη από τους φυσικούς εκφραστές της, δηλαδή τους γονείς και τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας (νεκρούς και τραυματίες) που ήσαν αξιόπιστοι για τον αληθινό πόνο και την οδύνη τους, στο αναξιόπιστο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Διότι όλοι τους είχαν να αποκρύψουν τις μεγάλες τους ευθύνες για τα Τέμπη. Πιστεύω ότι μετά την πρόταση δυσπιστίας οι αντιδράσεις για τα Τέμπη θα αποδυναμωθούν. Η αλήθεια για τα Τέμπη δεν βρίσκεται ούτε στη μονταζιέρα, ούτε στο μπάζωμα ή στο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας αλλά στην πλήρη διάλυση του σιδηροδρόμου (και όχι μόνον) σε όλα τα επίπεδα: Οργανωτικό, λειτουργικό και ηθικό, ώστε τα Τέμπη, το Άδενδρο, κ.α.α σε ισόπεδες διαβάσεις να έλθουν ως φυσικό επακόλουθο. Οι ευθύνες είναι τεράστιες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τη χώρα αυτοδύναμα για μεγάλες περιόδους αλλά και του Σύριζα για το χρονικό διάστημα που κυβέρνησε ακολουθώντας την ίδια τακτική. Γιαυτό ο κ. Ανδρουλάκης λιβάνιζε συνεχώς την 717. Αποτέλεσμα αυτού του κατήφορου που ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1990 αλλά θα μπορούσε να ανακοπεί, ήταν η επίθεση Χατζηδάκη στον ΟΣΕ το 2008 και ακολούθως ο νόμος Ρέππα για την εξυγίανσή του, έτσι ονόμασαν τη διάλυσή του. Από εκεί και πέρα κάθε μέρα ήταν χειρότερη από την άλλη για να φθάσουμε στη τελευταία τετραετία που ήταν η χειρότερη ιδιαίτερα στο σκέλος με οδυνηρές συνέπειες, τα ίδια τα Τέμπη.

    • Ποιος Έλληνας που έζησε τη δόξα του πελατειακού κράτους από το 1981 -εσείς είχατε προσληφθεί (προφανώς όχι με ρουσφέτι)το 1977 -θα είχε αντίρρηση στα σχόλιά σας .
      Μόνο που γιαυτό το φοβερό δυστύχημα , βρέθηκαν σταθμάρχες και μηχανοδηγοί , που δεν λειτούργησαν υπεύθυνα και με ευλάβεια προς τους Κανονισμούς Κινήσεως των τρένων , τα οποία για πρώτη φορά συγκρούσθηκαν μετωπικά.
      Με τον νόμο των πιθανοτήτων γίνονται και τέτοια δυστυχήματα (ένα δευτερόλεπτο χρειάζεται για να βρεθείς στον γκρεμό με αυτοκίνητο) ,αλλά ποιος προϊστάμενος στον ΟΣΕ θα το περίμενε όταν διόριζε ,εκπαίδευε ή επέβλεπε αυτούς τους υπαλλήλους του;;;.
      Ήταν να γίνει -ή το επέτρεψε ο Θεός-και ξεσκέπασε το κράτος μας ,που λειτουργεί με τους φιλότιμους υπαλλήλους του και στην Γενική και στην Τοπική Διοίκηση και σε όλους τους Κρατικούς Οργανισμούς .Το ”βλακώδες ”είναι ότι ενώ το γνωρίζουν και δεν το διόρθωσαν τα κόμματα που κυβέρνησαν ,εργαλειοποίησαν εδώ και ένα χρόνο πλήρως τον ανείπωτο πόνο των οικογενειών των θυμάτων και θέλουν ανθρωποθυσία ενός μη κατηγορηθέντος ακόμη από την Δικαιοσύνη πολιτικού για να κερδίσουν εκλογές με ”άδεια χέρια”.
      Λυπούμαι να γράψω ότι φταίνε γιαυτό και οι συγγενείς των θυμάτων που τους όρισαν εκπροσώπους του πόνου και των απαιτήσεών τους και όλοι ”οι αθεόφοβοι” έχουν εξελιχθεί σε Μανιάτισσες μοιρολογίστρες. ,με πρώτη την και δικηγόρο κυρία Κωνσταντοπούλου. Καλό Σαββατοκύριακο .
      Υ.Γ Θα περίμενα να αναφερθούν αναγνώστες και σχολιαστές και στην σύνθεση της κυβερνήσεως του Μεγάλου Συνασπισμού , που προανέφερα και που θα διαδεχθεί την σημερινή , κάτι που μόνο απασχολεί τους νουνεχείς και πατριώτες Έλληνες.

      • “Ήταν να γίνει -ή το επέτρεψε ο Θεός-και ξεσκέπασε το κράτος μας”

        Εδώ ο Θεός δεν ασχολήθηκε ούτε με τους ναζί που είχαν αυτοματοποιήσει τις φρικαλεότητες, θα έμπαινε στον κόπο να ασχοληθεί με τον αγράμματο σταθμάρχη στο Ελλαδιστάν;

        Σοβαροί να είμαστε.

        • Το ”ο Θεός το επέτρεψε” δεν αφορά στον σταθμάρχη ,αλλά στα θύματα.
          Θα γνωρίζετε το ”εάν τε ζώμεν ,εάν τε θνήσκωμεν του Θεού εσμέν”, που έγραψε στους Ρωμαίους ο Απόστολος Παύλος. Καληνύχτα

          • Α, δεν πήγε το μυαλό μου εκεί. Προχωρημένο. Γιατί όμως να προκαλέσει τέτοια οδύνη;

            Σε κάθε περίπτωση, εγώ έχω καταλάβει ότι ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, απλά δε συμμετέχει στα ανθρώπινα δρώμενα.

            Ποτέ όμως.

            Αυτά.

  6. Γελειο σκορποχωρι…τι να πρωτοθυμηθεις….
    Τον ενα που εκανε υποκλιση στον Ερντογαν?
    Τον αλλο που εκανε την απιστευτη δηλωση για το οτι τα Τρικαλα δεν θα κλαψουν για τα νεκρα παιδια?
    Απιστευτη….
    Τις υποκλοπες που δεν μαθαμε γιατι παρακολουθουσαν τον ΓΕΣ και τον προεδρο του ΠΑΣΟΚ?
    Τον αλλο που λιγες μερες πριν το δυστιχημα κουνουσε το δακτυλο στην Βουλη και μιλουσε για την ασφαλεια των τραινων και δεν εχει κανει χαρακιρι ακομη???
    Τον απιστευτο πληθωρισμο που υπαρχει και κοροιδευουν τους παντες….
    Μια κανονικη συμμορια….που δεν αρκει να φυγει απο εκει που ηρθε….

    • Κύριε -Κυρία Θέλμα αν εννοείτε το σημερινό τέλμα που υπάρχει -σχεδόν σε όλα τα κράτη -και στην Ελλάδα μας μετά το 2009 -θα σας συμβούλευα όσοι επιμένουμε ελληνικά να ξεφύγουμε από τις ελληνικές πολιτικές-κομματικές πραγματικότητες και να αποζητήσουμε απεξάρτηση -όπως διαζύγιο σε έγγαμες συμβιώσεις- ΟΤΑΝ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.
      ΩΣ ΤΟΤΕ ”ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ” ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

  7. Στον αγαπητό κ. Β.Μ ,που διερωτήθηκε αν υπάρχει Θεός , τον παρακαλώ -και αυτόν και όλους τους αναγνώστες – να διαβάσουν το συμβάν της πτήσης της ΟΑ 411 της Ολυμπιακής Αεροπορίας της 9ης Αυγούστου 1978 , μήπως αμφιβάλλει λιγότερο για την ύπαρξη του Θεού ,που πιστεύουμε-οι πλείστοι- ότι υπάρχει ,αλλά και που δεν μπορούν οι αρνούμενοι την ύπαρξη Του να αποδείξουν ότι ΔΕΝ υπάρχει .
    Καλό Σαββατοκύριακο .

    • Δεν το γνωρίζω το περιστατικό, οπότε θα πρέπει να το γκουγκλάρω.

      Αγνωστικιστής είμαι κ. ΣΑΝ, διότι ούτε οι άθεοι με έχουν πείσει.

      Καλό ΣΚ

      • Ο αείμνηστος φιλόσοφος πολιτικός -και τι δεν ήταν- Κωνσταντίνος Τσάτσος θα σας συμβούλευε στην ερώτηση αν υπάρχει Θεός να απαντάτε δεν ξέρω. Επίσης καλό ΣΚ.
        Υ.Γ Θα διαβάσατε το περιστατικό της ΟΑ και σας εύχομαι να μη το ζήσετε-ζήσουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα