ΜΙΚΡΕΣ, ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Τι θα έλεγες στον Μητσοτάκη, αν ζητούσε την γνώμη σου, με ρώτησε στέλεχος της ΝΔ.

Δίνω την απάντηση δημοσίως.

Κύριε Πρόεδρε. Το επόμενο διάστημα η χώρα θα αντιμετωπίσει τρία μεγάλα αδιέξοδα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Αυτοδυναμία, όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν θα πάρετε. Αν την παίρνατε θα προκαλούσατε σε πολλούς ανακούφιση αλλά δεν θα την πάρετε. Άρα το πρώτο πρόβλημα είναι πως θα κυβερνηθεί η χώρα.

Θα είστε το πρώτο κόμμα και θα σας δοθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο Συριζα δύσκολα θα δεχθεί να σχηματίσει μαζί σας κυβέρνηση. Από ό,τι αντιλαμβάνομαι δεν θέλετε και εσείς κυβέρνηση ΝΔ-Συριζα. Μένει το ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ συνεργαστεί για δεύτερη φορά μαζί σας θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αυτό το γνωρίζουν καλά τα στελέχη του.

Η μόνη περίπτωση- και αυτή συζητήσιμη- να θελήσει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ είναι η συμμετοχή και του Συριζα. Για να διαχυθεί η φθορά. Θα σταθεί δυνατή μια τέτοια τρικομματική κυβέρνηση;

Δεν είμαι σίγουρος. Η μόνη περίπτωση που θα ευδοκιμήσει, ίσως, είναι οι ολιγάρχες που υποστηρίζουν τα κόμματα και χάριν της υποστήριξής τους υπάρχουν, να επιβάλλουν υπό μορφήν τελεσιγράφου την τριμερή συνεργασία. Δεν ξέρω αν υπάρχει αστική τάξη στη χώρα που να σκέφτεται έτσι. Κάποια στιγμή υπήρξε. Σήμερα, φοβάμαι πως όχι.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα θελήσει να σχηματίσει κυβέρνηση και με τον Συριζα, μόνο, διότι και τότε οι απώλειές του θα είναι μεγάλες. Μέχρι εξαφανίσεως. Εκτός και αν αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν.

Στη βουλή θα εκπροσωπηθεί και η ακροδεξιά αλλά δεν θα σας συνιστούσα να συνεργαστείτε μαζί της. Το κόμμα σας έκανε χρόνια να αποκτήσει ένα κεντροδεξιό προφίλ. Ήδη, καταχθόνιες δυνάμεις προσπαθούν να το οδηγήσουν σε νοοτροπίες της δεκαετίας του ’60 (μεταξύ μας, μερικές από αυτές διακρίνουν και εσάς, αλλά αυτό είναι άλλη, μη συζητήσιμη υπόθεση).

Αν δεν σταθεί δυνατή μια τρικομματική κυβέρνηση τότε η εναλλακτική θα είναι ή νέες εκλογές ή κυβέρνηση τεχνοκρατών. Αλλά επειδή τα σενάρια αυτά θα τρέξουν μετά τις δεύτερες εκλογές γιατί οι πρώτες θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα αναλογικής, μια τρίτη προσφυγή στις κάλπες θα είναι καταστροφική για την χώρα.

Άρα πάμε ή σε τρικομματική ή σε κυβέρνηση τεχνοκρατών υποστηριζόμενη από τα τρία κόμματα.

Στο δεύτερο ερώτημά σας πότε να κάνετε τις εκλογές θα σας έλεγα το εξής:

Τα πράγματα με την διαχείριση του ρωσοουκρανικού πολέμου δεν τα διαχειριστήκατε καλά. Καλώς καταγγείλατε την εισβολή, πολύ καλά κάνατε και η χώρα έδειξε την ανθρωπιστική της ευαισθησία αλλά τα κράτη δεν είναι κατηχητικά σχολεία. Η ρητορική στις δηλώσεις σας μου θυμίζει την κατηχήτριά μου στο κατηχητικό της Αξιούπολης τη δεκαετία του ’60.

Πρέπει να κάνετε διάκριση κράτους και κοινωνίας πολιτών. Το ανθρωπιστικό αφήστε το στις οργανώσεις και στην κοινωνία. Το κράτος κινείται με βάση αυστηρά τα συμφέροντά του.

Για παράδειγμα, δεν ήταν δήλωση αυτή που κάνατε, χθες, στο twitter μετά την αποτυχημένη οργάνωση της ομιλίας Ζελένσκι στη βουλή. Έδινε την εντύπωση πως είστε εκτός τόπου και χρόνου.

Κύριε πρόεδρε αντιλαμβάνομαι ότι η άσκηση της εξουσίας αποκόβει τον ηγέτη από την πραγματικότητα. Γι αυτό υπάρχουν οι σύμβουλοι. Φοβάμαι πως οι δικοί σας αποκόπηκαν και αυτοί από την κοινωνία και δεν προσλαμβάνουν τα μηνύματά της. Οι κατά καιρούς δημοσκοπήσεις μπορεί να δίνουν μια εικόνα των διαθέσεων αλλά δεν απεικονίζουν την κοινωνική δυναμική. Άλλωστε δεν είναι και κολακευτικές για το κόμμα σας, ακόμη και μετά τις αναγκαίες παρεμβάσεις πριν την δημοσιοποίησή τους.

Σας προτείνω, λοιπόν, κύριε πρόεδρε τα εξής:

1.-Να αλλάξετε σήμερα κιόλας τον άνθρωπο που γράφει τις ομιλίες σας και τα σχόλιά σας στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι εκτός κλίματος.

2.-Να σταματήσετε τις ηθικολογίες. Ο ρόλος του πρωθυπουργού είναι άλλος. Εν τέλει συνίσταται στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος. Και με το να διακηρύσσουμε πόσο δεδομένοι είμαστε ότι και να συμβαίνει, δεν υπερασπίζουμε το εθνικό συμφέρον.

3.-Η στιγμή είναι κρίσιμη για να αποφασίσετε πότε θα κάνετε εκλογές. Αν αποφασίσετε να εξαντλήσετε την τετραετία, πρέπει να βρείτε τρόπο για μια νέα αρχή. Να δοθεί στην κοινωνία η εντύπωση πως κάνατε την μέχρι τώρα αυτοκριτική σας αποφασίσατε αλλαγές και αυτές τις αλλαγές θα τις εφαρμόσετε από σήμερα μέχρι τις εκλογές.

Για να πετύχετε σ αυτό πρέπει να κάνετε έναν ανασχηματισμό, έστω, και μόνο για να δώσετε την αίσθηση μιας νέας αρχής, το τελευταίο διάστημα της κυβερνητικής σας θητείας ώστε να πετύχετε αυτά που μέχρι σήμερα δεν στάθηκε δυνατόν να πετύχετε.

Χρειάζεται, όμως, και μια ριζική αναθεώρηση της πολιτικής σας. Στα εθνικά θέματα και στην οικονομία.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κύριε πρόεδρε διαβάστε την συνέντευξη της κ. Νούλαντ στην «Καθημερινή». Θα διαπιστώσετε πως αντιμετωπίζει την μεν Ελλάδα ως δεδομένη την δε Τουρκία παρακλητικά. Και λέει διαφορετικά πράγματα στην Καθημερινή και διαφορετικά στην Χουριέτ ως προς το θέμα της ενέργειας και των αγωγών. Αγωγός θα κατασκευαστεί κ. πρόεδρε και θα περάσει από την Τουρκία. Θα βάλουν, επίσης την Τουρκία στην συνδιαχείριση των ενεργειακών αποθεμάτων. Εκεί που περιμέναμε η Τουρκία να επισύρει την μήνιν των Αμερικανών και των δυτικών κυβερνήσεων για την στάση της στον ουκρανικό πόλεμο, παίρνει εύσημα. Οι Αμερικανοί δεν θέτουν, πλέον, θέμα ούτε καν S-400. Και την επαινούν για την ισορροπημένη σχέση της μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Εκεί που εσείς αποτύχατε.

Και ενώ οι Αμερικανοί δεν θέτουν στην Τουρκία θέμα S-400 απαίτησαν από εσάς- και ανταποκριθήκατε- να απαλλαγείτε από τα σοβιετικής κατασκευής οπλικά συστήματα στα νησιά. Τα συστήματα δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ελλάδα και ο επανεξοπλισμός των νησιών, αν θελήσετε να τον κάνετε, θα χρειαστεί αρκετά χρήματα. Δεν υπάρχουν. Δεν έπρεπε να τα στείλετε.

Το ζήτημα των νησιών και η υπερβολική κατηγορηματική ρητορική σας έχουν προκαλέσει φθορά στην κυβέρνησή σας. Οι κινήσεις σας έχουν εκληφθεί ως ικανοποίηση των αμερικανικών και τουρκικών απαιτήσεων.

Κύριε Πρόεδρε, δεν ξέρω αν είναι στις προθέσεις σας αλλά δίνετε την εικόνα δορυφοροποίησης της χώρας από την Τουρκία.

Πιστεύω και εγώ, όπως και εσείς πως ο ελληνικός λαός, αν τα πράγματα φθάσουν στο κρίσιμο σημείο μιας αναμέτρησης με την Τουρκία θα προτιμήσει την συνθηκολόγηση και την δορυφοροποίηση από το να διακινδυνεύσει οτιδήποτε. Αλλά, ακριβώς, γι αυτό, αντιδρά αρνητικά στα πρώτα στάδια των υποχωρήσεων. Θέλει μια ηγεσία που να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας αλλά και να μην την οδηγήσει σε πόλεμο.

Εδώ βρίσκεται η δύσκολη εξίσωση. Μπορείτε να το πετύχετε;

Αν ναι για το πως, μην αποφασίζετε μόνος. Είναι δύσκολο το θέμα. Επιλέξτε μια ομάδα ικανών συμβούλων , θεσμικών ή μη, και συζητήστε το. Θέλει προσοχή. Αλλά, πρέπει, πλέον, να περάσετε την εικόνα διεθνώς πως ναι μεν η Ελλάδα είναι αξιόπιστος σύμμαχος της δύσης αλλά όχι δεδομένος σε ό,τι υποβλέπει τα εθνικά της συμφέροντα.

Τέλος, να φροντίσετε να αποκαταστήσετε διαταραχθείσες ισορροπίες. Ακόμη και με την Ρωσία. Είναι πολύ σημαντικό για την επόμενη ημέρα.

Αν, πάλι, αποφασίσατε να πάτε σε εκλογές, κάντε τες πριν το καλοκαίρι. Η χώρα δεν αντέχει μεγάλες περιόδους αβεβαιότητας και ακυβερνησίας. Κάντε τες για την πατρίδα. Όσο και αν την αμφισβητούμε, υπάρχει. Είναι αυτό το κάτι που, ακόμη, μας κρατά όλους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για την οικονομία δεν έχω να σας πω πολλά πράγματα γιατί δεν έχω καμιά ειδίκευση. Αλλά όλοι λένε πως θα περάσουμε δύσκολα. Αν το δύσκολα κυμαίνεται στα συνηθισμένα, θα την διαχειριστείτε. Αν τα δύσκολα υποβαθμίσουν και άλλο το βιοτικό επίπεδο του λαού θα αντιμετωπίσετε εκρήξεις. Είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να δείτε μαζικές διαδηλώσεις.

Δώστε, επίσης, κάποια σημασία στην περιφέρεια. Η περιφερειακή σας πολιτική είναι ανεξήγητα αποικιοκρατική. Και προσέξτε. Στη Θεσσαλονίκη διαμορφώνεται ένα κίνημα στη βάση περιφερειακής ανάπτυξης που δεν αποκλείεται να πάρει και πολιτική μορφή.

Αυτά κ. Πρόεδρε. Εύχομαι τα καλύτερα για τη χώρα.

Ευχαριστώ για τον καφέ που μου προσφέρατε.

Αν θέλετε περισσότερα, στα Χανιά με ντολμαδάκια.

 

 

 

 

 

spot_img

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραίος! Αλλά ντεμοντέ μπροστά σε έναν μεταμοντέρνο πρωθυπουργό:
    Και μόνο που είστε άνθρωπος με χιούμορ (που θα πει με Πνεύμα-Λόγο), είστε “πασέ” (παρελθόν) για την κυβερνώσα ελίτ, η οποία ηθικολογεί λόγω εξαέρωσης της πολιτικής:

    Πάει καιρός που η πολιτική έχει αντικατασταθεί επισήμως από την “κουλτούρα” (cultural politics) γιατί η παγκόσμια ελίτ κυβερνά μέσω προπαγάνδας. Έτσι, η δουλειά του πρωθυπουργού μας είναι να νομιμοποιεί την υλοποίηση των εντολών που λαμβάνει με τους όρους της νέας ιδεολογίας: του “νέου ανθρωπισμού”: δεν υπάρχουν φύλα-έθνη-κοινωνία, υπάρχουν εχθροί της Ανοικτής Κοινωνίας του ψυχικά και βιολογικά μεταλλαγμένου Μετανθρώπου.

    Άρα, ο Μητσοτάκης 1) δεν θα άλλαζε συμβούλους και λογογράφο, βρίσκοντας εσάς εκτός κλίματος. 2) δεν θα είχε με τι να αντικαταστήσει την ηθικολογία, 3) δεν θα αναθεωρούσε τις “επιλογές” του στα εθνικά θέματα και την οικονομία, ακριβώς επειδή δεν είναι δικές του.
    Θα ροκανίζει τον χρόνο μέχρι να υλοποιηθεί το ανθρωπιστικό “καζάν-καζάν” (στην ουσία 80% υπέρ Τουρκίας 20% για την Ελλάδα) και να λυθεί με Από Μηχανής Θεό (εκ Βρυξελλών) το κομματικό ζήτημα εξουσίας με κυβέρνηση “τεχνοκρατών”…

  2. Εάν ένας πρωθυπουργός-με γνώση της Ελληνικής Ιστορίας και συνείδηση της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού-περιμένει τις συμβουλές άλλων για να ενεργεί για τα εξωτερικά και εσωτερικά θέματα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ,λέγεται ότι απεφάνθη ο άριστος μεταπολεμικός πρωθυπουργός της Ελλάδος αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής άποψη την οποίαν δύσκολα δεν ασπάζεσαι.
    Φυσικά όλοι δικαιούνται να γίνονται δάσκαλοι -παρ’ότι μετά το 1981 κηρύχθηκε ”επανάσταση” εναντίον των γονέων και δασκάλων -που συνήθως διδάσκουν- και πρέπει να γίνεται δεκτή κάθε καλόπιστη συμβουλή-κριτική όπως η λεπτομερής ”ανοιχτή” επιστολή του κ.Σαββίδη ΠΛΗΝ
    ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ -όχι πρέπει – στις Δημοκρατικές Πολιτείες -όπως η δική μας- τον πρώτο λόγο να έχει ο ενημερωμένος (κατά προτίμηση ) ,αλλά και ο ανενημέρωτος λαός με τις βουλευτικές εκλογές και εν συνεχεία τον δεύτερο λόγο το Σύνταγμα ,που δίνει διεξόδους σε κάθε πολιτικό πρόβλημα.
    Αυτό το Σύνταγμα έδωσε την λύση Σημίτη τον Ιανουάριο του 1996 , το ίδιο Σύνταγμα θα δώσει την λύση και σε μη αυτοδυναμία της Ν.Δ για να αποφευχθεί η κυβέρνηση των Τεχνοκρατών -που πάντως ουδεμία και ουδέποτε έβλαψε την Πατρίδα ( ο Κορυζής αυτοκτόνησε πριν 61 χρόνια , ο Ζολώτας διέσωσε την οικονομία το 1989 και ο κ.Λουκάς Παπαδήμος μας κράτησε στην ΟΝΕ το 2012 )-.
    Όσον αφορά στις πολιτικές προβλέψεις .Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑ θα βγει ”λαβωμένος” μετά το Συνέδριό του τον Μάιο και δύσκολα θα κρατηθεί ενωμένος .Τα λιγότερα μέλη του που προσήλθαν στις προσυνεδριακές ψηφοφορίες προαναγγέλλουν λαική αδιαφορία ,που θα καταγραφεί και στις εκλογές .
    Το ίδιο θα συμβεί και στο ΠΑΣΟΚΟΚΙΝΑΛ ,που μεταξύ των άλλων θα αποφασίσει για την ονομασία του ,μη αποκλειομένης και της διασπάσεώς του, γιατί σοβεί η κόντρα των φίλων του ”φανατικού” κληρονόμου του ΑΝΔΡΕΟΠΑΣΟΚ κ.Γεωργίου Ανδρέου Παπανδρέου και τέλος τα όποια ‘Δεξιά” κόμματα εξετέθησαν τώρα ως φιλορωσικά και θα πληγούν αφάνταστα προεκλογικά από όλες τις κατευθύνσεις.
    ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ-ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ (ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ) ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ .
    Υ.Γ ΚΑΘΕ ΕΘΝΕΓΕΡΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ -ΘΕΣ/ΝΙΚΗ- ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΑΓΑΠΗΤΕ Κ.ΣΑΒΒΙΔΗ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΄΄ΣΥΝΤΗΡΤΗΤΙΣΜΟΥ” ΚΑΙ ΤΟΥ ”ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥ” ,ΠΟΥ ΧΩΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10ΕΤΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΠΙΑΝ ΑΜΑΣΗΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΣΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΙ ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΝΕΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ .
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

  3. Επειδή ο Μητσοτάκης ούτε γνώση τής ελληνικής Ιστορίας έχει, ούτε συνείδηση της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού και περιμένει όχι τις συμβουλές, αλλά τις εντολές άλλων για να ενεργεί για τα εξωτερικά και εσωτερικά θέματα, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. Σωστός όποιος κι αν το είπε.

    Το κατά πόσον η πολιτεία μας είναι δημοκρατική, σηκώνει συζήτηση. Διότι, αν εννοείς ως δημοκρατία το να σε καλούν να “σταυρώσεις” κάθε 3-4 χρόνια κάποια ονόματα, απ’ αυτά που ΑΥΤΟΙ σού δίνουν, τότε είσαι βαθιά νυκτωμένος.

    “Αυτό το Σύνταγμα έδωσε την λύση Σημίτη τον Ιανουάριο του 1996”. Ποια λύση; Ο Σημίτης το καταπάτησε ελαττώνοντας de facto την ελληνική επικράτεια, χωρίς τον από το Σύνταγμα προβλεπόμενο νόμο και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Όπου μάς συμφέρει θα θυμόμαστε το κουρελόχαρτο που ενερυθριάστως καλούμε “Σύνταγμα”;

    “ο Κορυζής αυτοκτόνησε πριν 61 χρόνια ” Βάλε άλλα 20 (81) (18/4/1941), αλλά τι σχέση έχει αυτό;

    “ο κ.Λουκάς Παπαδήμος μας κράτησε στην ΟΝΕ το 2012” Πώς μάς κράτησε, δηλαδή; Ουδείς μπορεί να φύγει αυτοβούλως από την ΟΝΕ, ούτε κανείς μπορεί να διώξει. Για να αποχωρήσεις από την ΟΝΕ, πρέπει να φύγεις από την ΕΕ. Δεν υπάρχει ούτε προηγούμενο, ούτε πρόβλεψη στον Καταστατικό Χάρτη τής Λισσαβώνας. Φρόντισε να ενημερώνεσαι.

    Δεν θέλω να ασχολούμαι μαζί σου, αλλά βγάζουν μάτια οι ανακρίβειές σου. Τα κομματικά/εκλογικά μού είναι εντελώς αδιάφορα.

  4. ΔΙΟΡΘΩΝΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ 81 ΑΝΤΙ 61 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ (ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΡΥΖΗ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
    ΑΙΩΝΙΑΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.
    Την περίπτωση του κ.Σημίτη την ανέφερα όχι ως καλή επιλογή ,αλλά ως προβλεπόμενη από το Σύνταγμα λύση ότι, μπορεί η Ν.Δ μετά τις εκλογές να αλλάξει Αρχηγό ,που θα τον δεχθούν οι ”δευτεράντζες και τριτάντζες” για να συγκυβερνήσουν .
    Σημασία έχει ότι τα ”πουλαίν” των άλλων κομμάτων μάλλον θα περιμένουν τις μεθεπόμενες εκλογές ,αν επιβιώσουν ως Αρχηγοί των κομμάτων τους .
    ΤΕΛΟΣ, λίγη γνώση του Συνταγματικού Δικαίου δεν θα έβλαπτε κανένα.
    Υ.Γ Δεν θα απαντούσε έτσι ο κ Σαββίδης ΜΑΣ.

  5. Όλα αυτά καλά, αλλά γιατί εμένα τώρα μου μοιάζουν σαν να συνταγές αναλγητικών στον καρκινοπαθή ?

    Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα .
    Απλώς παίρνει βραχύβιες παρατάσεις που επιτρέπουν σε ένα στρεβλό σύστημα να συνεχίσει την επιβίωση του και να κρατιέται στην εξουσία. Αυτό πάνω στην βάρκα κι ο λαός από κάτω ,μέσα στην θάλασσα να βολοδερνει στα κύματα ψάχνοντας κάποια άκρη της βάρκας ή το βρεγμένο μπατζάκι του διπλανού του για να πιαστεί ..

    Δεν είναι στραβός ο γυαλός, εμείς είναι που τόσα χρόνια στραβά αρμενίζουμε !
    Πρέπει να το πάρουμε το όλο πράγμα εντελώς αλλιώς . Να ανατρέψουμε τις λογικές μας και το είδος των συμβούλων που δίνουμε.

    Εάν δεν πάψει αυτό το πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα -θλιβερη μετεξέλιξη ενός ιδιότυπου σύγχρονου κοτζαμπασισμού που ακολουθεί τον κανόνα “σόι πάει το βασίλειο”, τίποτα μην περιμένουμε να αλλάξει.

    Το καρκίνωμα θα είναι εκεί και θα τρώει τα σωθικά του Ελληνισμού μέχρι τελικής εξαντλήσεως.
    Δεν έχει λογική να του δίνουμε συμβουλές πώς θα συντηρήσει την ύπαρξη του για λίγο χρόνο παραπάνω.
    Άσε που η μισή Ελλάδα , γεμάτη από Προέδρους (κι ο τόνος συνειδητά στο “έ” πάει κι όχι στο “ό”..)

    Δύο πράγματα έπρεπε να είχαν γίνει από εχθές, κατά την προσωπική μου άποψη κι όποιος έχει άλλα, ας συνεισφέρει :

    Α- Το πρώτο,.

    Να δημιουργηθούν διαδικασίες που θα ανανεώσουν εκ θεμελίων το πολιτικό προσωπικό της χώρας και θα μεταβάλλουν τον Ελληνισμό από Αθηνοκεντρικό σε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΌ.

    Ο μόνος τρόπος που προσωπικά το βλέπω να γίνεται αυτό ώστε να φυσήξει νέος αέρας και να αναδευσουν τα νερά του βαλτοτοπου ώστε αυτός να καθαρίσει, είναι να δοθεί
    ΨΉΦΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΈΝΕΙΑ .

    Τα καλύτερα και πιο δημιουργικά μυαλά μας ήδη σήμερα βρίσκονται έξω και γίνονται ανάρπαστα.

    Πρέπει να προσελκύσουμε πίσω εδώ στην “Ψωροκώσταινα” όλα αυτά τα δικά μας μυαλά και να απαιτήσουμε από αυτά την μεταφορά “τεχνογνωσίας” που έχουν αντλήσει λογω της παραμονής τους στο εξωτερικό, την αξιοποίηση των γνωριμιών που έχουν δημιουργήσει , την εμπειρία και τις ιδέες τους για τον τρόπο που πρέπει να αναπτυχθεί μελλοντικά η Ελλάδα , την υπόδειξη και τον συντονισμο όσων πρέπει να γίνουν, τις μεθόδους που θα απαιτηθούν ώστε υλοποιηθεί η πρόοδος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

    Εμείς εδώ,οι εντός των τειχών, απλά ανακυκλωνόμαστε κι αναρωτιόμαστε ποιον θα επιλέξουμε από την υφιστάμενη κομματική χαβούζα, της οποίας τα αποτελέσματα και τα βλέπουμε και τα υφιστάμεθα τόσα χρόνια..
    Τρώμε τις σάρκες μας, κοινώς. Έχουμε εξαντλήσει την δυναμική μας κι αναλωνόμαστε στο να αφορίζουμε ο ένας τον άλλον για τα αλλεπάλληλα λάθη.

    Για όσους φοβούνται, έχω να τους πω ότι μια ανανέωση δεν θα μας φέρει τίποτα χειρότερο από αυτό που ήδη έχουμε !

    Κάθε ομογενής μας πρέπει να γίνει ένας ενεργός Πρεσβευτής μας στο εξωτερικό κι ένας ενεργός δρων στο εσωτερικό. Να ανανεώσει με την συμμετοχή του τα τεκταινόμενα εντός της πολιτικής σκηνής , θέτοντας σκοπό του να οδηγησει σε πρόοδο,με απτά αποτελέσματα, την χώρα. Οπως έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα κρατιέται η ομογένεια μας στο περιθώριο για να μην καταλάβει τον χώρο που τα εγχώρια κομματικά επιτελεία καταλαμβάνουν παππού προς πάππον και νέμονται θείο προς θείον.

    Αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται!

    Πότε επιτέλους θα το αντιληφθούμε ?!

    Β- Το δεύτερο :

    Τα εκάστοτε κυβερνώντα κομματικά επιτελεία πρέπει να ασχολούνται αφενός με την επίλυση των εσωτερικών ζητημάτων της χώρας , αφετέρου όσον αφορά τα εξωτερικά -διεθνή θέματα ,με την πιστή τήρηση , εκπλήρωση κι υλοποίηση των κατευθυντήριων γραμμών και των χαραγμενων πολιτικών που θα τους δίνονται από ένα ακομμάτιστο κι απελευθερωμένο από εξωτερικές εξαρτήσεις,
    ΕΘΝΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ.

    Δεν μπορεί κάποιος που σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι να δεσμεύει μακροπρόθεσμα με τις αποφάσεις του το μέλλον της χώρας.
    Δεν μπορεί η Ελλάδα να πηγαίνει σαν το καρυδοτσουφλο πότε από εδώ και πότε από εκεί, ανάλογα με το που φυσάει και το όσα παίρνει μαζί του ο άνεμος.

    Χρειαζόμαστε, με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον της χώρας, την κοινή συλλογική προσπάθεια των πιο καταρτισμένων , των κορυφαίων στον τομέα τους και την συντονισμένη αξιοποίηση της δυναμικής τους.

    Ενα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας που θα μελετάει, θα ερμηνεύει το εκάστοτε διεθνές γίγνεσθαι και με βάση αυτό θα καθορίζει την διεθνή στάση της Πατρίδας μας και τις δράσεις της, όντας ικανό να συμβουλεύει για το πότε πρέπει να ειπωθούν τα Μεγάλα “Ναι” και πότε τα Μεγάλα “Όχι”, ώστε να αποφευχθούν οι προχειρότητες και τα στραβοπατήματα.

    Πρέπει να υπάρχει κι η λέξη “ΟΧΙ” στο λεξιλόγιο μας.
    Σήμερα την έχουμε καταλήξει κενή περιεχομένου και μουσειακά την γιορτάζουμε κάθε 28η Οκτωβρίου..

    Πρέπει επίσης , ο όποιος κυβερνών κομματικός μηχανισμός να γνωρίζει εκ προοιμίου και μαζί με αυτόν τα μέλη του ότι την επόμενη μέρα τους περιμένει η πόρτα του Ειδικού Δικαστηρίου, εφόσον δεν ακολουθήσει τις συμβουλευτικές κατευθύνσεις που θα του δίδονται προκαταβολικά και δημόσια από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, κι αυθαιρετώντας οδηγήσειμε τις ενέργειες του την χώρα σε ακόμα μια εθνική καταστροφή.

    Η υπάρχουσα ανευθυνουπευθυνότητα ,που κρύβεται σήμερα και συγκαλύπτει τις ευθύνες της πίσω από φράσεις του τύπου “πολιτικό έγκλημα” κλπ πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

    Ηγέτης δεν γίνεσαι όταν καταλαμβάνεις την καρέκλα και ξεχνιέσαι γιατί η εξουσία είναι σαγηνευτική και γλυκιά και σου παίρνει τα μυαλά ή όταν κόβεις σαν τον λιμοκοντορο βόλτες στους διαδρόμους των Βρυξελλών (*σ.σ. βάλτε με το μυαλό σας πόσοι τα τελευταία 20 χρόνια το έκαναν.. ) επειδή εκπροσωπείς και διαχειρίζεσαι κατά βούληση και κατά το δοκούν την τύχη ενός έθνους.

    Ο Ελληνικός λαός ούτε εμπόρευμα είναι, ούτε τσιφλίκι κανενός.

    Ηγέτης είσαι όταν υποχωρεί το ατομικό και το κομματικό σου συμφέρον κι οι εξαρτήσεις σου και δίνεις λύσεις που μηδέ καθ’ υποψιαν δημιουργούν στον τελευταίο έστω πολίτη αυτής της χώρας την αίσθηση ότι η Πατρίδα του κι ο ίδιος βρίσκονται σε αδιέξοδο και τίθεται σε κίνδυνο η ακεραιότητα της.

    Αν δεν το πετύχεις αυτό, δεν διαφέρεις σε τίποτα από έναν τύπο που πουλά στις γωνιές των οδών ζεστά κουλούρια.

    Τα κάστανα της εξουσίας καίνε σαν κάρβουνα, πολλοί όμως είναι αυτοί που στις μέρες μας τα έχουν καταψύξει όλα ,αφυδατώνοντας τα από περιεχόμενο και νομίζουν σαν τα κρατούν, στις χούφτες τους πως δεν βαστούν τίποτα άλλο παρά μόνον ένα απίστευτα ελαφρύ βαμβάκι πολυτελείας..

    Όσο την Ελλάδα θα την διοικούν οι παρέες (*σ σ. μια βόλτα στον καφενέ της Βολής φτάνει για να τις ανακαλύψεις, δεν χρειάζεται ταξίδι στα Χανιά..) , τόσο ο λαός της στα σίδερα θα αναστενάζει.

  6. Σκεφθείτε ,αγαπητή κ.Μαρία Παπαδοπούλου να είσαστε πρωθυπουργός και να δεχόσασταν εισηγήσεις σαν την δική σας από όλα τα μη εκλεγμένα από τον λαό μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας -που προτείνετε -,για να πάρετε αποφάσεις ,
    Η κυρία ΘΑΤΣΕΡ θα το καταργούσε την επομένη.
    ΟΙ Επιτροπές και τα Συμβούλια γίνονται για να μη παίρνονται εγκαίρως οι αποφάσεις. Παραδειγματισθείτε από το σπίτι σας ,τα σχολεία ,τα Σωματεία κοκ, τα οποία βαυκαλίζονται ότι έχουν λόγο ,αλλά δεν ομοφωνούν με τις αποφάσεις που αργοπορημένα παίρνονται.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

  7. “Αν δεν σταθεί δυνατή μια τρικομματική κυβέρνηση τότε η εναλλακτική θα είναι ή νέες εκλογές ή κυβέρνηση τεχνοκρατών. Αλλά επειδή τα σενάρια αυτά θα τρέξουν μετά τις δεύτερες εκλογές γιατί οι πρώτες θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα αναλογικής, μια τρίτη προσφυγή στις κάλπες θα είναι καταστροφική για την χώρα.”

    κ. Σαββίδη, μου φάνηκε ότι διαβάζω φράσεις από τη γνωστή μούρη της Κουμουνδούρου. Just saying.

    Ας γίνουν και 50 εκλογές. Και λοιπόν;

    “Στη βουλή θα εκπροσωπηθεί και η ακροδεξιά αλλά δεν θα σας συνιστούσα να συνεργαστείτε μαζί της.”

    κ. Σαββίδη, η σιγουριά σας με εκπλήσσει. Πραγματικά.

  8. Επειδή η εξουσία είναι γλυκιά και τα λιγούρια της εξουσίας πολλά, ο Μητσοτάκης πάει χαλαρά για δεύτερη τετραετία. Ίσως τελικά να μην χρειαστεί τα λιγούρια.

  9. Σ.Α.Ν.:
    Στα Συμβούλια που αναφερθήκατε αγαπητέ , όπως πολύ καλά γνωρίζετε
    τα τελευταία χρόνια ακολουθούνται οι κομματικές ποσοστώσεις, και δεν τα στελεχώνουν άτομα κύρους , με κορυφαία κατάρτηση στο είδος τους, αλλά πρόσωπα που αντλούνται αναξιοκρατικα μέσα από την σήψη της κομματικής χαβούζας ή είχαν κάποιο μπάρμπα από την Κορώνη.

    Θα περίμενα από εσάς , έναν άνθρωπο ,κατά πως φαίνεται πραγματικό πατριώτη, να είχατε να μου υποδείξετε καλύτερα παραδείγματα ως προς τον τρόπο λειτουργίας συλλογικών προσπαθειών και τα αποτελέσματα τους , όπως λόγου χάριν την Εκκλησία του Δήμου στην Αρχαία Αθήνα ή τις Ελληνικές κοινότητες επί Οθωμανοκρατιας..

    Αλλά στις μέρες μας πολλές αξίες θυσιάζονται προκειμένου να ανυψωθούν τα πρόσωπα..

    Κι ειλικρινά αγαπητέ μου, μου είναι δύσκολο να σκεφτώ με την λογική κάποιου , που στρογγυλακάθησε στον πρωθυπουργικό θώκο και δεσμεύει ολόκληρη την χώρα (κι είναι πολλοί την τελευταία 20ετια αυτοί του είδους) επειδή αξιοποίησε υπέρ του δέοντος την παθητική διαμαρτυρία μέσω της αποχής και την απογοήτευση που δημιούργησαν στο εκλογικό σώμα οι έως τώρα άκαιρες πολιτικές επιλογές μιας ευρύτερης πολιτικής ελίτ στην οποία πάππον προς πάππον ανήκει κι εκμεταλλεύτηκε ένα
    πραγματικό ποσοστό της τάξης κάτω του 20% όσων τον ψήφισαν επί τη βάσει των συνολικώς εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

    Αυτό δεν λέγεται δημοκρατία αγαπητέ μου, αυτό λέγεται ολιγαρχία ντυμένη την προβιά προβάτου και με συγχωρείτε αλλά οι δικές μου ηθικές αξίες κι ο αυτοσεβασμός ,δεν μου επιτρέπουν να μπω στα παπούτσια της και να περιορίσω το εύρος της σκέψης,της δημιουργικότητας και της φαντασίας μου στα στενά όρια που αυτή η συγκαλυμμένη ολιγαρχία νομίζει πως μπορεί να μου επιτρέπει και να μου επιβάλλει, ούτε και να ταυτιστώ μαζί της.

    Εσείς κι εγώ αγαπητέ μου Σ.Α.Ν. είμαστε από την ίδια πλευρά της ιστορίας και δεν το βρίσκω σώφρων να παριστάνουμε ΣΑΝ να ανήκουμε στην απέναντι όχθη του ποταμού, γιατί οι προπαππούδες μας δεν ήταν οι λακέδες του Όθωνα, μήτε οι προγιαγιαδες μας οι κύριες επί των τιμών της Αμαλίας.
    Ή μήπως κάνω λάθος ?

  10. Αγαπητή κ.Παπαδοπούλου θα βαρεθούν να διαβάσουν άλλοι τις ανταπαντήσεις μας ,αλλά θα συνεχίσω -έστω και αν με διαβάσετε μόνο εσείς- και θα σταματήσω.
    1.-Δεν έχω να σας προτείνω εξωπολιτικό και εξωυπηρεσιακό πρόσωπο για να δίνει συμβουλές σε ένα εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό ,ή, Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γιατί δεν νομιμοποιούνται δημοκρατικά και κυρίως γιατί οι γνώσεις τους και τα πατριωτικά αισθήματα τους είναι πεπερασμένα, από δε αναντικατάστατους είναι πλήρη τα Κοιμητήρια.
    2.-Το Σύνταγμα μας -και όλα τα Συντάγματα-έχουν ορίσει τους θεσμούς οι ανώτατοι λειτουργοί των οποίων -διπλωμάτες, στρατηγοί ,δικαστικοί ,ΕΥΠ κλπ είναι άριστοι πληροφοριοδότες και σύμβουλοι των ανωτάτων ηγεσιών μας.
    3.- Ούτε ο Καποδίστριας , ούτε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ούτε Κων/νος Καραμανλής ,ούτε ο επιζών Καραμανλής -με την επιτυχία του Βουκουρεστίου το 2008-έδρασαν εθνικά με εισηγήσεις Εθνικού Συμβουλίου ,το οποίο επιδιώκεται να συγκροτηθεί για να καταλάβουν θέσεις οι επιτήδειοι οσφυοκάμπτες και κυρίως για να βγαίνουν τα μυστικά του κράτους σε κασέτες στην Ομόνοια. Θα γνωρίζετε την ατάκα ”στην Ελλάδα το ξέρει ένας έμπιστος το γνωρίζουν συγχρόνως άλλοι δέκα έμπιστοι του ενός”.
    4.-Στην μακραίωνη Ελληνική Ιστορία σελίδες δόξης και εθνικής υπερηφανείας έγραψαν φωτισμένα και ηρωικά άτομα από τον Μέγα Αλέξανδρο ως τον Ίωάννη Μεταξά και στη συνέχεια τους ηρωικούς νεολαίους της ΕΟΚΑ μέχρι τους Ισαάκ Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.
    5.-ΑΝ δείτε -δούμε- χωρίς προκαταλήψεις τις εκάστοτε ηγετικές προσωπικότητες του νεοελληνισμού δεν θα βρούμε σε τι έβλαψαν την Πατρίδα και ο Όθων -που πέθανε με την Μεγάλη Ιδέα και την φουστανέλα- και ο Στρατηλάτης -ως Διάδοχος και Βασιλεύς Κων/νος- ,που νίκησε τους Βουλγάρους και στην μάχη της Κρέσνας ,που δόθηκε στη συνέχεια από τον τότε πρωθυπουργό μας στην σημερινή Βουλγαρία.
    6.-ΑΛΛΗΛΟΔΟΥΛΕΥΤΗΚΑΝ -λαός και ηγεσία – ,αγαπητή κ. Παπαδοπούλου ,όσοι πίστεψαν στον πρωθυπουργό ,που έφερε τον λαό στην εξουσία, που έκτοτε αυτός λαός κατέλαβε με τα συνδικάτα και τις πάσης φύσεως” μαζώξεις ” και την εξουσία και τώρα θέλει να τον ρωτούν οι εκλεγμένοι και στηριγμένοι στην δεδηλωμένη πλειοψηφία της Βουλής αν πρέπει ”να πάνε και στην τουαλέτα”.
    ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει αυτή η απαίτηση και όπου υπάρχει ερωτώνται μόνον οι εκλεγμένοι κομματικοί άνθρωποί τους και όχι ο ΛΑΟΣ ., πράγμα που συνέβαινε και στην έξαρση της ”λαοκρατίας” και στην Ελλάδα μας ,όταν αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΝΔΡΕΟΠΑΣΟΚ το 1985 να μετατρέψει την Δημοκρατία σε Πρωθυπουργική- Κομματοκρατική, χωρίς να ρωτήσει τον λαό ,τον οποίον στην τελική -που λένε- τον βλάπτει έκτοτε .
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

    • Και το ΕΛΙΑΜΕΠ τι είναι, αν όχι το συμβουλευτικό όργανο τού π/θ, ο οποίος μάλιστα το λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν του; Ο Ντόκος, για να αναφέρω μόνον ένα όνομα, ο οποίος είναι σύμβουλός του επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, δεν ήταν πρώην γενικός διευθυντής τού ΕΛΙΑΜΕΠ; Πώς, λοιπόν, δεν υπάρχει συμβούλιο και σύμβουλοι εξωκομματικοί;

      Εξωτερική πολιτική και ΕΛΙΑΜΕΠ

      Σε όλα τα μεγάλα ή μικρά σοβαρά κράτη υπάρχει συμβούλιο ασφαλείας (το όνομά του μπορεί να διαφέρει από κράτος σε κράτος), το οποίο έχει λιγότερες (απλώς συμβουλευτικές) αρμοδιότητες, ή ουσιαστιότερες, όπως την χάραξη σε βάθος χρόνου εξωτερικής πολιτικής και αμύνης. Βλέπε ΗΠΑ, Γαλλία, Κύπρος κλπ.

  11. Σ.Α.Ν. :
    Υποτιθέστο έστω κι η μοναδική αναγνώστρια, θέλω να γνωριζετευ πως διάβασα, ασχέτως εάν συμφωνώ ή διαφωνώ,.την οπτική σας κι ο κόπος σας, από αυτή την άποψη, σίγουρα δεν πήγε χαμένος.

    Όλες οι απόψεις έχουν το δικαίωμα να ακούγονται και να κρίνονται.
    Σημασία έχει να μπορούμε να συνδυαλεγομαστε πολιτισμένα μεταξύ μας.
    Ακούστηκαν κι οι απόψεις σας, ακούστηκαν κι οι δικές μου…Αν μη τι άλλο νομίζω τις εκφράσαμε έκαστος/-η ολοκληρωμένα.
    .
    Σας εύχομαι κι εγώ με την σειρά μου να είσαστε καλά και να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

  12. ¨Τέλος, να φροντίσετε να αποκαταστήσετε διαταραχθείσες ισορροπίες. Ακόμη και με την Ρωσία.¨
    Συμφωνῶ. Ἔχουμε δεσμούς καί μέ τή Ρωσία καί θά ἔπρεπε, μέ τό εἰδικό πολιτισμικό βάρος πού ἔχουμε, νά βοηθᾶμε νά λύνονται εἰρηνικά οἱ διαφορές δύο ἀδελφῶν λαῶν.
    ᾿Επίσης, πῶς εἶναι δυνατόν, στήν χώρα τῆς δημοκρατίας, νά περιμένουμε ἀπό ἕναν νέο ἡγέτη, πού βρίσκεται σέ ἀδύναμη καί δύσκολη θέση, νά μάθει καί νά γνωρίσει στή φάση αὐτή, τά προβλήματα τῆς δικῆς μας χώρας καί νά κάνει δηλώσεις γιά ἐμᾶς;
    ῾Η κ. Μαρία Παπαδοπούλου ἔκανε κάποιες ἐνδιαφέρουσες παρατηρήσεις καί θά ἀναφερθῶ κι ἐγώ σέ δύο θέματα.

    Ἄς σκεφτοῦμε τί εἰκόνα παρουσιάζει ἡ σημερινή ῾Ελλάδα στό ἐξωτερικό. Πόσο σοβαρούς μᾶς θεωροῦν, πόσο μᾶς ὑπολήπτονται, πόσο μᾶς ὑπολογίζουν. ῾Ελληνισμός χωρίς Ἕλληνες δέν νοεῖται.

    Πῶς ἀξιοποιοῦμε τούς πόρους τῆς χώρας. ¨ Ο Ελληνικός λαός ούτε εμπόρευμα είναι, ούτε τσιφλίκι κανενός. ¨ ἔγραψε ἡ Μ.Π. ῾Η ἀξιοποίηση τῶν πόρων τῆς χώρας πρέπει νά ἀφορᾶ καί νά ἀποφασίζεται ἀπό ὅλους. ᾿Εκεῖ χρειάζονται συμβούλια πού νά καταφέρνουν νά σκέφτονται καί νά προτείνουν, μέ γνώμονα τό συμφέρον ὅλων, τό παρελθόν, τό παρόν καί τό μέλλον τῆς χώρας, ἀλλά καί τήν προστασία τοῦ περιβάλλοντος. Χρειάζεται νά διαφυλάσσονται ἐκτάσεις ἱκανές γιά καλλιέργειες καί νά ξανασκεφτοῦμε τήν ἱκανότητα γιά παραγωγή κάθε περιοχῆς, ἔχουμε πολλούς ἱκανούς ἐπιστήμονες ἐντός καί ἐκτός νά ἀξιοποιήσουμε γιά τά ἐνεργειακά θέματα, γιά νέες ἔρευνες, καινοτόμες λύσεις. Ἕνας ἡγέτης, ὅσο ἱκανός κι ἄν εἶναι, δέν ἐπαρκεῖ μέ τά τόσα αὐξημένα προβλήματα καί ἀνάγκες τῆς ἐποχῆς. ᾿Αναγκαία εἶναι καί δημοκρατική ἡ συμμετοχή ὅλων, ἀφοῦ σταματήσουμε τήν τάση νά ψάχνει εὐκαιρία νά ρίχνει εὐθύνες ὁ ἕνας στόν ἄλλον.

    Χρειάζονται ᾿Εθνικά Συμβούλια ἀλλά κυρίως χρειάζεται ἀγάπη καί εὐθύνη τοῦ κάθε ἕνα γιά τήν πατρίδα, πρέπει νά μετράει καί ἡ γνώμη τοῦ κάθε ἕνα, ὅπως στήν ᾿Εκκλησία τοῦ Δήμου. Γιά τήν πίστη, τόνισε ὁ Κολοκοτρώνης καί αὐτή ἡ πίστη, ἡ ἀπ´ εὐθείας σχέση τῶν ῾Ελλήνων μέ τούς ῾Αγίους τους, εἶναι τό μέτρο τους, μέ τήν ματιά τους στήν Παναγία μέχρι τήν τελευταία τους στιγμή μετροῦν τήν ψυχή τους μεγάλοι ἄνθρωποι.

  13. Δεν καταλάβαμε ακόμη ότι όλες οι Δημοκρατίες -και οι μονοκομματικές- είναι αντιπροσωπευτικές ,αλλά μερικές-με τα κατά συνθήκη ψεύδη τους για καθημερινές δημοκρατικές-”εκκλησίες του Δήμου ” – κοροιδεύουν τους άφρονες λαούς τους, οι οποίοι ΜΟΝΟ στις γενικές πολυκομματικές εκλογές ”αγορεύουν”;;; .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα