ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο Βορίδης με ύφος πολλών καρατίων, χωρίς στην ουσία να λέει τίποτε, κατηγόρησε τον Ανδρουλάκη, χθες, στη Βουλή για σχέσεις με το Βήμα και, προφανώς, τον εκδότη του.
Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά και να ισχύει σημασία δεν έχει η σχέση αλλα οι όροι της.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας. Και για να την διεκδικήσει χρειάζεται την λαϊκή ψήφο. Δυστυχώς, η λαϊκή επιλογή διαμοφώνεται απο την ενημέρωση που προσφέρεται απο τα ΜΜΕ. Άρα χωρίς τα ΜΜΕ που, ούτως ή άλλως, δεν υπηρετούν την λαϊκή ενημέρωση ως θεσμικά αντίβαρα της δημοκρατίας αλλά τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, όχι, μόνο, τις θέσεις των κομμάτων αλλά ούτε την ηγεσία τους θα γνώριζε ο κόσμος.
Αν το ΠΑΣΟΚ και η αντιπολίτευση γενικότερα κατάφεραν να σπάσουν τον σκληρό πυρήνα της ταύτισης των εκδοτών με τον Μητσοτάκη αυτό, μόνο, ως επιτυχία μπορεί να καταλογισθεί.
Το ζήτημα είναι οι όροι της συμφωνίας. Εκεί υπάρχει θέμα.
Το γεγονός ότι περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης συνυπέγραψαν την πρόταση μομφής δείχνει ότι υπάρχει κινητήριος δύναμη στο παρασκήνιο που τα φέρνει κοντά.
Ούτε αυτό είναι αρνητικό. Δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το μονοκομματικό καθεστώς στην χώρα. Είναι επικίνδυνο.
Τέλος, τα ΜΜΕ συνήθως υπαγορεύουν πολιτική. Η μόνη περίπτωση που ηγέτης προπορεύονταν της υποστήριξης των ΜΜΕ τα οποία με την αναγραφή του ονόματός του ηύξαναν κατακόρυφα την κυκλοφορία τους, ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αρκούσε η αναφορά στο όνομα Ανδρέας, και μόνο, για να πετύχεις υψηλά νούμερα κυκλοφορίας ή τηλεθέασης.
Αυτά για την ιστορία.
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τώρα πια που ούτε ο αναστηθείς Χριστός δεν μπορεί να ”αναστήσει ” την έντυπη δημοσιογραφία, -η οποία όντως με το μονοπώλιό της στην εποχή του Ανδρέα τον έκανε σπουδαίο και στο άδοξο τέλος του- .
    Τώρα πια η τεχνική νοημοσύνη μπορεί ”να ψηφίζει με αισθητήρες” και τους πρωθυπουργούς σε όλα τα κράτη , ή και ”να τους απαλλάσσει από τα καθήκοντά τους ,αν δεν τους εξοντώνει”.
    ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΡΑΞΕΙ Η ”ΑΤΙΜΗ”.

  2. Μητσοτάκης: Καταγγέλλει ὡς διαπλοκή αὐτούς στούς ὁποίους ἔκλινε τό γόνυ μέχρι χθές!

    Bρωμούν και όζουν όλοι, σάπιοι, διεφθαρμένοι μέχρι μυελού οστέων, πουλημένοι, διαπλεκόμενοι, δουλοπρεπείς. Αυτοί κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια, με σταθερή χειροτέρευση και σαφώς πάντα με την ψήφο τού Έλληνα φιλοτομαριστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα