Νέα πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Δεν θα γίνουν αποδεκτές μονομερείς de facto καταστάσεις στο Αιγαίο»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φωτογραφία: AP Photo/Lefteris Pitarakis
18/04/2024  12:23
Το ζήτημα της δημιουργίας θαλάσσιου πάρκου περιβαλλοντικής προστασίας στο Αιγαίο σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, η Άγκυρα τονίζει ότι δεν θα αποδεχθεί «μονομερείς de facto καταστάσεις στο Αιγαίο», δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε εγρήγορση για να προστατέψει τα συμφέροντά της.

Η δήλωση πηγών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας
«Ανακοινώθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι στις 08 Απριλίου 2024 θα ανακηρυχθούν δύο μεγάλα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος. Το Υπουργείο Εξωτερικών μας έχει αναλάβει τις απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα πάρκα που σχεδιάζεται να κηρυχθούν και έχει δηλώσει ότι μονομερείς de facto καταστάσεις στο Αιγαίο δεν θα γίνουν αποδεκτές», αναφέρουν αρχικά οι πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Ως Υπουργείο είμαστε σε ετοιμότητα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις μας στο Αιγαίο και να αποτρέψουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας για μονομερή δημιουργία καθεστώτος», προσθέτουν.

Παρόμοια ήταν και η χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος υπογράμμισε: «Θεωρούμε τη μονομερή ανακήρυξη θαλάσσιου πάρκου, η οποία σαμποτάρει αυτή τη διαδικασία εξομάλυνσης, ως μονομερή παραβίαση. Ξεκαθαρίζουμε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει προσεγγίσεις για την ανακήρυξη θαλάσσιου πάρκου καθ’ οποιονδήποτε τρόπο. Ελπίζουμε να ενεργήσουν με σύνεση». 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα