Ντέιβιντ Πετρέους: «Μπορούμε να αναπτύξουμε πολυεθνική δύναμη κατά των Ρώσων στην Ουκρανία που δεν θα ανήκει στο ΝΑΤΟ»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κάποιοι θέλουν να ανοίξουν την «πόρτα» του «φρενοκομείου»

Πλέον είναι σαφές πως κάποιοι εξτρεμιστικοί κύκλοι στις ΗΠΑ που ελέγχουν την κυβέρνηση Μπάιντεν επιθυμούν έναν Γ’ ΠΠ και θέλουν να τον κάνουν πραγματικότητα με κάθε τρόπο και μέσον για λόγους που μόνο οι ίδιοι ξέρουν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να ηγηθούν ενός πολυεθνικού συνασπισμού κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανεξάρτητα από την συμμετοχή του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον απόστρατο στρατηγό και πρώην διεθυντή της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική L’Express το Σάββατο, ο πρώην διοικητής της ΙSAF στο Αφγανιστάν μεταξύ 2010 και 2011 και διευθυντής της CIA από το 2011 έως το 2012,  προέβλεψε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναλάβει ενέργειες στην Ουκρανία που είναι «τόσο συγκλονιστικές και τόσο φρικτές» που θα ήταν απαραίτητη η άμεση επέμβαση των ΗΠΑ.

«Αυτή είναι μια διαφορετική κατάσταση. Δεν χρειάζεται να τραβήξουμε κόκκινες γραμμές ως προς την επίθεση σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ για να μιλήσουμε για τη λειτουργία του 5ου άρθρου του καταστατικού. 

Μπορούμε επίσης να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις ως πολυεθνική δύναμη υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε.

Ο Πετρέους διοικούσε τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν από το 2010 έως το 2011 και ευθύνεται για τους θανάτους χιλιάδων αμάχων ενώ είχε πείσει τότε τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να αναπτύξει επιπλέον 30.000 Αμερικανούς στρατιώτες στην χώρα.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/nteivint-petreous-mporoume-na-anaptyksoume-polyethniki-dynami-kata-ton-roson-stin-oukrania-pou-den-tha-anikei-sto-nato/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα