ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Στις γερμανικές εκλογές πρώτοι ήρθαν οι Σοσιαλδημοκράτες, δεύτεροι οι Χριστιανοδημοκράτες με τους Χριστιανοκοινωνιστές , τρίτοι οι Πράσινοι και τέταρτοι οι Φιλελεύθεροι.
Οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί απαιτεί τη συνεργασία τριών κομμάτων. Είτε των Σοσιαλιστών με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, είτε των Χριστιανοδημοκρατών με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους. Βεβαίως, μπορεί να σχηματιστεί και ο μεγάλος συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών αλλά αυτό θα είναι η τελευταία επιλογή.
Το πιθανότερο είναι να σχηματίσουν κυβέρνηση οι Σοσιαλδημοκράτες με τους άλλους δύο διότι οι Χριστιανοδημοκράτες κούρασαν 16 χρόνια στην εξουσία.
Εκτός Γερμανίας όσοι πιστεύουν, ακόμη, στο ευρωπαϊκό όραμα μιας ενωμένης Ευρώπης επιθυμούν ο όποιος κυβερνητικός συνασπισμός να βγάλει την ήπειρο απο το τέλμα στο οποίο την κράτησε τόσα χρόνια η Μέρκελ.
Η Μέρκελ εκθειάζεται σήμερα αλλά όταν οι ευρωπαϊκοί λαοί συνειδητοποιήσουν ο τέλμα στο οποίο κράτησε την ευρωπαϊκή προσπάθεια θα της γίνει σκληρή κριτική.
Μια Ευρώπη που θα θελήσει να αποκτήσει γεωπολιτική υπόσταση και θα συνειδητοποιήσει το συμφέρον της απο μια κοινή οικονομική, αμυντική και εξωτερική πολιτική είναι και προς το συμφέρον της Ελλάδας.
Αν υπάρχει μια πιθανότητα να δοθεί τέτοια διάσταση στην Ευρώπη αυτή βρίσκεται στον συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων.
Παντ. Σαββίδης
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Κατανομή εδρών Συνολικός αριθμός εδρών 735 196 206 83 92 CDU/CSU SPD 39 AfD 118 FDP 1 Linke Πρόεδρος Grüne SSW Εφορευτικής Επιτροπής Τελευταία ενημέρωση: 27.09.2021, 06:20 UTC+2"
Πανος Τρυφιδης
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα