Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί συνωμοσιολόγοι, ενάντια στη Μασκοφορία, σήμερα στους δρόμους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected]  www.kalkis.eu

Αυτό προκύπτει από το σημερινό (29-8-2020) ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού Le Monde και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τίτλο : «Η αστυνομία διαλύει τη διαδήλωση «anticorona» στην καρδιά του Βερολίνου» (La police disperse la manifestation « anticorona » au cœur de Berlin). Με τίτλο «Γιορτή της Ελευθερίας και της Ειρήνης», η σχετική εκδήλωση που συγκέντρωσε χιλιάδες ανθρώπους, «ελεύθερους στοχαστές», ακτιβιστές κατά των εμβολίων, συνομωσιολόγους ή ακόμα και ακροδεξιούς υποστηρικτές, ήταν η δεύτερη του είδους μέσα σε ένα μήνα, αναφέρει το ρεπορτάζ δημοσιεύοντας και την διπλανή φωτογραφία, με την εξής λεζάντα : Διαδηλωτές συμμετέχουν σε μια συγκέντρωση που διοργανώθηκε από ακροδεξιά μέλη για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους περιορισμούς που συνδέονται με τη νέα πανδημία Covid-19 στις 29 Αυγούστου 2020 στο Βερολίνο.JOHN MACDOUGALL / AFP

Προκύπτει επίσης και από το ρεπορτάζ του Thomas Liabot της 28ης Αυγούστου 2020 στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le journal du dimanche με τίτλο : «Οι αντι-μασκοφόροι διοργανώνουν το Σάββατο την «1η πράξη» τους στη Γαλλία» (Les anti-masques organisent leur “acte 1” samedi en France). «Αρκετές διαδηλώσεις από ακτιβιστές κατά της μασκο-φορίας πραγματοποιούνται σήμερα στη Γαλλία. Ένα τεστ  για αυτό το κίνημα, που αν και μεγαλώνει εδώ και ένα μήνα, παραμένει ακόμα πολύ περιθωριακό», έγραψε ο Thomas Liabot.

Ο γράφων έχει ασχοληθεί κι άλλες φορές από τις στήλες των Ανιχνεύσεων με τους ψεκασμένους συνομωσιολόγους, έλληνες και αλλοδαπούς. Ας μην ξεχνάμε πώς καταφέρνουν να κοροϊδεύουν μια σημαντική μερίδα του κόσμου και να της παίρνουν την ψήφο της. Παράδειγμα ; Οι περίφημοι ακροδεξιοί ΑΝΕΛήτες  που μας κυβέρνησαν επί 4,5 χρόνια, χάρη στην «επαναστατική αριστερά» των Συριζαίων.

Ας επανέλθουμε όμως στους σαλεμένους Γάλλους και Γερμανούς οι οποίοι μάλλον θα εμπνεύσουν και τους δικούς μας ομολόγους τους. Δεν μπορεί.

Οι αντί-μασκοφόροι θέλησαν να κάνουν την «1η πράξη» των κινητοποιήσεών τους. Το Σάββατο 29-8-2020, διαδήλωσαν  σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας για να σηματοδοτήσουν την αντίθεσή τους στο να φορούν μάσκα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι αποφάσεις Δημάρχων σε πολλούς δήμους για να καταστήσουν τη μάσκα υποχρεωτική ακόμη και εκτός των κλειστών χώρων. Η πιο σημαντική από τις διαδηλώσεις επρόκειτο  να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι. Στο Facebook, αρκετές οργανώσεις κάλεσαν για μια στατική συγκέντρωση στην πλατεία Place de la Nation από τη 1 μ.μ.: λίγο περισσότεροι από 1.000 χρήστες του Διαδικτύου δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται.

Μεταξύ των δύο προσκλήσεων στο Facebook που κάλεσαν σε διαδήλωση στο Παρίσι, η μια διοργανώθηκε από τους «Κιτρινογελεκάδες» (κοντεύαμε να τους ξεχάσουμε). Η άλλη υποστηρίχθηκε από το κίνημα : «Σήμερα, με μάσκες και αποστάσεις, θα θέλανε να μας στερήσουν την επαφή, την ανταλλαγή και τη συνάντηση συνανθρώπων, συμπολιτών», γράψανε οι διοργανωτές του. «Σήμερα η ενιαία σκέψη της παρούσας εξουσίας θα ήθελε να μας επιβάλει έναν νέο τρόπο ζωής, σκέψης, εργασίας, απόλαυσης, θανάτου … και τούτο, χωρίς να μας ρωτήσει αν συμφωνούμε φυσικά. […] Όλοι μαζί να συμφωνήσουμε ότι η δημοκρατία μας δεν λειτουργεί πλέον!» Μόνο που η εν λόγω συγκέντρωση δεν μάζεψε παρά μόνο 200 με 300 διαδηλωτές στο Παρίσι, όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του καναλιού France 24, στις 6 το απόγευμα σήμερα 29-8-2020, που παρακολούθησε ο γράφων. Ήταν δηλαδή μια σκόρπια διαδήλωση, όπως δείχνει και η διπλανή σημερινή σχετική φωτογραφία.

Η ομάδα «κατά της υποχρεωτικής μάσκας» διευρύνεται

Στην ομάδα Facebook «κατά της υποχρεωτικής μάσκας» [κοντά στα 9.000 μέλη], οι αντίθετοι οργανώνονται. Κι άλλες συγκεντρώσεις αναμένονταν να γίνουν κι αλλού στη Γαλλία, ειδικότερα στις πόλεις Καν, Λυών και Annecy, «δίχως να υπολογίζονται οι μικρές συγκεντρώσεις μπροστά στα Δημαρχεία μικρότερων Δήμων και Κοινοτήτων», εξήγησε στην εφημερίδα  Le Journal du Dimanche η Angélique F., συντονίστρια της ομάδας στο Facebook και διοργανώτρια της συγκέντρωσης στην πόλη Καν. «Θέλουμε την επιστροφή σε μια φυσιολογική ζωή : να παίρνουμε  το τρένο, να κάνουμε τα ψώνια μας, να μετακινούμαστε, να κάνουμε τις δραστηριότητές μας κανονικά», εξήγησε. Σύμφωνα με αυτήν, η γκρίνια ενάντια στη Μασκοφορία «αρχίζει να αυξάνεται αλλά παραμένει ελάχιστη». «Όταν μπήκα στην ομάδα του Facebook στις 14 Ιουλίου μετά τις ανακοινώσεις του Προέδρου, ήμασταν 85! Σήμερα, ο αριθμός των μελών πολλαπλασιάστηκε επί 100», είπε με ικανοποίηση. Και παρά την επανεμφάνιση της επιδημίας που διαπιστώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, οι αντί-μασκοφόροι δεν σκοπεύουν να τα παρατήσουν : «Οι άνθρωποι δεν το αντέχουν πλέον. Είναι αυτή η κυβέρνηση που είναι ανεύθυνη και θέλει να μας επιβάλει τη μάσκα», συνέχισε η Angélique F., υποστηρίζοντας ότι «ο ιός έχει γίνει αβλαβής», κάτι που δεν έχει επιβεβαιώσει καμία επιστημονική μελέτη. Η Γαλλία κατέγραψε πάνω από 6.000 νέες περιπτώσεις Covid-19 την Πέμπτη 27-8-2020.

Ενώ την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχαν στοιχεία για τη συμμετοχή στις σχεδιασθείσες διαδηλώσεις εκτός Παρισίων, το παραπάνω ρεπορτάζ του Le Monde και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρει : «Η αστυνομία του Βερολίνου το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 διέκοψε τη διαδήλωση των αντιμασκοφόρων που είναι ενάντια στα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19, λόγω έλλειψης αποστασιοποίησης από τους περίπου 18.000 συμμετασχόντες».

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα