ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει διάβημα στις χώρες των οποίων οι Ακόλουθοι Άμυνας, ή Ναυτικοί Ακόλουθοι παρέστησαν στην τελική φάση της Άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”.
Τα στοιχεία της άσκησης και την στρατιωτική της ανάλυση κάνει σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί αύριο ο Συνταγματάρχης ε.α. και γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.
Γιατί πρέπει να γίνει διάβημα;
1.-Στην τελική φάση μαζί με τους ακόλουθους άμυνας των χωρών προς τις οποίες πρέπει να υπάρξει διαμαρτυρία, συμμετείχε και εκπρόσωπος του ψευδοκράτους.
2.-Ο χαρακτήρας της άσκησης είναι επιθετικός κατά της Ελλάδας. Αποβλέπει στον εγκλωβισμό των ελληνικών νησιών ανατολικά του 25ου μεσημβρινού ο οποίος διχοτομεί το Αιγαίο.
3.-Μέρος της άσκησης ήταν προσομοίωση κατάληψης ελληνικού νησιού. Στην τελική φάση της άσκησης, που έγινε στη Μαρμαρίδα, εξετάστηκε κατάληψη μικρονησίδας από βατραχανθρώπους και από αεροκίνητα και αερομεταφερόμενα τμήματα.
4.-Ειδικά για τον εγκλωβισμο των νησιών ο πρωτεργάτης του τουρκολυβικου μνημονίου ναύαρχος Τζιχατ Γιαγτζι έχει δημόσια αναφέρθει (cnnturk) στην πιθανοτητα ναυτικου αποκλεισμού νησιών σε περίπτωση μη αποστρατρατικοποίησης.
5.-Στην τελική φάση της άσκησης, που έγινε στην Μαραμαρίδα, την 21η Απριλίου, συμμετείχαν ως παρατηρητές Ακόλουθοι Άμυνας ή Ναυτικοί Ακόλουθοι από τα εξής κράτη:
ΗΠΑ, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Φιλιππίνες, Γεωργία, Ιράν, Ιαπωνία, ABD, Νότιος Κορέα, Λετονία, Μεξικό, Πακιστάν, Σενεγάλη και Νιγηρία. Συμμετείχε επίσης και ο «Ακόλουθος Άμυνας» του ψευδοκράτους, κάτι που συνιστά ενός είδους αναγνώριση από το «παράθυρο» του ψευδοκράτους από τις χώρες που συμμετείχαν με παρατηρητή στην εν λόγω επιθετική άσκηση.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα