ΟΙ ΗΠΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Η κρίση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται επικίνδυνα σε μια προσπάθεια του Ισραήλ και του Ιράν να πετύχουν αυτό που αποκαλείται αποκατάσταση της αποτροπής.
Η αποτροπή και στις δύο πλευρές έχει αποτύχει. Η μια αμφισβητεί την άλλη και η κλιμάκωση δεν ξέρει κανείς που θα οδηγήσει.
Αποκλειστικός υπεύθυνος της παγκόσμιας αναταραχής είναι η αμερικανική κυβέρνηση.
Ενώ η διεθνής τάξη, μετά τον πόλεμο, έχει οικοδομηθεί στις αρχές των ΗΠΑ, είναι οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες που την αμφισβητούν. Θέλουν να την επαναπροσδιορίσουν διακινδυνεύοντας έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο. Διαφορετικά δεν γίνεται. Πρέπει ο αντίπαλος να υποστεί ήττα πλανητικών διαστάσεων. Μπορεί να μην είναι τα κλασικά μέτωπα των δύο προηγουμένων πολέμων αλλά πολλά μικρότερα, στο σύνολό τους, όμως θα δίνουν την νίκη στη δύναμη που θα κυριαρχήσει. Δεν τις ενδιαφέρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες οι απώλειες.
Απο έναν τέτοιο πόλεμο θέλουν να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους και να διαμορφώσουν την επομένη ημέρα μια νέα τάξη βασισμένη στις δικές τους αναθεωρημένες αρχές. Άλλωστε ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι πολύς για την εποχή όπου τα ρομπότ θα κάνουν τις δουλειές.
Ποιος θα ταϊζει τα δισεκατομμύρια των ανέργων;
Οι ΗΠΑ είναι η κατ εξοχήν αναθεωρητική δύναμη.
Με το Ρωσία επέλεξαν την Ουκρανία να αντιπαρατεθούν.
Με την Κίνα, ακόμη δεν τα έχουν βάλει αλλά επέλεξαν την προστασία, δήθεν, της Ταίβάν και την ΑΟΖ των Φιλιππίνων για να συγκρουστούν με το Πεκίνο.
Στη Μέση Ανατολή χρησιμοποιούν το μακρύ χέρι τους, το Ισραήλ, για να προκαλέσουν το Ιράν.
Δήθεν η Αμερικανική ηγεσία φαίνεται ευαίσθητη στο δράμα των Παλαιστινίων. Τίποτε απο όσα δηλώνει δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Άλλα λέει δημοσίως, άλλα ιδιωτικώς στις συνομιλίες Μπαϊντεν-Νετανιάχου.
Το Ισράαήλ αν δεν είχε την σιωπηρή συναίνεση των ΗΠΑ δεν θα χτυπούσε τις πρωϊνές ώρες σήμερα το Ιράν.
Οι ΗΠΑ πυροδοτούν πολέμους ανά τον κόσμο. Είναι υπεύθυνες για την παγκόσμια αναταραχή.
spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ φοβάμαι ότι το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, προσπαθώντας να κρατηθεί στην εξουσία με εκπρόσωπο τον Μπάιντεν, ρισκάρει πράγματι ένα παγκόσμιο πόλεμο. Ο χρόνος μέχρι τις αμερικανικές εκλογές είναι ο πλέον επικίνδυνος. Ασχέτως αν για εμάς η εκλογή Τράμπ δεν είναι συμφέρουσα , ίσως γλυτώσει τον πλανήτη από τα χειρότερα.

  2. O Σάμιουελ Χάντινγκτον το 1999, όπως και ο Ρόμπερτ Τζέρβις, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικής Επιστήμης, το 2001, έγραφαν στο περιοδικό Foreign Affairs ότι για μεγάλο μέρος του πλανήτη οι ΗΠΑ “μετατρέπονται σε υπερδύναμη ταραξία…σε βασική απειλή για τις κοινωνίες τους”

  3. Εντάξει μη τα φορτώσουμε όλα στην Αμερική, η οποία χρωστάει στην Κίνα ”τα μαλιοκέφαλά της” και αγοράζει τα περισσότερα κινέζικα προϊόντα και την οποία εδώ και τρία χρόνια την προκαλεί συνεχώς η Ρωσία, ίσως για να ξαναμοιραστεί μαζί της ”ό,τι πετάει και κινείται μόνο του στην γη”, όπως το 1945 στην Γιάλτα.
    Ουδέποτε πολέμησαν -και ούτε θα πολεμήσουν-μεταξύ τους .
    Στο εξής θα έχουν μια ”λυκοφιλία” και στον επόμενο χρόνο θα ξαναρχίζουν τις επαφές τους σε ανώτερο επίπεδο ,-κάτι σαν τις δικές μας τις Ελληνοτουρκικές, εδώ και ένα 6μηνο -για να ”ξεκουραστούν και οι λαοί τους” και για να ”ξανακτίσουν” , αμφότεροι την μεταπολεμική Ουκρανία, παραγωγό πολλών κυρίως αγροτικών προϊόντων και να ελέγχουν από κοινού τις δύο λιμνοθάλασσες και πέραν αυτών προς την Εγγύς και Άπω Ανατολή και γιατί όχι και για ”να κυκλώσουν” και την Τουρκία ”του στρατηγικού βάθους” των τουρκογενών .
    Στην Μέση Ανατολή ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα δεν μπορούν να ελέγξουν το- θιγμένο ως έθνος και κράτος την 7η Οκτωβρίου 2023 από την τρομοκρατική εισβολή της ανεξέλεγκτης Χαμάς – Ισραήλ ,το οποίο και οι τρεις -εκμεταλλευόμενοι και το άσβεστο μίσος των χειραγωγούμενων από τον Μωάμεθ τους Παλαιστινίων – ”αφήνουν απείραχτο” από το 1948 .
    Είναι -όπως όλοι ξέρουμε-και τα Εβραϊκά λόμπυς που κυριαρχούν πάνω από ένα αιώνα στην οικονομική-και όχι μόνον-ζωή και των τριών αυτών μεγάλων Δυνάμεων. ΤΕΛΟΣ
    Κανένας από τους τρεις τους δεν θα αποφασίσει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο , γιατί θα είναι το τέλος του ανθρώπου στον πλανήτη γη.
    Απλώς στις σημερινές συγκυρίες εκμεταλλεύονται ο καθένας τα λάθη του άλλου για να γράφουν ”πόντους” και ως έθνη και ως ηγέτες, που δεν είναι και υποδείγματα καλών ηγετών.
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ”ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΤΗΡ” ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ”Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ”που τους ”εξιτάρουν ”.
    Έτσι δυστυχώς πορεύεται ο άνθρωπος μετά τον Παράδεισο και θα πορεύεται όσο δεν ”πλησιάζει” τον μόνο Βασιλέα της Ειρήνης Χριστό -μέρες που έρχονται-.
    Καληνύχτα .

  4. Επικοινωνώντας μέσω αυτής της αμερικανικής εφεύρεσης θα παραθέσω το παρακάτω :

    https://m.youtube.com/watch?v=Do05264Y0No&pp=ygVDzqTOuSDOtc66zrHOvc6xzr0gzr_OuSDPgc-JzrzOsc65zr_OuSDOs865zrEgzrXOvM6xz4IgYmxvb2R5IHJvbWFucw%3D%3D

    Η βαθύτερη συνιστώσα διαμόρφωσης της κοινωνίας, ο ανθρώπινος χαρακτήρας, επηρεάζει τη διαμόρφωση πολιτικής μιας υπερδύναμης και κατ’ επέκταση την πορεία του κόσμου.
    Θέτω το ερώτημα : Θα σταθούμε στο deep state, δηλαδή στη μιζέρια του ανθρώπινου χαρακτήρα ή θα αναπτυχθούμε επενδύοντας στα υγιή και θετικά προς τη ζωή;
    Το αναπτυχθούμε με την ακριβή έννοια της διαφοροποίησης (που δεν ξαναγυρνάει στο ίδιο) και όχι της αύξησης (που μπορεί να ξεφουσκώσει οδηγώντας στην ίδια κατάσταση).

    Αν δεν υπήρχε ο Αμερικανός, θα έπρεπε να εφεύρουμε κάποιον αντίστοιχο για να μισούμε, για να «γίνει λιγότερος ο φόβος που μας κυκλώνει από παντού» που λέει ο Καμύ ή εξαιτίας αυτού του «φόνου, την παμπάλαιη ανάγκη του ανθρώπου να σκοτώσει» που λέει ο Καζαντζάκης, αμφότερα εγγεγραμένα στο πετσί μας σημάδια της βαρβαρότητας της ανατροφής μας.
    Ας προσέξουμε τι θέλουμε, που είναι απόρροια του τι είμαστε, επειδή τις περισσότερες φορές όταν πήραν την εξουσία οι επαναστάτες έγιναν χειρότεροι από αυτούς που αντικατέστησαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα