ΜΟΝΗ, ΕΜΕΙΝΕ, Η ΕΛΠΙΔΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Νικ. Λ. Τζάντας                                                                                             Σέριφος, 24/08/2021

Στις  24 Αυγούστου 2021 και στον γνωστό ιστότοπο in.gr*, ανεγράφησαν δηλώσεις της Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας,  όπως αυτές έγιναν στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Από τις έξι» και αφορούσαν την έκκλησή της γιά την αναγκαιότητα και συνάμα σπουδή του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της νόσου του Covid.

Πέραν των όσων αναφέρει γενικά, θεωρείται δόκιμο να σταθούμε στα αριθμητικά στοιχεία που επικαλείται γιά να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα άμα και την σπουδή του άνω εμβολιασμού.    Αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Με τη μετάλλαξη Δέλτα έχουμε πιο πολλά κρούσματα, άρα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι -τηρώντας τα μέτρα- να σταματήσουμε τη νόσο» και συνεχίζει ακάθεκτη ,«να ανοίξουμε έναν ανοιχτό διάλογο, χωρίς δόγματα και προκαταλήψεις και να πούμε ποια είναι τα δεδομένα. Η πραγματικότητα είναι ότι τελευταία η μετάλλαξη μεταδίδεται ακόμη πιο γρήγορα, τα νοσοκομεία γεμίζουν -όχι με τον ρυθμό που γεμίζανε- και καθημερινά έχουμε περισσότερες εισαγωγές από ότι εξιτήρια. Στις ΜΕΘ έχουμε 316 ασθενείς, από τους οποίους οι 29 είναι ανεμβολίαστοι». (το έντονο των γραμμάτων είναι ευθύνη του συντάκτη του παρόντος).

Άρα και με βάση τους αριθμούς, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 316 εκ των οποίων ανεμβολίαστοι είναι 29 ή το 9,17% των 316. Οι υπόλοιποι 287 είναι, προφανώς, εμβολιασμένοι. Γιατί, ή είσαι εμβολιασμένος ή δεν είσαι! Μέση περιγραφή, κατά το ολίγον έγκυος ή το ολίγον πεθαμένος, δεν ισχύει!

Ο συντάκτης του παρόντος δεν είναι θιασώτης της λογικής του αντιεμβολιασμού και μάλιστα άκριτα. Έχει πλήρως εμβολιασθεί κατά του Covid και κατά σύστημα εμβολιάζεται κατά της γρίππης και του πνευμονιόκοκκου, τουλάχιστον την τελευταία 10ετία.

Όμως, ανησυχεί σφόδρα από τους αριθμούς (αμείλικτοι γαρ) που δείχνουν ότι αυτός, έχει 10,9 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει στις ΜΕΘ από ότι αν ήταν ανεμβολίαστος!

Τρομάζει δε αφάνταστα με την ιδέα ότι όλοι οι επιστήμονες της Ιατρικής και περί του  Covid ειδικοί, εντεταλμένοι γιά την αντιμετώπισή του, δεικνύονται ανεπαρκείς περί την γνώση του ιού. Θα περίμενε δε από την εντεταλμένη ιατρική επιστημονική κοινότητα το έντιμο της αναγνώρισης της άγνοιας, άγνοια την οποία και κρίνει απόλυτα φυσική και όχι την άλογη σπουδή στις κατευθύνσεις των πολιτικών προϊσταμένων της.

Είναι εκ των προτέρων προφανές ότι, η εκ των υστέρων παράθεση αριθμών, αριθμοδεικτών και στατιστικών άλλων δεδομένων, ουδόλως αλλάζει τον πρωτογενή χαρακτήρα του 29 (9,17%) έναντι του 287 (90,83%) των 316 νοσηλευομένων!

Η αλήθεια μπορεί να σοκάρει αλλά ποτέ δεν τρομάζει, ενώ το ψέμα, το μαγείρεμα, η σκοπιμότητα, ποτέ δεν σοκάρουν αλλά, πάντα τρομάζουν και συντείνουν τα μάλα στην κατάρρευση της εμπιστοσύνης κυρίως και πρωτευόντως προς την εκάστοτε εντεταλμένη επιστημονική κοινότητα, πλειστάκις δε, οδηγούν σε οργή και επίσης κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς προϊσταμένους της.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η εμπιστοσύνη κτίζεται αργά και με κόπο πολύ, εφ΄όσον δε καταρρεύσει, αυτή πλέον δεν ανακτάται.

Τούτων όλων, καθ’όσον η Ιατρική είναι Λειτούργημα κατά τον Όρκο και την Αποστολή προς τον Άνθρωπο και την Κοινωνία ενώ η Πολιτική είναι απλά, ένα Επάγγελμα!

 

 

 

* πλήρης διεύθυνση του ιστού γιά τα αποσπάσματα του άρθρου: https://www.in.gr/2021/08/24/greece/gkagka-oxi-ston-koinoniko-dixasmo-exoume-perissoteres-eisagoges-apo-eksitiria/

* η εικόνα είναι από το in.gr της 20/08/2021 (https://www.in.gr/2021/08/20/b-science/sars-cov2/koronaios-eikones-xeimona-stin-kardia-tou-aygoustou-anisyxitiki-eikona-stis-meth/)

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα