Μετά τις προειδοποιήσεις ήρθε ο πέλεκυς: Κυρώσεις από την Ουάσιγκτον σε 4 εταιρείες με έδρα την Τουρκία που παραβίασαν τις κυρώσεις και συνέδραμαν τη Ρωσία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σήμερα σε βάρος τουλάχιστον τεσσάρων οντοτήτων που έχουν έδρα την Τουρκία, με την Ουάσινγκτον να κατηγορεί τις οντότητες αυτές ότι παραβίασαν τους αμερικανικούς ελέγχους εξαγωγών, συνδράμοντας στις ρωσικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι κυρώσεις αυτές είναι η μεγαλύτερη κίνηση της Ουάσινγκτον επιβολής τιμωρητικών μέτρων ενάντια στην Τουρκία μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πέρυσι.

Τα μέτρα αυτά που αφορούν μεταξύ άλλων μια εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών με έδρα την Τουρκία και έναν επενδυτή στην τεχνολογία ο οποίος φέρεται να συνέβαλε στη μεταφορά ειδών «διπλής χρήσης» – αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου πακέτου κυρώσεων που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ενάντια σε περισσότερες από 120 οντότητες.

Ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης είπε στο Reuters ότι οι κυρώσεις στοχεύουν οντότητες με έδρα την Τουρκία και πρόσωπα στον τομέα της ναυτιλίας και του εμπορίου που είναι «κατά πλειοψηφία» ιδιοκτησία της Ρωσίας ή συνδέονται με τη Ρωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα