Μακριά από τον “λαϊκιστικό αντι-γερμανισμό”…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

της Ευμορφίας Δημητρακοπούλου.

Διαμηνύουν όσοι απέκτησαν θέσεις χάρη στον φιλο-γερμανισμό τους. Προφανώς οι ειδήμονες των τηλε-παραθύρων αγνοούν ότι μπορεί κάποιοι να μην ανήκουν στην «αριστερά ή την ξεχασμένη δεξιά» και να εκλαμβάνουν ως μομφή τέτοιες κατηγοριοποιήσεις. Αγνοούν ότι ορισμένοι απλώς σκέφτονται την χώρα.

Με τόσο προφανή την “ουδέτερη” παρέμβαση του Βερολίνου υπέρ της Τουρκίας, οι πολίτες αντιλαμβάνονται και αγανακτούν. Φωνή λαού οργή θεού λένε. Ενώπιον της διογκούμενης οργής κάποιοι βλέπουν το σχέδιο για τον ελληνο-τουρκικό διάλογο να ναυαγεί. Και κάνουν τα πάντα να το διασώσουν.

Τελικά, παίζοντας με την σημαδεμένη τράπουλα ορισμένων ευρωπαίων η Τουρκία θα πάρει ότι ζητά με διαπραγματεύσεις, ενώ η Αθήνα θα μείνει με το διεθνές Δίκαιο ανά χείρας. Η ιστορία γράφει για κράτη ισχυρά ή αδύναμα που εξαφανίστηκαν εξ’ αιτίας λανθασμένων πολιτικών επιλογών. Πουθενά δεν αναφέρει χώρες ηθικές ή δίκαιες.

Κάποιοι μιλούν για μοναχοφάηδες, άλλοι για ακατοίκητα βράχια, θυμίζοντας την απάντηση του Ελευθερίου Βενιζέλου στον πρέσβη στην Άγκυρα Σπ. Πολυχρονιάδη: «τι να διεκδικήσωμεν πλέον τα κατσάβραχα της Μικράς Ασίας, τα απογυμνωθέντα από τους Έλληνας;».

Ο Ερντογάν και το επιτελείο του κορυφώνουν την ένταση, με σκοπό να φοβίσουν  τους Έλληνες και η πάντα “ψύχραιμη” Αθήνα να επικαλεστεί ως λύση τον διάλογο. Εάν υπερασπιστεί την καταπατημένη επικράτεια της θα θεωρηθεί ένοχη προκλήσεως. Οπότε αφήνει τους Τούρκους να κάνουν βόλτες. Λέγεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν χαίρει αποδοχής. Από ποιους; Ότι δήθεν γίνεται δυσάρεστος γιατί δέχεται εκπροσώπους της Χαμάς, επειδή συνεχάρη τύποις τον Λουκασένκο για την επανεκλογή του, όπως ο Πούτιν και διότι είναι κατά των διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ- ΗΑΕ, όπως δηλαδή η Ρωσία. Πότε οι ειδήμονες κατάλαβαν τι παιχνίδι  παίζεται λ.χ. μεταξύ Μίνσκ- Μόσχας- Βερολίνου;

Η Τουρκία επιθυμεί να επεκταθεί και χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τον υποθαλάσσιο πλούτο. Διαφορετικά οι ενέργειές της ως ωμή εισβολή θα προκαλούσαν διεθνείς  αντιδράσεις. Ποιος πετρελαϊκός όμιλος θα επενδύσει σε “αμφισβητούμενα” ύδατα; Ουδείς. Έτσι, η Άγκυρα που έχει μέσα και τεχνογνωσία θα αναλάβει να διασφαλίσει εναλλακτικές πηγές ενέργειας, σπάζοντας το ρωσικό μονοπώλιο. Αυτό το μύθο πουλά στην Ουάσιγκτον! Μοιάζει με το ανέκδοτο της αυθόρμητης εξέγερσης στην Λευκορωσία. Ή με εκείνο του Ινονού, ο οποίος αφού τήρησε ουδετερότητα στον Β΄Π.Π., όπως του ζήτησε το Βερολίνο, το 1945 έπλεξε το αφήγημα της σοβιετικής απειλής εναντίον της Τουρκίας. Στόχος του ήταν να εξαφανίσει την αντιπολίτευση, να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από τις ΗΠΑ και να βγεί από την διεθνή απομόνωση, στην οποία είχε περιέλθει λόγω των σχέσεων της Άγκυρας με τους ναζί.

Το ερώτημα είναι γιατί παλεύει ο Γερμανός υπουργός Χάϊκο Μάας; Η Άγκυρα ζητά διάλογο, το ίδιο και η Αθήνα. Εκείνος προσφέρεται ως μεσάζων και οι μόνοι που απομένει να πειστούν είναι οι Έλληνες, που δεν κατανοούν το γιατί; Ως υπουργός δικαιοσύνης ο Μάας με τον νόμο Netzwerk-durchsetzungsgesetz, υποτίθεται ότι θέλησε να σταματήσει τα face news στο διαδίκτυο. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα τον κατηγόρησαν για φίμωση του τύπου. Το 2018 ανέλαβε υπουργός εξωτερικών και έχασε την ευκαιρία να βρεί ένα νόμο για τις χαμαιλεόντιες πολιτικές εξαπάτησης.

Ευμορφία Δημητρακοπούλου

“Μακεδονία”

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα